Newyorkerbyheart

Fettuccine med jordskokcreme og bacon (BoligLiv)………..

Jordskokker klar til at blive bagt………..

Den færdige jordskokcreme………..

Pastafadet, klar til servering………..

Aftenens tallerken……………..

I aften har vi fået en skøn ret fra BoligLiv: fettuccine med jordskokcreme og bacon. De skriver selv i deres tekst, at det er en af “deres favoritretter og den er stærkt vanedannende” – og det vil jeg godt give dem ret i! *S*.
Den milde smag af jordskokker mikset med den kraftigere smag fra parmesanost og den røgede smag fra bacon, er bare så SKØN og virkelig lækker. Desuden er den meget nem at lave og kan forberedes op til hvor det blandes sammen med den friskkogte pasta og det tager jo ikke lang tid at varme jordskokcremen op, koge pasta og blande det sammen når gæsterne kommer. Der skulle have været brød til – men det ligger altså stadig på køkkenbordet – jeg glemte det simpelthen! Jeg dampede bare lidt ærter til, men tilbehøret kan jo være meget forskelligt, alt efter humør og årstid – og brød vil helt sikkert gøre sig godt til *S*

Fettuccine med jordskokcreme og bacon (BoligLiv), 4 pers.:

500 g jordskokker

150 g bacon i tern

1 dl piskefløde (jeg brugte nu madlavningsfløde)

1 dl grønsagsbouillon (jeg brugte vand + flydende bouillon)

Maldon salt, friskkværnet peber

frisk fettuccine

75 g frisk parmesanost

frisk timian

Skyl jordskokkerne godt og børst evt. jord af, men de skal IKKE skrælles. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 30 minutter – eller til de er møre (se note 1). Steg bacontern sprøde på en tør pande og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Halver de bagte jordskokker og skrab indmaden ud (se note 2). Kom det i en blender/foodprocessor og tilsæt fløde og bouillon, kør til det får en cremet konsistens. Smag godt til med Maldon salt og friskkværnet peber. Kog pastaen al dente efter anvisning og lad den dryppe af. Riv parmesanosten fint. Vend den friskkogte pasta med ost og jordskokcremen. Server med bacondrys, frisk timian og brød.

Note 1:
Det tog mig længere tid end 30 minutter, måske nærmere 45 minutter.

Note 2:
Jeg synes altså at det var meget svært at skrabe kødet ud med en ske – måske fordi jeg lod dem blive kolde – så jeg skar skrællen af………..

Jeg fik min Wii Fit idag – og det er altså ret sjovt må jeg sige – og SVÆRT!! Det er faktisk også lidt “skræmmende” for den viser ens BMI (body mass index) og det var ikke noget kønt syn……….meeeeeen den lover jo højt og helligt at den kan hjælpe med at forbedre det, så det håber jeg at den holder! *S* Jeg har allerede sat mit første mål, så må vi se hvordan det går……..
Jeg fik ros af min yogatræner, som synes jeg havde en rigtig god balance (jeg er rigtig glad for at jeg har “smugtrænet” inden jeg har fået min Wii Fit – jeg har dog lidt stolthed *S*. Der er nogle ret sjove ting der skal afprøves de næste dage, men tag ikke fejl, det er altså også ret svære ting som virkelig kræver muskler, styrke og ikke mindst balance! Det er faktisk ret sjovt at se hvor “skævt” man faktisk står, når man tror man står ret op og ned. Jeg er slet ikke i tvivl om at jeg vil komme til at bruge den meget – og jeg har også hørt at det fortæller det til en, hvis den er utilfreds med mine resultater!!!
Det er også sådan at jo bedre jeg bliver, jo mere vil jeg “låse” op og jo flere ting vil jeg kunne lave. Der vil f. eks. komme flere yogaøvelser, styrketræning osv. Der er også sådan noget steptræning, under aerobic, og det synes jeg er SVÆRT! Jeg har slet ikke koordinationen og jeg er bare glad for at jeg ikke kunne se mig selv, mens jeg fjumrede rundt og ikke kunne kende forskel på højre og venstre fod!!! *S*

Jeg må med skam også fortælle, at jeg IKKE har fået trænet i dag! Jeg gav mig selv lov til at holde en ekstra fridag, men i morgen skal jeg på “hesten” igen. Faktisk glæder jeg mig til det, så det må jo være et godt tegn. Det bliver ikke til pilatestræning i morgen, det kræver altså at jeg er selv i huset, for at jeg kan få nok ud af min pilatestræning. Men jeg skal helt sikkert lege videre med min Wii Fit, så lidt ekstra træning bliver det nok til *S*

I morgen står menu’en på cuvette steg, hjemmelavede pommes frites og endnu et forsøg med en bearnaisesauce…………..

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Jan 22, 2009
  8:36 pm

  Rikke

  Jeg prøvede denne opskrift i dag, og den var vældig god. I hvert fald en smag, jeg ikke er vant til. Men jeg var dog også nødt til at skære skrællen af jordskokkerne frem for at skrabe fyldet ud. Jeg brugte en pakke bacon i tern på 200 gram. Hos os rakte opskriften til to personers aftensmad og min frokost i morgen. Og da Netto ikke havde timian brugte jeg basilikum istedet, men det gik også fint.


 2. Jan 22, 2009
  10:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Ja, normalt bliver det jo skrællet, men det er da sjovt at prøve noget andet engang imellem.
  Jeg havde også til frokost i et par dage og det er jo dejligt, det kan sagtes spises opvarmet i microovn…..

  mvh
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!