Newyorkerbyheart

Almond butter – min nye snack………….

08 januar , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Opskrifter - Tags:

Almond butter…………

Min nye snack-tallerken………….

I min julestrømpe i år fik jeg “Almond butter” fra min Mama, noget jeg længe havde ønsket mig! I alle mine amerikanske blade, har de skrevet side op og side ned om, hvor sundt det er………….så jeg måtte bare prøve det.

Jeg får 2 tsk. hver dag, sammen med et Pink Lady æble i både, jeg bruger det så som dip til mine æblebåde og det smager faktisk ret godt! I starten skulle jeg lige vænne mig til det og jeg kunne ikke lige blive enig med mig selv, om jeg kunne lide det eller ej. Men nu VED jeg at jeg kan lide det, så je må se om jeg kan få tilsendt noget mere……..

Konsistensen er lidt som peanut butter (som jeg IKKE er særlig vild med!), men smager jo så selvfølgelig af mandler i stedet for og så er det jo altså ret sundt (eller det er det ihvert fald formodentlig *S*).

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Jan 8, 2009
  3:32 pm

  Anonymous

  Ved du hvor man kan købe det? Jeg går ud fra at de ikke har det nede i SuperBrugsen 😉


 2. Jan 8, 2009
  3:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej anonym!

  Nu har jeg jo fået den sendt, så jeg ved det ikke………..men jeg vil tro at du kan få det i helsekostbutikker. Prøv at søg på nettet.

  mvh
  Birthe


 3. Jan 8, 2009
  5:03 pm

  Bettys blog

  Man kan købe det i helsekostbutikker. Der laves en økologisk dansk udgave af Rømer. Det er bare dyrt. Jeg har givet 76,95 for et glas med 250g. Det hedder Mandel-Smør.
  Jeg har det ligesom dig, at fordi det har samme struktur som peanutbutter, så skulle jeg lige vænne mig til det.
  Det smager også godt på knækbrød


 4. Jan 8, 2009
  5:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bettys blog!

  Tak for oplysningen, den er hermed givet videre 🙂
  Jeg må prøve det på knækbrød engang, synes dog at det er rigtig lækker med æble til. Friskt og en god smagskombination…..

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jan 9, 2009
  11:14 am

  Belle Blues

  Man kunne vel også bare spise nogle mandler? 😉

  Eller har de også blandet noget andet i der der mandel-smør? Mandler er i hvert fald sunde, men samtidigt meget kalorierige, så som med så meget andet, bør det nydes med måde.. 🙂


 6. Jan 9, 2009
  11:18 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Belle Blues!

  Selvfølgelig skal de nydes med måde, det skal alting jo! Der anbefales at der spises 1 håndfuld om dagen…..
  Det er jo lidt svært at dyppe æblebåde i en håndfuld mandler og når jeg nu nyder det….

  Birthe


 7. Jan 9, 2009
  11:46 am

  Lone i marsken

  Kære Birthe

  Hvor er du heldig med din dejlige Mama.
  Apropos amerikanske madvarer – kender du firmaet “food from home” – de sælger madvarer fra England og USA – mest England, og de kommer rundt i mange danske byer. Det er dog noget dyrt – men det skyldes nok at det jo ikke er gratis af få ting til DK hverken fra England eller USA. Deres hjemmeside er p.t. under ombygning, men de skulle være klar igen 15. januar – prøv at se, om der er noget du kan bruge.

  Mvh
  Lone i Marsken


 8. Jan 9, 2009
  11:50 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lone!

  Ja, jeg er også glad for at hun gider at sende ting til mig, det er dejligt – og lidt luksus i tilværelsen 😀

  Jeg kender godt “Food from home” (tak for tippet), men som du er lidt inde på, synes jeg at de er alt for dyre………..især når min Mama gerne sender en pakke indimellem 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 9. Jan 9, 2009
  7:44 pm

  Anonymous

  Jeg laver selv mit mandelsmør, både den brune samt den hvide. Og du har ret, smager dejligt til æblestykker.
  Hilsen Charlotte den 2.


 10. Jan 9, 2009
  8:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Jeg har godt set at man kan lave det selv…..bruger du bare hele mandler med skal og olie?

  Jeg må indrømme at jeg er blevet ret VILD med det til æbler, det er virkelig lækkert!! Jeg har ikke prøvet det til andet endnu, men æbler kan ihvert fald anbefales 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jan 11, 2009
  4:51 pm

  Anonymous

  Hej igen Birthe. Ja, jeg tilsætter lidt olie, meget gerne valnøddeolie som jeg er ret vild med. Til den brune mandelsmør bruger jeg mandler med den brune hinde, den hvide mandelsmør fjerner jeg hinden. Og ja, klart skal alt da spises med måde, men der er nu mest spændende med mandelsmør og æblestykker, det er altså ikke så spændende med en lille håndfuld mandler.
  Mange søndagshilner Charlotte den 2.


 12. Jan 11, 2009
  6:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Charlotte den 2.!

  Tak jeg må have det afprøvet engang, men så længe jeg kan få det sendt………..så kan det være at dovenskaben har overtaget 🙂
  Det er jo nemlig lidt svært at dyppe æbler i hele mandler ;o)

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!