Newyorkerbyheart

Fad med kartoffelmos, lynstegte grønsager og flanksteak………..

Grønsagerne lynsteges……….

Brun “sås” fra Sverige……….

Grov kartoffelmos i bunden…………

De svitsede grønsager lægges ovenpå den grove kartoffelmos……..

…………..tilsidst den stegte flanksteak…………

Aftenens tallerken………..

I aften har vi fået kartoffelmos med lynstegte grønsager og flanksteak. Jeg lavede også en brun “sås” (fra pulverform), hjembragt fra Sverige, fordi jeg ved at kæresten gerne vil have “dyppelse” til……..

Det smagte sådan set meget godt, men ikke noget som vil blive vores yndlingsret. Jeg ved ikke rigtig hvorfor, for det er jo egenlig 3 gode ting hver for sig…………….men det er som om det ikke helt harmonerede sammen!
Opskriften er fundet et sted på nettet, husker ikke længere hvor……..

Fad med kartoffelmos, lynstegte grønsager og flanksteak:

kartofler
salt, friskkværnet peber
mælk
smør
200 g broccoli i små buketter og stokken skåret i tynde skiver
2-3 gulerødder i tynde, skrå skiver
2 rødløg i smalle både
olivenolie
flanksteak
Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker, kog dem i vand til de er godt møre. Varm lidt mælk og smelt lidt smør ned i det. Mos dem groft, jeg brugte et piskeris til at slå dem i stykker med, smag til med salt og friskkværnet peber. Rør mælkeblandingen i, smag til og hold det varmt. Steg flanksteak’en efter ønske og lad den trække i 10-15 minutter. Varm en pande op og lynsteg grønsagerne – vent lidt med broccolihovederne – nogle minutter, rør i det og krydr med salt og friskkværnet peber. Efter ca. 5 minutter, hældes broccolihovederne på og de steges med i et 3-4 minutter. Tag af varmen. Kom kartoffelmosen i bunden af et fad, hæld grønsagsblandingen ovenpå. Skær flanksteak’en ud i skrå, tynde skiver og læg dem øverst. Server straks.

I dag har vi været ude og købe skibukser til mig. Jeg har en lækker skijakke, som jeg fik det første år vi tog på skiferie, men jeg har aldrig haft skibukser fordi jeg ikke har stået på ski. I år bliver det jo så aktuelt, så der blev købt skibukser, skihandsker, skistrømper og sådan noget løbeundertøj der skal holde mig varm på pisterne.
Jeg må indrømme at jeg stadig er noget skeptisk over det at skulle stå på ski – og lidt nervøs for hvordan min krop vil reagere på det – men jeg ser også frem til det. Måske ikke helt så meget til det at stå på ski, som at komme op i bjergene og den klare luft……………..og den smukke natur! De par år vi har været i Canazei har jeg syntes at det var som balsam for sjælen, at kigge på de høje, majestætiske bjerge! Det er virkelig smuk natur og noget helt andet end det vi normalt er omgivet af, her i lille Danmark *S*.

Vi fik også købt fødselsdagsgaver til den nevø og de 2 niecer, der har fødselsdag her i januar og februar måned. 2 pakker skal jo sendes til Sjælland, vi kommer nok – desværre – ikke til at fejre de 2 pigers fødselsdag (hvad vi faktisk sjældent gør). Men gaver, det skal de have……

Jeg er jo blevet meget glad for Lotte Paarup‘s “Pilates med kvalitet 2” og har siden jeg købte den, ønsket mig de 2 andre i serien. I dag så jeg så at de er kommet på tilbud, så jeg kan købe alle 3 for kr. 199,-………..de blev straks erhvervet og jeg glæder mig til at de kommer……

Bøger:

Jeg er startet på “Alene på banen” af Kenneth Carlsen og den er faktisk ret god. Den giver et godt kig ind i dette super-perfektionistiske menneske, som også har kæmpet med dæmoner! Han led af en nærmest manisk “sygdom”, mens han spillede, hvor alting skulle gøres i speciel orden og på en speciel måde – ellers kunne han bare ikke spille. Faktisk lidt skræmmende læsning………..

I morgen står menu’en på svinemørbrad og så vil jeg prøve at bage chokoladekiks……..

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Jan 10, 2009
  11:16 am

  Angelika

  Det kan jeg godt forstår Birthe. Er selv meget nervøs for alt det der ski-noget, men jeg ser frem til at prøve det og har en tro på, at jeg nok kan lære lidt men jeg ved samtidig at min krop bliver SÅ øm, da jeg ikke rigtig er i form, men det må man så tage med.

  Super at du har styr på alt udstyr- Jeg mangler selv noget ski-undertøj og vil gerne finde noget i noget dejligt blødt bomuld eller lign. Hvad har du købt for noget?

  Hilsner Angelika


 2. Jan 10, 2009
  1:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Angelika!

  Det er med at være i god form inden sådan en skitur, ellers kommer kroppen til at gøre ondt for alvor 🙂

  jeg har bare købt noget i Bilka. Gav kr. 129,- for bukserne i en flot pink farve, så er jeg sikker på at kæresten ikke kommer til at tage mine *S* – og kr. 49,- for blusen….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!