Newyorkerbyheart

Stor fyldt bøf………………

Konfekten fra den anden dag blev penslet med hvid chokolade i går…………

…………..skåret ud og pakket ned……………..

Den store, fyldte bøf på panden…………….

Ost og bacon kommes på…………….

Tomatsauce hældes over…………..

Tomater i skiver lægges over til sidst og der drysses med lidt persille……………

Aftenens tallerken……………..

I går fik jeg lavet de hvide tosca-snitter færdige. Jeg lagde dem jo i fryseren lidt, for at få det øverste “tosca-laget” til at blive mere stift og de virker ikke til at have taget skade. Jeg trak forsigtigt bagepapiret af dem, smeltede noget hvidt chokolade og penslede det på bunden. Når det er størknet, skæres de i firkanter, lægges i en dåse med tætsluttende låg og stilles køligt til de skal spises. De er MEGET gode og lækre, lige en passende “godbid” til en god kop kaffe – og de kan sagtens spises på andre tidspunkter end lige til jul *S*

I aften har vi fået en stor, fyldt bøf, stegt på panden og det blev faktisk ret godt. Retten er inspireret af dette, men denne gang fyldte jeg flere grønsager i. Vi fik bare noget macaroni til, vendt i lidt god olivenolie (- og vi sneg os også til at komme lidt Heinz ketchup på *S*). Nem mad, ikke meget opvask og nok til 2 dage til 2 pers…………..

Stor fyldt bøf:

500 g hakket oksekød
½ squash i små tern
2 fed hvidløg, finthakket
1 løg, finthakket
ca. 100 g champignon i halve eller kvarter
1 rød snackpeber i små tern
ca. ½-3/4 dl rasp
1 æg
salt, friskkværnet peber
lidt frisk timian
lidt rosmarinkrydderi (sådan en blanding jeg har fra USA, men I kan forsøge Jer med forskellige krydderier)
½ glas tomatsauce (jeg bruger Bertolli)
1 glas sorte oliven
4-5 skiver cheddarost (sådan nogle sandwich-stykker)
4-5 tomater i skiver
lidt hakket persille
Bland det hakkede oksekød med rasp, æg, salt, friskkværnet peber, timian, rosmarinkrydderi, squash, snackpeber, champignon, løg og hvidløg – bland det godt sammen til en nogenlunde samlet fars. Varm lidt olie op på en pande og kom farsen på, bred det ud, så det er nogenlunde lige tykt over det hele. Dæk panden med et låg eller stanniol og lad den stege i 10 minutter ved middelvarme. Tag et stort, fladt låg og læg over panden, vend hurtigt rundt og lad så bøffen glide ned på panden – så steges den på den anden side. Læg osteskiver på og når de er lidt smeltet, drysses der med oliven. Efter ca. 5 minutter hældes tomatsaucen på og skiver af tomat lægges ovenpå, drys med lidt salt og friskkværnet peber. Lige inden servering – når der er gået yderlige 10-12 minutter (og bøffen er gennemstegt) – drysses med persille. Det kan serveres med alt muligt tilbehør: en salat, ovnstegte kartofler, spaghetti/pasta osv.

I dag har jeg fået trænet igen, hvilket faktisk var ret dejligt. Jeg havde lige nogle ting der skulle ud af kroppen og ud af systemet og der er crosstraineren altså et godt redskab!!!! Der blev trampet igennem og raset – også lige pludselig var der gået 13 minutter UDEN en eneste pause!!!! Bagefter stod den på de sædvanlige 45 minutters pilates…………….

Det er ret vildt at der har været jordskælv i Danmark og så målt til 4,8 på Richter skalaen!!! Kærestens familie i Hellerup mærkede det, da deres senge begyndte at ryste, men børnene vågnede ikke ved det. Det er jo ikke lige den nyhed man regner med at vågne op til, når man slår de små øjne op om morgenen, så jeg blev noget forbavset da de begyndte at snakke om jordskælv i Go’ Morgen Danmark!! Vi mærkede jo ikke noget her hvor jeg bor, men kærestens søster sagde at det var ret vildt og også lidt sjovt at opleve, når du der ikke skete noget ved det……

Bøger:

Jeg er stadig ved “Brooklyn dårskab” af Paul Auster og jeg må tilstå at jeg stadig er fanget i hans univers, som alligevel også er lidt special, men jeg kan godt lide hans skrivestil. Jeg har dog ikke fået læst så meget de sidste aftner, fordi jeg har været så træt………..

I morgen står den på rester, men jeg vender tilbage på torsdag med fisk.

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Dec 16, 2008
  9:32 pm

  Marianne's mening

  Poul Auster er jeg vild med!!!

  De der snitter ser så gode ud. Jeg gemmer opskriften, for en dag skal de vist prøves :0)

  Hyg dig.


 2. Dec 16, 2008
  9:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Jeg hører ikke andet end at andre godt kan lide ham, så jeg er altså ikke alene 🙂

  Jeg vil tro at de snitter lige er noget for dig, de er ret gode, men meget “rich” i det……….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Dec 16, 2008
  9:55 pm

  Hanne's verden

  Ser lækkert, lækkert ud.

  I dag har vi fået wraps med strimlet steak, guacemole og hvidløgsdressing – virkeligt godt! Og nu hvor jeg har fået prøvet hvidløgsdressingen, så kommer den vist til at følge mange andre opskrifter:o)

  Hilsner fra Hanne


 4. Dec 16, 2008
  9:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne!

  ja, hvidløgsdressing er godt – til MANGE ting 😀

  Lyder som en lækker menu!!

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Dec 16, 2008
  10:06 pm

  Marianne's mening

  Jeg glemte lige…
  Sikke godt du er kommet i gang med at træne. Det er vildt godt gået! :0)


 6. Dec 16, 2008
  10:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Tak Marianne 🙂 jeg er faktisk også ret stolt af mig selv……

  mange hilsner
  Birthe


 7. Dec 18, 2008
  11:20 am

  Sportsglad

  Kære Birthe

  Igår fik vi din laks med wasabi og ahorn sirup. Dertil lavede jeg dine kartofler med citron og sesam uuuummmmm. Forleden dag lavede jeg din rosenkålssalat mmmmmmmmmm med hakkebøf og bløde løg pasta og sovs. Idag skal vi have blomkålssuppe m. tigerrejer(hvidløgsstegte) og bacon til de kræsne i familien. Jeg har også lavet din havrebund med nougat på mmmm Tak for dejlig inspiration. Sikken en energi du har!


 8. Dec 18, 2008
  11:24 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Apatulski!

  Tak for din kommentar og velkommen herinde, dejligt at du giver dig til kende 🙂

  Jeg er glad for at I kan lide maden og finder inspiration her på min blog, det er en stor glæde for mig at være med til at inspirere andre………

  mange hilsner
  Birthe


 9. Dec 18, 2008
  1:40 pm

  Bettys blog

  Jeg kom forbi din blog og jeg er vildt imponeret over dine opskrifter!
  Nu behøver jeg aldrig mere en kogebog!
  Flot inspiration du giver!


 10. Dec 18, 2008
  2:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bettys blog!

  Tak for din kommentar, jeg er glad for at du giver dig til kende 🙂

  Godt at du kan bruge min blog som inspiration, det gør mig altid glad at høre………..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!