Newyorkerbyheart

Store konfekt-dag…….

Smør, sukker, piskefløde og lys sirup koges op……..

Hakkede hasselnødder og mandelsplitter blandes i……..

Massen lægges på udrullede marcipanbunde………

Ingredienserne til havrebunden: sirup, havregryn, sukker, vaniliesukker og bagepulver…..

Den færdigbagte bund……..

Blødt nougat bredt ud over og klar til afkøling………

……..udskåret i tern……..

Havregrynskuglerne………

Marcipankonfekt…….

Chokolade-overtrukket marcipan med valnødder og dadler med marcipan og mandel indeni og chokolade udenom…….

Jeg har været selv hjemme det meste af dagen, så jeg gik helt amok med konfekten, jeg fik lavet: havretern med blød nougat, hvide toscasnitter (som mangler at blive overtrukket med hvid chokolade), havregrynskugler og marcipankonfekt. Chokolade-overtrækningen på marcipan konfekten blev ikke helt perfekt for det forgik ved stearinlys!!! Lige pludselig midt i det hele, mistede vi strømmen, da det gik ild i et el-skab herude i nærheden, det gik nogle timer inden de fik en nødgenerator til at køre……….

De her havregrynstern med blød nougat er SÅ gode, hvis I ikke kender dem, kan jeg kun anbefale Jer at lave dem!! Kærestens søster havde dem med sidste år og det var et stort HIT. Min eneste ændring er at jeg skar lidt ned på sukkeret og så ved jeg ikke hvor meget blød nougat jeg brugte, for jeg skar bare tynde skiver og kom på (jeg er ikke så god til at stå og måle og veje alting af *S*). Jeg skar skiverne med en skarp kniv, det syntes jeg var lettest…….

Havregrynstern med blød nougat:

100 g smør (brug nu RIGTIG smør)
4½ dl havregryn
1 spsk. hvedemel
1½ tsk. bagepulver
½ dl sukker
2 tsk. vaniliesukker
2 spsk. lys sirup
blød nougat i tynde skiver
Smelt smørret i en gryde. Bland havregryn, mel, bagepulver, sukker, sirup og vaniliesukker i en skål til det er godt blandet. Hæld det smeltede smør i og rør rundt. Hæld dejen i en lille firkantet form, beklædt med bagepapir (ca. 20 cm. x 25 cm.) og smør dejen ud, så det er nogenlunde lige tykt over det hele. Sæt i ovnen ved 200 grader (IKKE varmluft) i 10 minutter NEDERST i ovnen. Tag den ud, overfladen skal være let gylden og læg tynde skiver blød nougat på, lige når den er kommet ud. Smør det lidt ud og lav et mønster med en gaffel. Lad den køle helt af inden den skæres i små tern (mundrette stykker). Jeg ved ikke helt hvor store tern jeg lavede, måske 1½ cm. x 1½ cm., noget i den stil. Men det kan I jo gøre som I vil…….

Jeg glæder mig SÅ meget til at smage disse hvide tosca-snitter, som jeg har store forhåbninger til *S*. Ifølge opskriften kan jeg først overtrække dem med hvid chokolade i morgen, så jeg må have tålmodighed!! Jeg fandt opskriften på Post Danmarks omslag “Med rundt”, hvor der tit er gode/spændende opskrifter på. Jeg skar igen en anelse ned på sukkeret, i får opskriften som jeg lavede den………

Hvide tosca-snitter:

200 g ren, rå marcipan
1 1/4 dl piskefløde
½ dl rørsukker
75 g smør (brug RIGTIG smør)
75 g lys sirup
75 g mandler, smuttede og skåret i splitter
75 g hasselnødder, afskallede
god, hvid chokolade
Jeg opdelte marcipanen i 2 klumper á 100 g og rullede hver klump ud mellem 2 stykker bagepapir til en aflang plade på ca. 10 cm x 20 cm. Læg dem i et fad eller på en plade, på bagepapiret. Kom hasselnødderne ud på en bageplade med bagepapir og sæt i ovnen ved 175 grader i 10-15 minutter, til de bliver gyldne og skallen løsner sig. Hæld dem ud på et viskestykke og gnid skaller så meget af som muligt, hak dem groft. Kog fløden op med rørsukker, sirup og smør ved middel varme, lad den simre til den er gylden. Kom mandelsplitter og hakkede hasselnøddder i massen og kog nu videre – under KONSTANT omrøring – til massen får en fastere/tykkere konsistens. Det er VIGTIGT at der RØRES hele tiden!! – det tager ca. 10-15 minutter. Kom Toscamassen på marcipanstykkerne og lad dem afkøle til næste dag. Udskær dem i mindre stykker efter ønske og pensl bundene med smeltet, hvid chokolade. Opbevares på køl til de skal bruges. Jeg skal nok sætte et billed ind i morgen, når de er helt færdiglavet……..

Havregrynskuglerne er de sædvanlige, men I får lige opskriften igen her:

Havregrynskugler:
125 g havregryn
100 g smør
75 g sukker
25 g kakao
3/4 dl kaffe, kold og stærk
romessens efter smag
Det hele blandes rigtig godt sammen og trilles til passende størrelse kugler. De trilles i kokosmel, krymmel eller te-sukker. Opbevares køligt i en tætsluttende beholder.

Jeg plejer at lave dobbelt portion, men i år har jeg kun lavet denne portion, der giver dem som I ser på billedet……..

Jeg valgte at lave marcipankonfekten helt enkel i år. Dels fordi jeg ikke bryder mig om at der er chokolade på al ting – jeg er jo ikke så glad for al den chokolade – og dels fordi det er nemmere *S*.
Jeg lavede nogle små marcipankugler som jeg trykkede halve cocktailbær i rød og grøn ned i. Små marcipankugler trykket lidt flade, overtrukket med god mørk chokolade og en valnød trykket ned i, Mozartkugler (marcipankugler med blød nougat indeni og trillet i usødet kakaopulver), dadler hvor stenen er taget ud og fyld med en lille klump marcipan med en mandel indeni, dyppet i god, mørk chokolade og små marcipan/blød nougat “snegle”.

Jeg har godt nok overvejet at lave nogle havregrynskugler med marcipan i, men jeg tror ikke det bliver i år, jeg synes at det jeg har lavet er rigeligt – så det er slut for i år……….

Selvom dagen har stået i konfektens tegn, har jeg også fået trænet mit – efterhånden sædvanlige – program: 12½ minutter på crosstraineren (helt UDEN pauser) efterfulgt af 45 minutters pilates. Jeg er faktisk ved at være helt stolt af mig selv, at holder rytmen og holder fast i træningen *S*

Nu er jeg ved at være klar til jul, så klar som jeg nu kan blive. Jo nærmere vi kommer julen, jo større bliver “klumpen i maven”. Jeg har det bare ikke godt med den højtid og selvom minderne fra de sidste par år har været gode, så er det ikke nok til at udviske 18 års mareridt!!!
Jeg gør min “pligt”, laver det der skal laves til jul, men lære at holde af julen det tror jeg aldrig at jeg kommer til. Den 24. december er en dag som jeg frygter, for jeg kan jo ikke gå rundt og ligne et “tude-fjæs”, jeg skal jo have det glade ansigt på. D
et er en dag hvor jeg bliver så frygtelig træt – ikke mindst i kinderne af at smile sådan. Ikke så mange af kærestens familie ved – eller forstår – hvor svær den dag er…………………….og ingen lægger mærke til når jeg stille går ud på toilettet og græder min sorg ud – for at jeg igen kan smile!!!

I morgen vil jeg nyde at kæresten er hjemme hos mig, han har ikke være meget hjemme i denne uge og jeg tror også at prinsessen vil nyde det. Hun går og leder efter hendes papa, når han ikke er hjemme og hun forstå da slet ikke at han ikke er hjemme på en lørdag *S*

Menu’en i morgen er culottesteg, bagte kartofler, hvidløgsdressing og en salat med grønne bønner…….

Print Friendly
Tilbage

13 kommentarer


 1. Dec 14, 2008
  9:46 am

  Anonymous

  Kæreste Birt(h)e.

  Hvor er du flittig. Alt er så lækkert og perfekt. Min mand er chefkonditor og han roser dig vildt højt op i skyerne. Han kunne bruge netop dig, et rent naturtalent;-)
  Men jeg forstår ikke rigtigt hvorfor du er ked, skuffet og ikke har det godt med julen? Måske har du skrevet om det før, noget jeg ikke har læst? Håber du har en god 2. familie.
  Charlotte den 2.


 2. Dec 14, 2008
  10:01 am

  Heidi Meldgaard

  Hold nu helt op. Ikke engang jeg har overskud til alt det der…

  Nå men jeg syntes nu at hvis du har flere kræfter inden jul at du skulle prøve denne opskrift. Den er intet mindre end fantastisk. Lidt sød men hvis man bare skære den ud i tilpas små stykker er det et stykke af himlen.
  Australsk karamel-kiksekage

  Bund:
  125 g hvedemel
  1. tsk bagepulver
  180 g farin
  80 g kokosmel
  125 g smeltet smør

  Fyld:
  400 g(dåse) sweetened condensed milk
  1 spsk. Smør
  2 spsk. lys sirup

  Pynt:
  150 g mørk chokolade
  20 g smør
  Evt. lidt hvid chokolade

  Lav bunden:
  Rør alle ingredienserne sammen. Beklæd en ca. 18*25 cm stor bradepande/fad med bagepapir, og pres massen ned i den. Bag den i midten af en 180 grader varm ovn i ca. 10 min.

  Lav fyldet:
  Bland alle ingredienserne sammen i en gryde, og varm det op over svag varme. Rør i det hele tiden, til det kommer i kog. Lad det koge i 5 minutter under omrøring. Rør indtil det har en karamelkonsistens. Det brænder meget let på. Så pas på

  Fordel fyldet på den bagte bund og sæt kagen tilbage i ovnen i 12-15 minutter.

  Lad kagen køle helt af. Hak og smelt chokoladen og rør smørret i. Fordel det på den kolde kage. Pynt evt. med striber af hvid chokolade.

  Skær i små firkanter.

  Kagen kan holde sig i 10 dage i køleskabet, men gør det næppe….

  Kondenseret mælk kan købes i de fleste invandrebutikker.

  God fornøjelse.

  Og glædelig jul. Du gør nu julen lidt sjovere. Og lidt mere travl.

  Indtil videre har jeg bagt dine pebernødder, mint surprice cookies og et hav at dine aftensmad opskrifter. OG de der kartofler med honning og chilli er jo gudespise.

  Heidi


 3. Dec 14, 2008
  12:09 pm

  Marianne's mening

  Hvor ser det lækkert ud!!!Du er så flittig :0)

  Jeg håber, du får en god jul, trods de dårlige minder!
  Jeg håber, du engang kan glæde dig igen til julen. For det lyder så trist og ensom ikke at gøre det, trods du har en god og sød kæreste og en ‘ny’ dejlig familie.

  Jeg sender dig et STORT knus!


 4. Dec 14, 2008
  12:41 pm

  Anonymous

  Søde Birthe

  Du har gjordt det igen! 🙂
  Du er utrolig dygtig – hvor får du den energi fra, jeg vil gerne vide hvad du spiser til morgenmad *Smiler*

  Det ser lækkert ud konfekterne, mums
  Hilsen
  Nazan


 5. Dec 14, 2008
  12:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Tak for rosen 😀 jeg har skrevet om det før (jeg tror også at du har spugt før *S*), du kan læse om det, hvis du går ned i kategorien “om mig”, jeg ved ikke lige hvad det er for et indlæg, du må læse dig frem til dig…..

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Dec 14, 2008
  12:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Tak for opskriften 🙂 Tror ikke at det bliver i år, men en anden gang….

  Glad for at du kan bruge opskrifterne 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Dec 14, 2008
  12:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Tak for knus’et, det var tiltrængt! 🙂

  ja, det er nok lidt ensomt, ihvert fald indeni mig selv….

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Dec 14, 2008
  12:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nazan!

  Jeg er også træt i dag, det “koster” som regel dagen efter, når jeg laver så meget på en gang…….

  Min morgenmad er ret “kedelig”, bare havregryn med mælk og jeg spiser det trofast hver morgen 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Dec 14, 2008
  2:04 pm

  Anonymous

  Ja Birthe, jeg har spurgt om det før. Har læst og læst om “mig”, men kan ikke finde det jeg søgte om – så undskyld gentagelsen;-(
  Charlotte den 2.


 10. Dec 14, 2008
  5:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Charlotte den 2.!

  Ok, men det skulle være der et sted, jeg orker bare ikke at forklare igen, derfor henviser jeg 🙂

  Hilsen
  Birthe


 11. Dec 14, 2008
  9:12 pm

  mona

  Hej Birthe,
  Jeg er vildt imponeret over alt det konfekt du har fået lavet. Nu har jeg købt ind til Havregrynstern med blød nougat – dem må jeg simpelthen prøve at lave. Hvor længe kan de holde sig i køleskabet, tror du?? (Underforstået at de ikke er spist, inden de når så langt)??

  Hilsen
  Mona i Ishøj


 12. Dec 14, 2008
  9:21 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Som du måske ser i dagens (nye) indlæg, så betaler jeg også prisen for det idag 😀

  Nå, men jeg har faktisk læst at de kan fryses i op til 3 mdr. Det er måske den bedste måde at gemme dem på, for jeg tror at du får svært ved at holde dem ret længe i køleskab, de er SÅ gode!!! Lad mig vide hvad du synes 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Dec 16, 2009
  12:51 pm

  Anonymous

  Hej:-)

  Lige et spørgsmål fra en novice:

  Hvor får man marcipanbunde henne???

  Vh Mie

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!