Newyorkerbyheart

Marineret, langtidsstegt ribbenssteg med flødekartofler og rødkålssalat……..

I går blev der bagt vaniliekranse……..

Ribbensstegen marineres……

…….så er den klar til at komme ovnen…….

Dressingen til rødkålssalaten……..

Den færdige rødkålssalat……..

Flødekartoflerne……..

Den langtidsstegte ribbenssteg, klar til servering……

Aftenens tallerken….

I dag har vi fået marineret, langtidsstegt ribbenssteg med flødekartofler og rødkålssalat – rødkålssalaten er fra Spis Bedre nr. 12/08 – det hele var en stor SUCCES!! Hold op den ribbenssteg blev lækker, kødet bliver altså noget mere lækkert når det bliver langtidsstegt og marineringen og bbq-saucen, gav den lige det ekstra “kick”. Den ryger på menuen, til den ultimative mad-uge, som er en madplan kæresten og jeg har tænkt os at gennemføre i 2009. Det bliver en uge, hvor vi får det bedste af det bedste – og jeg tror faktisk at vi har det vi skal spise samlet sammen *S*. Jeg tror den lyder nogenlunde sådan her: aftenens menu, lakseburger, Eggplant (aubergine) lasagne, kærestens kødsovs (som han proklamerer at han kunne spise 7 dage om ugen *S*), tacos, tortillas a la Newyorkerbyheart…………

Nå, men tilbage til dagens aftensmad, det blev altså rigtig godt og jeg kan kun anbefale Jer at lave det….

Jeg lavede lidt om på rødkålssalaten (Spis Bedre nr. 12/08) fordi jeg ikke havde bladselleri, så jeg kom små tern af emmentaler i og i dressingen kom jeg lidt flydende honning og lidt olivenolie – selvom det ikke stod i opskriften.
Jeg kom flydende honning i fordi der skal friskpresset appelsinsaft i og da jeg af erfaring ved at kæresten har tendens til at synes det er for surt, valgte jeg altså at søde det med det samme*S* Normalt er kæresten ikke ubetinget glad for rødkålssalat – han mener at rødkål skal spises varm og være sød *S* – men denne her syntes han faktisk rigtig godt om………

Jeg skriver som sædvanlig opskriften som jeg lavede den.

Marineret, langtidsstegt ribbenssteg, 2 pers.:

ca. 1 kg. ribbenssteg
2 dl soya
2 fed hvidløg, presset
lidt rapsolie
groft salt, friskkværnet peber
½ dl BBQ sauce (jeg brugte noget af det Jack Daniels BBQ sauce som vi havde med hjem fra USA)
Skær sværen af stegen og det meste af fedtlaget, men lad lidt sidde, for det giver smag!. Kom soya og presset hvidløg i en frysepose og kom ribbensstegen i, luk posen godt og masser forsigtigt marinaden ind i kødet. Lad det ligge på køl i 6 timer eller natten over, vend det engang imellem. Tænd ovnen på 225 grader, tag stegen op af marinaden og læg den i en lille bradepande/ovnfast fad. Pensl overfladen med lidt rapsolie og sæt den i ovnen så den kan blive brunet i 10 minutter. Skru ned til 125 grader (ikke varmluft), hæld marinaden og 2-3 dl vand ved og lad den stå i 2½ time, skru op til 175 grader (varmluft) og giv den endnu 1 time. Dryp den af og til med marinaden i løbet af stegetiden og sørg for at der hele tiden er væde ved stegen. I de sidste 15 minutter pensles stegen med BBQ sauce. Tag den ud og skær den ud i skiver. Server med hvad I har lyst til, med flødekartofler er godt……

Flødekartofler:

passende antal kartofler, skåret i tynde skiver
½ løg, i tynde skiver
groft salt, friskkværnet peber
(madlavnings)fløde
Smør et ovnfast fad med lidt rapsolie – eller anden smagsneutral olie. Kom et lag kartofler i fadet og krydr godt med salt og friskkværnet peber. Fordel så tyndskåret løg og dæk med endnu et lag kartofler, krydr igen med salt og friskkværnet peber. Hæld fløde ved og stil i ovnen sammen med kødet i 1 time ved 175 grader.

Rødkålssalat, 4 pers. (Spis Bedre nr. 12/08)

½ rødkål fintsnittet
et par håndfulde vindruer uden kerner, halveret
1 håndfuld valnødder, grofthakket
et stykke emmentaler, skåret i små tern
1 (Pink Lady) æble MED skræl, i små tern
Dressing:
saft af 1 appelsin
ca. ½ spsk. flydende honning
ca. 1 spsk. olivenolie
2 tsk. grovkornet dijonsennep
groft salt, friskkværnet peber
Pisk dressingen sammen. Skær æblet i små tern og vend det straks i dressingen. Kom alle øvrige ingredienser i en skål og hæld dressing og æbler over, vend det hele godt rundt. Krydr det evt. med lidt mere groft salt og friskkværnet peber. Lad det gerne stå i ½ time inden servering.

Vi har været ved dyrlæge med vores elskede lille prinsesse i dag og hun tog det egentlig meget pænt, selvom hun HADER dyrlæger *S*. Han kunne ikke give noget egentlig bud på hvad der var galt med hende. Hun var umiddelbart sund, fin pels (bortset fra det der er faldet af) og ingen orm/lus/lopper/skab eller andet i den retning. Han mente heller ikke at det var foderet, fordi det er over ½ år siden hun er skiftet og så sagde han, at det mest er hunde der er allergiske overfor foder. Men katte kan komme ind i en rytme med at klø/slikke sig og bliver nærmest maniske/besatte af det! Så hun fik en binyrebakhormon-kur (som jeg nok synes lød noget voldsomt), men det kan få hende til at holde op med at slikke sig så meget. Hun skal have 1 pille hver dag i 5 dage og så trappes ud med ½ pille i 2 dage!!! Bare det at hun skal trappes ud(!!) fik alle alarmklokker til at ringe inde i mit hoved, men han mente altså at det var nødvendigt, så det må vi gøre.
Grunden til at jeg var så skeptisk er, at jeg selv har fået binyrebakhormon og det er altså ikke noget at spøge med, det er voldsomt medicin, men hun får det jo selvfølgelig i små mængder…..

Nu må vi prøve det og så krydse fingre for at det virker!!! Ellers fik vi at vide at vi har en flot kat (det ved vi nu godt *S*) og at hun er slank og i god form. Hun er faktisk slank, vi troede jo faktisk at hun havde taget på (sådan føles det ihvert fald når vi tager hende op), men hun har faktisk tabt sig. Sidste gang hun blev vejet stod vægten på 3,8 kg. idag stod den på 3,6 kg…….

I går bagte jeg vaniliekranse og en lille portion brunkager, resten af brunkagedejen ligger i fryseren og er lige til at skære ud, til friskbagte brunkager. Vaniliekransene blev rigtig gode, det er nogle af mine yndlings småkager og kæresten var meget GLAD da han kom hjem og duftede julebag *S*

I morgen skal kæresten arbejde, så jeg må hellere også være lidt flittig. Kærestens søster kommer og hjælper med at lave “Borgmesterindens klejner” (dejen har jeg lavet i dag), endnu flere af Lagkagehusets pebernødder (tror vi laver dobbelt portion i morgen) og så lidt flere vaniliekranse (dem har jeg også lavet dej til i dag).
Kærestens søster får også lidt med hjem som tak for hjælpen, så jeg laver lidt ekstra – og så forsvinder de af en eller grund hurtigt her i huset, mon vi har nisser??????

Kærestens søster kommer også med sushi, som vi skal have til frokost og jeg glæder mig SÅ meget, det er længe siden jeg har fået sushi…….

I dag har jeg hentet svinekæberne ved vores lokale slagter, dem skal vi have i morgen og kærestens søster har været modig nok til at takke ja til en middagsinvitation, nu håber jeg bare at det bliver godt – jeg er meget SPÆNDT!!!!! Jeg tror at jeg laver polenta til, jeg har ihvert fald købt majsgryn, ellers bliver det kartoffelmos og en form for grønsager……..

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Dec 6, 2008
  1:45 pm

  Christiane MB

  Aha, svinekæber = pork gums (the tissue that surrounds the necks of teeth and covers the alveolar parts of the jaws, http://www.m-w.com)?
  – Det har jeg aldri hørt om før.Høres spennende ut:)

  Ribbensteg er julemat i Norge, men da med svor/ fettkant som er skåret i rutemønster, slik at den blir skikkelig sprø og knasende etter steging. men jeg skjønner godt at du skar den vekk, så mye fett har ingen godt av ;D

  Ukesmenyen din høres kjempelekker ut!


 2. Dec 7, 2008
  4:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Christiane!

  der kommer noget om de svinekæber senere i dag når jeg får taget mig sammen, de blev SUPER gode!

  Ribbenssteg er også julemad i Danmark – også med sprødt svær – men på denne måde, var den nu også rigtig lækker 😀

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!