Newyorkerbyheart

Torskefad a la Skagen……………..

Kartofler og løg i bunden, så ristede champignon, perleløg og tomater…………

Torskestykker og revet ost kommes ovenpå………….

Når den er taget ud af ovnen pyntes med rejer………..

Aftenens tallerken……….

I aften har vi haft besøg af kærestens mor til aftensmad, vi fik torskefad a la Skagen. En af de gange jeg har været i Skagen, fik jeg en skøn fiskefad på en restaurant, hvor der var kartofler og rejer i. Jeg prøvede at lave noget lignende i aften, det smagte ikke helt lige sådan, men det blev nu meget godt alligevel *S*

Jeg købte nogle torskefileter i SuperBrugsen i mandags, de var godt nok frosne, men de var nu fine alligevel. De var pænt store og tykke i det – og lignede torskestykker – i modsætning til de sammenpressede (firkantede) stykker torsk der også kan fåes på frost………….

Torskefad a la Skagen, 4 pers.:

1 pose torskefileter, optøede
passende mængde kartofler
2 små løg i både
1 håndfuld perleløg
6-8 blommetomater skåret i små tern
2½ dl (madlavnings)fløde
250 g champignon i grove stykker
salt, friskkværnet peber
lidt revet ost
et par håndfulde rejer, optøede og afdryppede
Skræl kartoflerne og skær dem i ca. ½ cm. tykke skiver. Kom dem i kogende vand sammen med løg og kog i 5 minutter. Hæld vandet fra og damp dem lidt tørre. Hæld det i en letsmurt ovnfast fad, krydr med salt og friskkværnet peber. Rist champignon i lidt olie og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Hæld dem over kartofler og løg. Kom tomater i fadet, krydr igen med lidt salt og friskkværnet peber. Dup fiskestykkerne tørre og skær dem evt. i mindre stykker, krydr med salt og friskkværnet peber. Drys ost på til sidste og sæt i en 175 grader varm ovn i 15-20 minutter – til osten er smeltet og gylden. Når fadet er taget ud af ovnen, drysses rejerne over og server straks. Server med lækkert brød til.

Jeg fik min præmie fra Arla i dag, den smukke KitchenAid Artisan i rød. Jeg har ikke pakket den ud af kassen, fordi jeg vil sælge den videre og vil derfor have at kassen skal være intakt. Beslutningen er taget, hvor svært det end har været, men jeg har også indset at vi bare ikke har plads til den! Der medfølger en flad piskeris, et almindelig piskeris, en dejkrog, skål med ergonomisk håndtag og en hældetud. Jeg vil ikke afvise, at de penge jeg evt. kan sælge den for, skal gå til at forsøde min tilværelse lidt *S* Som førtidspensionist, er det ikke ofte (for ikke at sige aldrig) at der er råd til de store forkælelser – så det vil jeg bruge de penge til…………….

Jeg er jo den helt store liste-person!!! Hvis jeg ikke laver mine lister, så kokser hele min hverdag – ok, måske ikke min hverdag – men hvis der skal ske noget ekstra ordinært, så skal jeg have en “køreplan”. Man må sige, at for mig er julen ekstra ordinær, så “køreplanen” er lavet. Hvad jeg skal lave de enkelte dage fra på søndag og frem til og med onsdag, hvad der skal tages op, hvad der skal forberedes og hvad jeg skal huske. Får jeg ikke lavet sådan en plan, har jeg INGEN ro i mit hoved for får hverken sovet eller hvilet! Jeg MÅ bare have det ned på papir, så virker det mere overskueligt!!! Jeg vågner også op midt op natten, kommer i tanke om et eller andet og har vænnet mig til at skrive det ned, for ellers falder jeg aldrig i søvn igen. Jeg er VILD med lister og hver gang jeg kan krydse noget af, så bliver jeg glad *S*

I dag var jeg på crosstraineren i 15 (!!!!) minutter UDEN en eneste pause, det synes jeg faktisk var så godt, at det var ligefør jeg klappede mig selv på ryggen (desværre kunne jeg ikke nå *S*) og derefter selvfølgelig de “obligatoriske” 45 minutters pilates. Jeg har igen købt et par nye pilates dvd’er denne og denne. Nu glæder jeg mig bare til at modtage dem……….

I morgen står den på rigtig tung kost – så da kommer vi ihvert fald ikke til at gå sultne i seng *S*. Vi skal have hamburgerryg, grønlangkål, brune kartofler, måske hvide kartofler og kålpølser………….

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Dec 19, 2008
  11:45 am

  Anonymous

  Til lykke med din Kitchen Aid. Bare det var mig. Det er meget flotte billeder du lægger ind på din madkunst. C. Lynggård


 2. Dec 19, 2008
  11:57 am

  Nille

  Det er da en fantastisk præmie! Synd, at I ikke har plads til den – men forhåbentlig kan værdien af den bruges til nogle andre dejlige ting, der kan gøre dig glad 😉

  Hav en dejlig weekend!
  Kærlig hilsen
  Pernille


 3. Dec 19, 2008
  6:10 pm

  Anonymous

  Uha…når jeg læser din blog, ville jeg ønske jeg kunne lide fisk! Det ser så lækkert ud altid…

  Mvh
  Mette


 4. Dec 19, 2008
  6:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej C. Lynggård!

  Tak for din kommentar og fordi du giver dig tilkende herinde, jeg er jo så nysgerrig og bliver glad når jeg ved hvem der læser med 🙂

  Jeg håber, at du vil kigge forbi engang imellem……..

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Dec 19, 2008
  6:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pernille!

  Ja, det er en smuk præmie, men jeg har faktisk affundet mig med at jeg skal af med den igen! Igår var jeg lidt trist over det, men jeg er faktisk glad for den anden køkkenmaskine jeg købte fornylig og den kan stå i køkkenskabet og kan også betydelig mere end denne – hvor smuk den end er 🙂

  God weekend til dig også.

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Dec 19, 2008
  6:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mette!

  Det er faktisk ikke så mange år siden jeg begyndte at vænne mig ligeså stille til at spise fisk! Jeg har heller aldrig været glad for det, men torsk synes jeg faktisk er dejlig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!