Newyorkerbyheart

Rosenkålssalat med bacon og appelsin…….

12 december , 2008 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Salater - Tags: , , ,

Bacon svitses med squash………

Snackpeber tilsættes……..

Rosenkålsblade…….

Den færdige rosenkålssalat……..

Aftenens tallerken……
I aften har vi fået en hakkebøf med bløde løg og ristede champignon, dertil en varm rosenkålssalat, kogte kartofler og bearnaisesauce – GOD middag *S*

Jeg synes faktisk at rosenkålssalaten blev rigtig god! Efterhånden synes jeg at jeg bliver bedre og bedre til spise rosenkål – guderne skal vide at jeg også har lavet det i et UTAL af variationer *S*. Denne salat er absolut en af de bedste: smagen fra bacon går godt med rosenkål, appelsinsaften, det lidt stærke fra chili’en og så det søde fra honningen – den kan I godt kaste Jer ud i……

Rosenkålssalat med bacon og appelsin, 2-3 pers. som tilbehør:

½ bakke friske rosenkål, plukket i blade (det tager lang tid, men er besværet værd!)
1 pakke bacon i skiver, klippet i mindre stykker
1 snackpeber i korte strimler
½ squash i skiver
lidt ristede pinjekerner
2 fed hvidløg
saft fra ½ appelsin
lidt chili-/limekrydderi fra Santa Maria
lidt flydende honning
groft salt, friskkværnet peber
Svits bacon på en tør pande, til det begynder at blive gyldent og lidt sprødt. Tilsæt squash, snackpeber og hvidløg, lad det svitse lidt og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Kom rosenkålsbladene ved og lad dem svitse med, til de begynder at blive lidt bløde i det. Pres saften af den ½ appelsin ud over, drys med lidt chili-/limekrydderi og kom lidt flydende honning ved. Lad det stege til appelsinsaften er kogt ind og det ligesom begynder at karamellisere lidt. Tag af panden og hæld i et lavt fad eller på en tallerken, drys med pinjekerner, lidt flagesalt og kværn lidt peber ud over. Server den varm.

Kæresten har arbejdet meget i denne uge, så det har været nogle lange dage. Førhen var jeg jo vant til at han arbejdede altid: weekender, Påske, Pinse, jul osv., men i de sidste 1-2 år, har han ikke arbejdet nær så meget. Det har været dejligt at have ham mere hjemme – selvom at jeg også lige skulle vænne mig til det *S* – og nu er det også svært at vænne sig til at han er meget væk igen! De har bare lige travlt for tiden og han har et stort projekt han lige skal være færdig med. I går var han først hjemme kl. 21.30, i dag var han “allerede” hjemme kl. 19.00!! I morgen skal han til Sjælland sammen med en arbejdskammerat og prøvekøre projektet, så jeg håber at det går godt. Han regner med at komme hjem engang i morgen aften……

I morgen kommer jeg nu ikke til at mangle noget at lave. Jeg har bilen hjemme så jeg skal ned og handle, lave min træning og så skal jeg igang med at lave konfekt. Jeg skal som lave havregrynskugler som sædvanlig (dem kan vi da ikke undvære *S*) og så har jeg fundet en opskrift på havregrynskugler med marcipan, dem må jeg hellere også lige få afprøvet.
På Post Danmarks “Med rundt” omslag i dag, var der en spændende opskrift på noget konfekt med hvid chokolade – de så så spændende ud at jeg er blevet enig med mig selv om at dem må jeg prøve. Desuden bliver det nok til lidt marcipankonfekt (som jeg plejer at lave) og det sidste er havregryntern med blød nougat.
Hold da op, det ser da godt nok noget ambitiøst ud nu jeg ser det på skrift, nå jeg må se hvor meget jeg orker *S* Jeg bringer selvfølgelig opskrifter senere, når jeg får det lavet……..

Hvor var det smukt i morges – eller det hedder vist retteligt formiddag *S* – da jeg stod op: der lå et fint hvidt låg over det hele. Dagligt siger vi til hinanden, hvor taknemmelige vi er for at vi fik netop dette hus på den grund og med den udsigt! (Skulle der være nogen af Jer der ikke har fulgt med – og er nysgerrige – kan I se forskellige indlæg om vores hus her). Vi synes jo selv, at vi helt klart har den bedste beliggenhed. De andre huse ligger mere så de kan se ind i andre huse – eller vender mod andre huse – hvor vi har naturen som vi kigger ud på.
Det har heller ikke været nødvendig at sætte lamelgardiner op for de store vinduer endnu, som alle andre her ellers har, fordi vi ligger så ugenert. I det hele taget er vi stadig så taknemmelige for at vi fik solgt da vi gjorde og at vi fik dette hus, for vi havde aldrig troet at vi skulle være så heldige…….

Det var meningen at vi skulle have culottesteg i morgen, men da kæresten nok ikke kommer hjem, så vælger jeg nok bare at hente noget mad nede i byen. Jeg vender tilbage søndag – eller måske i morgen aften med resultatet af konfekt-fremstillingen……

GOD WEEKEND!!!

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Dec 13, 2008
  8:27 am

  Anonymous

  Godmorgen søde Birthe

  Mmmmm det lyder dejligt med konfekt, glæder mig til at se og få inspiration.

  Også en rigtig god weekend til dig

  Hilsen
  Nazan


 2. Dec 13, 2008
  10:40 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Nazan!

  Godmorgen til dig også 🙂 ja, nu må vi se hvor meget jeg når i dag….

  God weekend til dig også 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Dec 13, 2008
  3:08 pm

  Lise

  Uha den ser altså også god ud den der rosenkålssalat – men i aften laver vi altså den anden, den med salt mandlerne. Den er et kæmpe hit herhjemme.

  God weekend til dig Birthe.


 4. Dec 13, 2008
  3:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!

  Den smagte også godt, jeg synes at appelsinsaften var et godt indslag – men den anden med mandlerne er også go’ 😀

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jan 2, 2009
  3:56 pm

  Stine

  Hej Birthe

  Jeg har igennem længere tid fulgt din blog og er meget glad for alle dine gode opskrifter. Tak for det.

  I aften skal jeg prøve denne skønne salat. Er sikker på at det bliver godt. Jeg blev dog nysgerrig mht den salat Lise nævner, med saltmandler. Jeg har ikke kunne finde den i indexet? Kan du huske hvad du har kaldt den?

  Godt nytår

  Stine


 6. Jan 2, 2009
  4:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Stine!

  Jamen velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂
  Den opskrift du gerne vil have er her: http://newyorkerbyheart.blogspot.com/2008/10/salat-med-rosenkl-og-saltede-mandler.html og hedder “Salat med rosenkål og saltede mandler”. Den er rigtig god synes jeg, men denne her er nu også god – spændt på at høre hvad du synes……..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!