Newyorkerbyheart

Pasta med hurtige ratatouillegrønsager (Spis Bedre, nr. 1/09)………….

Fennikel og rødløg svitses…………

Tomater og oliven tilsættes…………….

Klar til servering……………..

Aftenens tallerken…………

I går aftes fik vi “Pasta med hurtige ratatouillegrønsager” fra Spis Bedre nr. 1/09 – det smagte FANTASTISK og så var det hurtigt og let at lave, hvad kan være bedre??? Jeg kom lidt sesame-/wasabikrydderi fra Santa Maria i, som gav det et ligge “kick”. Der skulle have været 1 dl persille i, men det havde jeg ikke lige, så det udelod jeg. Jeg fulgte heller ikke målene præcist, jeg kom bare i hvad jeg syntes. Grønsagerne steges i urtemarinaden fra oliven og det giver altså en skøn og dejlig smag, en god måde at bruge marinaden på………….

Perfekt ret hvis det skal gå hurtigt, men samtidig være lidt lækkert. Der kan også steges et stykke kød og serveres til, men vi fik det var som det er…………

Pasta med hurtige ratatouillegrønsager (Spis Bedre nr. 1/09), 4 pers.:

2 rødløg i smalle både
1 fennikel i meget tynde skiver
1 bakke cherrytomater, halverede
20 oliven i urtemarinade + 3 spsk. af urtemarinaden til at stege i
wasabi-/sesamekrydderi fra Santa Maria
salt, friskkværnet peber
pasta
1 dl persille, hakket
1 dl frisk, revet parmesanost
Kog pastaen al dente, hæld vandet fra og lad det dryppe af. Kom 3 spsk. urtemarinade fra oliven på en pande og varm det op. Kom rødløg og fennikel på, svits til det begynder at blive mørt og tage farve, rør i det og krydr med salt, wasabi-/sesamekrydderi og friskkværnet peber. Tilsæt tomater og lad dem svitse med i ca. et par minutter, krydr igen med salt og friskkværnet peber. Kom oliven ved. Vend persillen i den friskkogte pasta og bland så forsigtigt grønsagerne i. Hæld det meste af osten i og evt. et par dryp god olivenolie, vend det rundt. Drys resten af den revne ost over og server, ente med kød, et godt stykke brød eller bare som det er.

Jeg synes ikke rigtig at jeg får udrettet noget i disse dage, tiden løber bare afted *S*. Kæresten er hjemme og vi hygger os bare i hinandens selskab, spiller Wii, læser osv. Jeg kom dog lige på crosstraineren i 15 minutter i går, det var dejligt – men hårdt!!! Det er næsten en uge siden jeg har været på den sidst og jeg synes, at numsen var blevet lidt TUNG!! Men jeg kom igennem de 15 minutter, UDEN pause. Jeg droppede dog pilates træningen bagefter, det må blive efter juleferien, at det bliver optaget.

I går aftes var vi ovre ved vores skønne og dejlige naboer til en hyggeaften. Vi spiste aftensmad hver for sig, men vores nabo havde lavet kærnemælksfromage, som vi nød med hindbærpure til……………..MUMS! *S* Desuden fik vi chips, dip, gulerodsstave, vin og danskvand til mig *S*, en rigtig hyggelig aften.

I dag har vi fået handlet ind, så nu er vi klar til nytårets komme………

Jeg har fået solgt min flotte præmie! En af vores venner har købt den og det betyder, at jeg måske kan komme og besøge den, så jeg kan se hvordan den ser ud *S*.

Jeg prøver at få skrevet nyt indlæg i aften, hvor vi skal have græsk-inspirerede bøffer, rustik tzatziki og kartofler………….

Print Friendly
Tilbage

5 kommentarer


 1. Dec 29, 2008
  4:42 pm

  Belle Blues

  Klikker tit forbi for at blive inspireret af dine skønne madbilleder! Har vist ikke før lagt en kommentar, så ville bare lige bruge anledningen til at hilse på.. 🙂


 2. Dec 29, 2008
  5:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Belle Blues!

  Tak for din kommentar og velkommen herinde, jeg er glad for at du giver dig til kende og at du kan bruge min blog som inspiration 🙂

  Godt nytår.

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Dec 29, 2008
  8:50 pm

  Miss Book-Island

  Hey B.
  Tillykke med salget 🙂
  Mums den pastaret så lækker ud (og nem og hurtig) tror jeg skriver mig den bag øret.

  Knus D.


 4. Dec 29, 2008
  9:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hey Miss Book-Island!

  Det er dejligt, der “luner” jo lidt her oven på julen 😀

  Det smagte SÅ godt, det må du prøve at lave……..

  Glæder mig til at se dig i morgen.
  Knus
  B


 5. Mar 26, 2014
  5:00 pm

  Lisbeth

  Jeg “tyvstjal” din opskrift her og brugte den til en lidt anden ret, og det var rigtig lækkert 🙂 Jeg synes ideen om at blande fennikel, rødløg, tomat og oliven var rigtig god, så jeg lavede disse ting til en slags finthakket puré, der gik fantastisk til grove pastaskruer.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!