Newyorkerbyheart

Rødspætter i fad med kartofler og bacon……..

Kartofler i skiver og løg i både, kommes i et ovnfast fad………

Ristede markchampignon……..

Rødspættefileter og letstegte baconskiver kommes ovenpå……

Efter det har været lidt i ovnen kommes den revne ost på…….

Den færdige ret……..

Aftenens tallerken……..

I aften har vi fået en utrolig LÆKKER fad med rødspætter, kartofler, markchampignon og bacon!! Jeg kan kun anbefale Jer at lave det, for det smager eminent godt og er ret nem at lave. Der skal ikke bruges særlig mange ingredienser og så kan det serveres med en salat/grønsager af en art, eller bare noget godt, groft brød………..

Rødspætte-fad med kartofler og bacon, 2-3 pers.:

5-6 kartofler alt efter størrelse
1 løg i både
groft salt, friskkværnet peber
1 pakke bacon i skiver
1 pakke (frosne) rødspættefileter (der er ca. 4-5 stykker i)
½ citron
½ bakke markchampignon i skiver
1-1½ dl (madlavnings)fløde
1-1½ håndfuld revet ost
Skræl kartoflerne og skær den i ca. ½ cm. tykke skiver, skær løget i smalle både. Sæt vand med lidt salt i og lad det komme i kog, kom så kartofler og løg i og lad det koge i 5 minutter. Hæld vandet fra og lad lige væden dampe fra dem over det endnu varme (slukkede) blus, ryst gryden lidt så det ikke brænder på. Hæld kartofler og løg i et halvdybt, ovnfast fad. Steg baconskiver på en pande til de tager lidt farve, men de skal IKKE blive sprøde!! Læg dem over på en tallerken. Kom markchampignon i skiver på og lad dem stege lidt i baconfedtet, til de bliver lidt bløde. Hæld de letstegte champignonskiver over kartofler og løg sammen med baconfedtet. Krydr med salt og friskværnet peber. Dup rødspættefileterne tørre med køkkenrulle og læg dem ovenpå svampene, krydr med salt, friskkværnet peber og dryp med lidt citronsaft. Læg baconskiver øverst og hæld (madlavnings)fløde ved. Sæt i ovnen ved 160 grader (varmluft) i 10-15 minutter. Tag fadet ud og kom revet ost på, sæt det i ovnen igen til osten er smeltet og blevet gyldent. Server med salat, andre former for grønsager eller groft brød.

Salaten i aften bestod bare af
blandede salatblade, gulerødder, rød peberfrugt, grøn peberfrugt, agurk (uden kerner), soltørrede tranebær og mango i små tern.

Dressingen var bare den franske fra Knorr……

Som vi fik jo at vide den anden dag vi var ovre ved dyrlægen med prinsessen, kunne de piller vi fik til hende (binyrebark hormon) godt give hende ekstra appetit – eller rettere, hun ville få svært ved at føle mæthed. Det må siges at holde stik!!!! Normalt har hun altid mad i sin skål (tørfoder), så hun kan spise når hun har lyst, men i disse dage bliver vi nødt til at rationere det. Hun sidder konstant i døren ud til bryggerset, for at “fange” os og miave ynkeligt når vi går forbi, i håb om at få noget (mere) mad *S*. I morges fandt kæresten hende sovende lige så lang hun er, i døren ind til bryggerset så hun var sikker på at han ikke kom forbi hende uden at give hende mad!! Det har hun da ALDRIG gjort før *S* Vi skal også være hurtige til at spise, ellers overtager hun vores tallerkner! Hun sidder konstant og stirrer på os mens vi spiser og følger alle vores bevægelser NØJE – og kan hun se sit snit til det, så dypper hun poten i maden for at smage på den *S*

Bøger:

Jeg er blevet færdig med “På udkig efter Hemingway” af Leif Davidsen. Jeg synes at det er en god bog og vil gerne anbefale den. God handling, flydende fortalt, godt sprog og så synes jeg at den har en meget spændende slutning. En rigtig Leif Davidsen bog og han gør det godt *S*. Hvad jeg skal læse nu ved jeg ikke rigtigt, nogle gange synes jeg ikke at jeg har noget at læse, selvom mine bogreoler jo fortæller en anden historie *S*…………..

Jeg har ikke fået trænet siden i torsdag (“shame on me!!!!!”), men jeg har været lidt træt efter al den bagning i weekenden. Jeg er også blevet lidt forkølet – igen – og i går aftes havde jeg så ondt i min venstre arm. Grimme (og anderledes) smerter, som jeg heldigvis ikke har helt så ofte mere, men som var en fast del af min hverdag for ikke så mange år siden – måske derfor de føles endnu værre nu!!! Det føles som om der sidder et lille dyr inde i mine knogler og spiser, det gør helt afsindig ondt, så ondt at det giver uro i hele kroppen, så de stærke smertestillende måtte findes frem i går (og håndledsskinne). Jeg ved ikke helt hvad der har fremkaldt det, måske gulvvask, måske bagningen………

Jeg vender tilbage i morgen med kylling-/broccolifad………

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Dec 9, 2008
  1:15 pm

  Irene

  Mmmmm…hvor ser det lækkert ud..
  Mrs Cakeaholic


 2. Dec 9, 2008
  2:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mrs. Cakeaholic!

  Det smagte også super godt! 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Dec 9, 2008
  4:56 pm

  Louise

  Ja, det ser nemlig rigtig lækkert ud, og såfremt jeg kan få de friske fiskefiletter i morgen, tror jeg, at jeg vil lave det her.

  I dag skal vi have en særlig suppe med jordskokker og kammuslinger og tørstegt prosciutto-skinke, som jeg har fået servert før men som jeg ikke har prøvet at lave før. Det bliver spændende.


 4. Dec 9, 2008
  5:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!

  Du må altså prøve dette, det er SÅ godt – jeg vil tror at torsk også kan bruges 🙂

  Mon jeg kan lokke den opskrift ud af dig, det lyder da for lækkert!!

  mange hilsner
  Birthe


 5. Dec 9, 2008
  6:14 pm

  Miss Book-Island

  Hey B.
  uhm det fad ser lækkert ud. – den er skrevet bag øret.
  Øv at du har overbelastet dig efter bagning og gulvvask.
  Dejlige pakker du har fået :- )
  KNUS D.


 6. Dec 9, 2008
  9:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hey Miss Book-Island!

  Det smagte SÅ godt, det må du prøve engang, jeg kunne forestille mig at torsk også vil gøre sig rigtig godt – og de markchampignon satte lige prikken over i’et! Deres smag er jo mere intens, end alm. champignong….. Du må prøve det engang (vi lader os gerne invitere *smiler*)

  Ja lidt træls, men jeg ved det jo og alligevel gør jeg det gang på gang ;o)

  Knus
  B

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!