Newyorkerbyheart

Kyllinge-/broccolifad og råkost med rosenkål og druer……..

Kyllingeinderfilet brunes……….

Champignon og løg svitses……..

Broccoli lægges i bunden og derover kyllingestykker……..

………så champignon-/løgblandingen……..

Det hele overhældes med en blanding af hakkede tomater og Mornaysauce……..

Råskostsalaten med lækre ting……..

Den færdige ret……..

Aftenens tallerken…….

I aften har vi fået kyllinge-/broccolifad, en ret fra Arla’s madplan fra i sidste uge (tror jeg nok at det var) – og det smagte SKØØNT! I kan godt finde kylling og de andre ingredienser frem, jeg tror at denne ret er kommet for blive *S*. Jeg tilsætte lidt fintskåret, brunet løg og krydrede kyllingestykkerne lidt ekstra med en rosmarinkrydderi-blanding som jeg har……..

Jeg synes også at vi skulle have lidt sundt til, så jeg lavede en skøn råkostsalat med en masse gode ting i og det blev så god som jeg havde forestillet mig……….

Kylling-/broccolifad, 2-3 pers.:

7 kyllingeinderfileter
lidt olivenolie
ca. 250 g broccoli, i små buketter og stokken i tynde skiver
250 g champignon i kvarte eller halve
½ løg i tynde, halve ringe
salt, friskkværnet peber
lidt rosmarinkrydderi-blanding (eller bare lidt tørret rosmarin)
½ liter Mornaysauce
1 dåse hakkede tomater, afdryppede
Tag senerne ud af kyllingeinderfileterne. Varm lidt olivenolie op på en pande og brun kyllingestykkerne med salt, friskkværnet peber og rosmarin. Når de er brunet på begge sider, så tag dem af varmen. Kom champignon og løg på panden, krydr med lidt salt og friskkværnet peber og svits til det hele bliver gyldent. Pensl et ovnfastfad med ganske lidt olie og kom broccoli i bunden af fadet, krydr med lidt salt og friskværnet peber. Læg kyllingestykkerne ovenpå og derefter løg-/champignonblandingen. Bland Mornaysauce og de afdryppede, hakkede tomater sammen. Hæld det over fadet, sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter, til det er gyldent og boblende. Serveres med friskkogte ris.

Råkostsalat med rosenkål og druer:

3 gulerødder, groftrevet
½ bakke friske rosenkål i tynde strimler
1 god håndfuld vindruer, uden kerner, halverede
ristede pinjekerner
4-5 dadler, uden sten, i strimler

Dressing:

olivenolie
balsamico
lidt flydende honning
groftkornet dijonsennep
flagesalt, friskkværnet peber
Kom gulerødder i en skål. Skær der nederste af rosenkålene og fjern de yderste blade, skær dem i tynde strimler og findel dem med hænderne. Kom dem i skålen sammen med dadler, vindruer og pinjekerner. Kom alle ingredienser til dressingen i en meljævner, eller et lille glas med låg og ryst den godt sammen. Hæld den over salaten, vend godt rundt så den bliver fordel og lad den stå i 15-30 minutter inden servering. Smag evt. til med lidt mere flagesalt og friskkværnet peber

I dag fik jeg trænet og det føles godt, omend jeg er træt nu. Jeg tog 12 minutter på crosstraineren og så ca. 40 minutter med min nye dvd, som lige kom i dag. Det var dejligt at prøve noget nyt, men nu tager det mig selvfølgelig lige et par gange at komme ind i det, men det er ok. Dvd’en er pilates med elastik, så det var god udfordring med lidt ekstra modstand.

Bøger:

Jeg er startet på “Brooklyn Dårskab” af Paul Auster og er egentlig ganske godt tilfreds *S*. Jeg har ikke læst noget af ham tidligere, men har haft denne bog liggende et stykke tid. Jeg MÅTTE eje den, pga. titlen – jeg køber nogle gange bøger bare fordi der er noget med New York *S*. Jeg må sige at den tegner godt og jeg havde lidt svært ved at lægge den fra mig…….

Jeg elsker at give gaver, synes faktisk det at se hvordan andre reagerer når de pakker gaver op, det er en FED oplevelse! Nogle gange er jeg så spændt, at jeg næsten ikke kan vente med at give gaverne til den rette lejlighed. Måske fordi jeg ikke selv fik gaver som barn!! Jeg synes at det er så sjovt at finde på noget at give og jeg følger helst ikke en ønskeseddel. Det kan selvfølgelig være nødvendigt hvis det er gave til nogen som jeg ikke kender så godt, men ellers lytter jeg efter hvad folk siger og hvad deres interesser er og prøver så at finde gaver ud fra det. Jeg går altid lidt gevind når kæresten skal have gaver og det er da lykkedes mig at overraske ham et par gange, men ting som han ikke forventede – det er de bedste gaver: ting som vedkommende ønsker sig, men som de ikke forventer at få – jeg håber også at overraske ham i år til jul……..

Nogle af de bedste gaver jeg selv har fået er ting fra USA – og ikke altid nye ting! Min Mama er god til at finde ting, som hun ved at jeg vil elske, eller ting som fremkalder minder. F. eks. fandt hun engang en smuk gammel Coke Cola flaske, som de var i de gode gamle dage: grønlig glas og meget tykke. Min Papa har giver mig sølvdollars fra specielle årstal i mit liv, ting han selv har lavet og engang fik jeg noget som hedder “Copenhagen water”, som er en slags standardiserings saltvand, noget som andet saltvand i verden måles med. Min Papa – og min Mama – har begge to arbejdet på MIT (Massachusetts Institute of Technology). Jeg ikke om det længere er det vand de måler efter, men det var det ihvert fald engang. Da jeg var au pair gav han mig en tank fuld benzin på min 20 års fødselsdag. Det lyder måske ikke af så meget, men i betragtning af at jeg var ved at gøre mig klar til at tage hjem og derfor ikke havde plads til noget som helst i min bagage, det at han ALDRIG fyldte benzin på andre biler end hans egen (af ren princip *S*) og det at han vidste at jeg skulle køre meget i min sidste tid da jeg skulle rundt og sige farvel til en hel masse – ja det viste mig at han alligevel havde tænkt over det! Se det er en gave der varmer…….

Det samme da Nille sendte mig en pakke da vi skulle flytte med forskellige lækkerier, ja det fortæller mig også at der er tanke bag – det gør mig glad……..

I morgen står menu’en på blomkålssuppe med hvidløgsstegte tigerrejer og hjemmebagt brød…….

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Dec 9, 2008
  11:18 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Hvor er det bare flot med din træning – du er virkelig kommet ind i en god rytme; og det må være dejligt at have muligheden for at træne hjemme!

  Det er nogle smukke gaver du fortæller om – og helt efter min filosofi! At tænke over, hvad man tror vil glæde en person – man behøves ikke altid kende hinanden uendeligt godt. At lytte til sit hjerte er den bedste måde at finde gaver på – og jeg er sikker på, at kæresten bliver overrasket 😉

  Kærlig hilsen
  Pernille


 2. Dec 10, 2008
  12:05 am

  Jerzy

  Godt startet med P, Auster.
  Han er den største newyorker, efter dig, naturligvis.
  Læs alt hvad du kan komme i nærheden af af ham. En rigtig verdensklasse….


 3. Dec 10, 2008
  9:11 am

  Louise

  God fornøjelse med Brooklyn Dårskab 🙂 Den er go!

  Jeg vil dog ikke som Jerzys nødvendigvis anbefale at du læser ALT af Auster, som du kan komme i nærheden af. Brooklyn Dårskab er nem og langt fra så “sær” som mange af hans andre værker. Men på den anden side, når man først har vænnet sig til skrivestilen og typerne, der optræder i de fleste af hans bøger, kan man såmænd godt kaste sig over mere. Du kunne jo kigge lidt på New York Trilogien, et hovedværk og en sindssygt god bog (eller rettere tre), når du har fordøjet Brooklyn Dårskab. Men det er rigtig fedt at du får taget hul på Austers forfatterskab, for jeg vil give Jerzys ret i, at han er en af de største new yorkere, der er. I alle fald i litteraturens verden. I blogosfæren er det nok dig 😉

  KH Louise


 4. Dec 10, 2008
  11:11 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  jeg er faktisk også lidt stolt af mig selv også fordi det har taget mig så lang tid at komme ind i en træningsrytme igen! Jeg har kæmpet en hård kamp 🙂 det er dejligt at træne hjemme, ellers ville jeg bestemt ikke få det gjort…..

  Du aner ikke hvor meget glæde dine gave gjorde og tit er det jo netop tanken der tæller 🙂

  Kærlig hilsen
  Birthe


 5. Dec 10, 2008
  11:12 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Jerzy!

  Tillykke med fødselsdagen den anden dag, håber at du havde en god dag! Jeg sendte dig et kort via Facebook, fik du det? 🙂

  Jeg må sige, at det er nemt at komme i Paul Austers verden, god bog….

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Dec 10, 2008
  11:14 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Louise!

  Lige netop “New York triologien” er på min ønskeliste, jeg er bare ikke “faldet” over den endnu…
  Jeg har hørt så meget godt om Paul Auster, men også at hans univers skulle være lidt underlig. Det lader til at han er litteraturens svar på Woody Allen….
  Jeg glæder mig til at læse videre og er meget facineret af bogen 🙂

  Mange hilsner
  Birte


 7. Dec 10, 2008
  1:08 pm

  Charlotte

  … og når du så er færdig med alt af Auster (som jeg ikke selv har læste så meget af, men Brooklyn Dårskab har jeg dog læst), kan du kaste dig over hans kones – Siri Hustvedts – bøger. HUN er fantastisk, men også lidt svær ind imellem. Brooklyn Dårskab irriterede mig, fordi den mindede mig for meget om en letkøbt udgave af en af hendes bøger – så meget, at jeg næsten følte, at han havde kigget hende over skulderen ;o) Uden for den kontekst tror jeg nok, at jeg syntes den var god.

  Endnu engang tillykke med dit nye køkken-dyr!

  Kh. Charlotte


 8. Dec 10, 2008
  1:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hey C!

  jeg vil huske Siri Hustvedt – har hørt godt om hende før 🙂 Lyder dog lidt foruroligende at deres bøger ligner hinanden SÅ meget!!

  Knus
  B


 9. Dec 10, 2008
  8:45 pm

  Louise

  Nu er de jo mand og kone, Siri Hustvedt og Paul Auster, så måske er det ikke så mærkeligt, hvis de er inspirerede af hinanden. Jeg har ikke læst noget af Hustvedt, men har hørt fra folk, der har: Nogle elsker hendes værker højt, andre fatter ikke en bjælde og hader det. Pudsigt nok har jeg i dag købt hendes “det jeg elskede” på et brugtbogs-marked inde i byen (Kbh), så måske jeg får taget hul på hendes forfatterskab på et tidspunkt. Men fortsat god fornøjelse med Auster 🙂 New York Trilogien kan fås i en billige paperback udgave, så den skulle du nok falde over på et eller andet tidspunkt.


 10. Dec 10, 2008
  9:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Jeg er spændt på at høre hvad du synes om Siri Hustvedt….
  Hvilken bog er den bedste du har læst af Auster?

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Dec 11, 2008
  7:23 pm

  Louise

  Hej igen,

  Den bedste Paul Auster er nok, i hvert fald af dem, jeg har læst, New York Trilogien. Den er lidt sær, men min totalt ikke-læsende kæreste slugte den råt på en ferie, og han er ellers ikke til læsning generelt og i særdeleshed ikke “sære” bøger og forfattere 😉


 12. Dec 11, 2008
  9:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Louise!

  Ok, jeg må ud og finde den bog 😀

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!