Newyorkerbyheart

Store græsk-inspirerede kødboller med pinjekerner…………..

Den sammenrørte fars………….

De store kødboller steges…………

Klar til at blive spist…………

Aftenens tallerken………..

I dag har vi fået græsk-inspirerede store kødboller med tzatziki, vores yndlingskartofler og dampede sukkerærter………….det smagte SÅ godt!!
De store kødboller var lidt af et eksperiment, men jeg synes faktisk, at de blev ret gode. De letristede pinjekerner giver en godt smag i farsen og gør den samtidig lidt anderledes, de kan anbefales………..

De oplyste mål er kun cirka mål, jeg måler meget sjældent af når jeg laver mad. I må selv rette det til, det er kun vejledende………..

Store græsk-inspirerede kødboller, 3-4 pers.:

400 g hakket oksekød
2 skiver daggammelt brød uden skorper, plukket i stykker
1 æg
ca. ½ dl mælk
salt, friskkværnet peber
1 bæger fetaost, afdryppet og smuldret
1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
ca. ½ dl pinjekerner, letristede på en tør pande
3 fed hvidløg, finthakket
1 lille løg, finthakket
fintrevet skal af 1 citron
ca. 2 tsk. tørret oregano
rapsolie til stegning
Skær skorperne af brødet og pluk det i mindre stykker, kom det i den skål som farsen skal røres i og tilsæt æg og mælk. Vend det rundt og lad det stå ca. 5 minutter, til brødet er blødt op. Kom farsen i og rør godt rundt. Steg det finthakkede løg i lidt olie, til det bliver let brunet, lad det køle lidt af og kom det så i skålen. Steg derefter det finthakkede hvidløg, det skal IKKE tage farve, bare begynde at afgive aroma. Lad også det køle lidt af og kom det i skålen. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele godt sammen. Kom olie på en pande, form farsen til store kødboller og steg dem på alle sider til de bliver brune og gennemstegte, ca. 12-15 minutter ialt, alt efter hvor store de er. De kan serveres til mange forskellige ting: pastasalat, kartoffelsalat, en almindelig “grøn” salat, kartofler osv.

Note:

Jeg steger løg og hvidløg lidt, for så er de ikke så stærke i smagen. Jeg synes også tit at konsistensen bliver bedre, når det steges lidt inden det kommes i farsen.

Vi har set “We own the night” med bl. a. Mark Wahlberg og Joaquin Phoenix. Den var rigtig god og kan helt klart anbefales.

Det er som ikke det helt store jeg har fået udrettet i dag – heller ikke i dag! – kun “kedelige” ting som vasketøj osv. Det er blevet til en del tid foran computeren, fordi jeg prøver på at finde nogle spil til min Wii, som jeg tror vil være sjovt. Jeg vil gerne se om jeg kan finde et trivia-spil og så nogle flere sportsspil. Min bror i USA fortalte, at der kan fåes et fægtespil, men jeg har endnu ikke haft held til at finde det. Det kunne være sjovt at prøve at fægte og Wii’en kan jo også gå på nettet, så jeg kan spille online.
Jeg har fået spillet lidt idag, bl. a. har jeg prøvet golf og det er faktisk ret sjovt *S*. Det sjove er, at for at spille spillet ordentlig og få en nogenlunde god score, så bliver man nødt til at lave bevægelserne helt. Som f. eks at svinge igennem når jeg slår til golfbolden eller spiller baseball……….det er det, der gør Wii UNIKT!! Jeg kan godt fortælle Jer, at hvis I endnu ikke har stiftet bekendtskab med Wii så prøv det et eller andet sted, men pas på: det er meget VANEDANNENDE………..

I morgen kommer kærestens søster til spisning, der glæder jeg mig til, det er altid så hyggeligt *S*. Jeg tror også at hun gerne vil stifte bekendtskab med vores nye “familiemedlem”. Menu’en i morgen kommer til at stå på teriyaki marineret svinemørbrad, en form for kartofler, ristet blomkål og dampede sukkerærter. Har endnu ikke helt besluttet mig for om der skal sauce til eller ej, men det finder I ud af i morgen…………..

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Dec 30, 2008
  11:55 am

  Anonymous

  Min mand har fået Mario Kart til vores Wii i julegave. Det er rigtig sjovt! Man sidder med et rat og styre en bil. Kan klart anbefales!!


 2. Dec 30, 2008
  12:59 pm

  Anne Mette Toft

  teriyaki marineret svinemørbrad… mmm – det glæder jeg mig til at læse om.


 3. Dec 30, 2008
  1:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne Mette!

  Ja, jeg glæder mig også 😀

  Mange hilsner og godt nytår.

  Birthe


 4. Dec 30, 2008
  1:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  Tak for tippet, jeg er bare ikke så meget til bilspil, men det kan være at det er anderledes når man sidder med rattet 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 5. Dec 30, 2008
  3:23 pm

  sannie

  Ja, Wii’en er vanedannende! Jeg kan anbefale wii dance og guitarhero.

  Har du erfaringer med falafel? Jeg lavede nogle i går og da jeg stegte dem skete der ikke rigtig noget med konsistensen. De blev bare ved med at være “farsagtige”; der kom kun en skorpe pga. olien. Jeg tog dem, af den grund, i skålen igen og kom så 2 æg og rasp i. Det hjalp, men jeg har bare hørt, at man ikke behøver at komme æg i

  Godt nytår til dig og tak for alle dine gode opskrifter!


 6. Dec 30, 2008
  3:37 pm

  Anonymous

  Husk at du ikke kan købe dine wii-spil i USA – de passer ikke til den europæiske udgave.

  Og Wii’en bliver først rigtig sjov, når du får købt din Fit.

  🙂 Lene


 7. Dec 30, 2008
  4:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sannie!

  Tak for dine anbefalinger, dem vil jeg kigge på 🙂 Det er lidt ærgeligt det med spil fra USA, men jeg har lidt kig på Ebay.co.uk, fordi pund’et er så lav lige pt….

  Har desværre ingen erfaring med falafel, men skal de ikke være sådan lidt “grynet” indeni? Beklager ikke at kunne være til hjælp…….

  Godt nytår.

  mange hilsner
  Birthe


 8. Dec 30, 2008
  4:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lene!

  Hov, det var jo til dig at jeg ville have skrevet det med at jeg kigger på Ebay.co.uk, nå, men nu står det begge steder 🙂 Ja, jeg MÅ have sparet sammen til den Wii Fit, har du den?

  Godt nytår til dig!

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!