Newyorkerbyheart

Fettuccine walnut Alfredo……………..

Pinjekerner, valnødder og hvidløg blendes…………..

Når olivenolien er tilsat, skal det blive til en tyk pasta…………

…………..og når det varme vand tilsættes, bliver den cremet og lækker – UDEN brug af fløde……

Fettuccine blandes med den blendede sauce………..

Aftenens tallerken…………

I aften har vi fået fettuccine walnut Alfredo (en opskrift fra Delicious TV Totally Vegetarian), sammen med rester af kødet fra igår – det smagte virkelig GODT! Den “walnut Alfredo” kan jeg godt anbefale Jer at lave, den er virkelig LÆKKER og meget VELSMAGENDE.
Den tager stort set ingen tid at lave, den kan holde sig 4-5 dage i køleskab og så kan den også bruges som salatdressing, som kold sauce, som dip osv. Det bedste er måske, at selvom den smager helt vildt godt og har en cremet konsistens, så er der INGEN fløde i og kun et par spsk. olivenolie……….

Fettuccine walnut Alfredo, giver ca. 3-4 dl:

1 dl pinjekerner
2 dl valnødder
2-3 spsk. olivenolie
1-2 dl meget varmt vand
Maldon salt, friskkværnet peber
2 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persilleblade, grofthakket
Kom pinjekerner, valnødder og hvidløg i en blender/foodprocessor og kør til det er nogenlunde findelt, skrab ned fra kanterne med en dejskraber. Tilsæt olivenolie og persille – om det skal være 2 eller 3 spsk. olivenolie – afhænger af konsistens. Prøv først med 2 spsk. olivenolie, blend og hvis det ikke bliver til en tyk pasta, så tilsæt endnu en spsk. olivenolie. Blend igen og skrab ned fra kanterne. Tilsæt salt og først 1 dl godt varmt vand. Blend og nu bliver blandingen hvid og cremet, skrab ned fra kanterne og alt efter hvilken konsistens der ønskes, så tilsæt lidt mere varmt vand lidt efter lidt. Blend mellem hver gang. Smag til en sidste gang og nu er den klar. Kog fettuccine al dente efter anvisning, hæld vandet fra (gem evt. lidt af kogevandet), men der skal stadig sidde lidt vand på fettuccini’erne. Vend lidt af valnøddesaucen i lidt efter lidt, vend det rundt og bedøm hvor meget der skal på. Jeg tror jeg brugte 2-3 spsk. til vores portion i aften. Hvis det føles for tykt, kan der tilsættes lidt af kogevandet. Kværn lidt peber over og server straks.

Opskriften er fra noget der hedder “Delicious TV Totally Vegetarian” hvor Toni Fiore laver noget vanvittig lækkert vegetarmad. Jeg har længe abonneret på hendes podcast, jeg har før omtalt hende her, og også længe haft planer om at afprøve nogle af hendes opskrifter. I aften fik jeg mig endelig taget sammen til at gøre det – og det er absolut IKKE sidste gang.
Hvis I kigger på Delicious TV Totally Vegetarian’s hjemmeside, så er der virkelig nogle lækre opskrifter at hente.

Vi har holdt søndag i dag, i den betydning, at vi absolut intet “fornuftigt” har lavet *S* Jeg har givet mig selv en fridag, det er ikke så tit det sker. Kæresten spillede squash i formiddags og jeg sov længe. Vi kørte på Burger King, hvor vi indtog en sen frokost og bagefter besøgte vi kærestens mor, som havde nogle computerproblemer. Hun gav også en kop kaffe og vi sad og hyggesludrede med hende et par timer. Hjem og være lidt på nettet, så madlavning og afslutningsvis en meget SPÆNDENDE håndboldkamp, hvor de danske herrer i aller, ALLER, sidste sekund hev sejren i land over Serbien!!!! Sikke en kamp og med den puls det giver, kan man faktisk sidde i sofaen og “dyrke” motion *S*. Hold da op – selv kæresten som normalt ikke er til håndbold så tidlig i en turnering – gav efter og fik også pulsen op! Men for pokker da hvor skulle vi – og de – meget igennem………
Hvor jeg dog følte med Niklas Landin (og Kasper Hvidt) i 1. halvleg og starten af 2. halvleg, hvor boldene peb om ørerne på dem og de stort set ikke havde en redning! Kasper Hvidt lå på en redningsprocent på 12 – TOLV!!!!! procent – og Landin på 0% – værre kunne det næsten ikke være! Heldigvis fik Landin fat i midten af 2. halvleg, det var HÅRDT tiltrængt – også for hans psyke, tror jeg – det var ved at være MEGET synd for ham.
Alt endte godt og med en lykkelig slutning – det tegner godt for den videre turnering og giver et håb om at vi kan nå LANGT………..

TILLYKKE til Wilbek og det danske herre håndboldlandshold – I er for SEJE!!!!!

Når jeg skriver at jeg gav mig selv en fridag i dag, så er det faktisk ret bogstaveligt. For selvom jeg ikke er på erhvervsmarkedet længere, så er denne blog faktisk blevet mit “arbejde”. Ikke at jeg på nogen måde synes at det er en (sur) pligt eller noget i den stil, men den tager meget af min tid. Jeg tænker stort set mad 24 timer i døgnet.
Jeg surfer nettet tyndt efter spændende opskrifter jeg kan afprøve og prøver at lave så varieret mad som muligt. Jeg læser kogebøger som godnatlæsning, nogle sider i en kogebog hver aften, inden jeg kaster mig over skønlitteraturen. Jeg læser blade og sætter mærker/sedler ved opskrifter som er interessante. Jeg besvarer faktisk også en del mails – og det er jo altid dejligt og besvarer alle Jeres skønne kommentarer (blive endelig VED med det *S*)……………..så alt i alt, bruger jeg vel 8-10 timer om dagen på blog/blogrelaterede ting. Jeg har selvfølgelig den fordel, at jeg kan gøre det når det passer mig – og i det tempo der passer mig.
Jeg kan ligge mig på sofaen og hvile, tage en middagslur eller holde helt fri. Jeg bestemmer jo selv – og det bliver jeg også nødt til, med den krop jeg har. Det er jo selvfølgelig heller ikke på nogen måde hårdt fysisk arbejde, jeg kan gå til og fra og passe mig selv.

Den 1. marts, er det 3 år siden jeg startede Newyorkerbyheart og det er jo helt utroligt hvad den har vokset sig til på de 3 år – IKKE mindst pga alle Jer derude………………

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Jan 18, 2009
  11:56 pm

  Miss Book-Island

  Hey NYBH,
  tillykke tillykke med det fantastiske F.ophold. Har I fået armene ned ? Smil.
  Tillykke også med det kommende jubilæum. 3 år. Flot. Det burde sandelig fejres/markeres.

  Pas på dig selv.
  Knus D.


 2. Jan 19, 2009
  12:01 am

  Newyorkerbyheart

  Hey Miss Book-Island!

  Nej, armene hænger stadig et sted oppe i 7. luftlag 😀

  Knus
  B


 3. Jan 19, 2009
  10:35 am

  Simone

  Hej Birthe

  Endnu engang ser aftenens menu lækker ud.

  Hold da op, jeg anede ikke der var så meget arbejde i at blogge :O Men lad mig skynde mig at sige, at jeg sætter STOR pris på det arbejde du gør! Din blog er virkelig lækker (både indholdsmæssigt og opstillingen, den er dejlig let at finde rundt på), du skriver godt og det er dejligt du tager dig tid til at besvare vores kommentarer 🙂

  Jeg bruger også selv utrolig meget tid på at surfe rundt efter opskrifter, “problemet” er bare, at jeg altid ender med at blive enormt sulten af at kigge på alt det gode mad – ikke så smart, når man er på vej i seng… Jeg render rundt og er nærmest konstant sulten 😉

  Bedste hilsner
  Simone.


 4. Jan 19, 2009
  10:41 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Simone!

  Tak for din kommentar og velkommen herinde, jeg synes ikke at jeg har set dig herinde før. Hvis jeg har, så velkommen alligevel 🙂
  Jeg kan også blive lidt sulten, men jeg er efterhånden vant til at se på mad, så det er ikke så slemt længere……

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jan 19, 2009
  2:54 pm

  Anonymous

  Også et stort tillykke fra mig. I har noget at glæde jer til. For et par år siden var vi inviteret til bryllup på kroen, med overnatning. Det var sååååååå stort, vi taler stadig om maden, festen – ja alt. Samt værelserne – vi følte os som små konger og dronninger.
  I sidste uge da jeg kørte på motorvejen, hørte jeg som sædvanlig radio, ikke musik som dig:-), der blev din blog NEWORKERBYHEART nævnt, meget sjovt ik´? Kærligst Charlotte den 2.


 6. Jan 19, 2009
  3:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Tak og vi glæder os også helt vildt 🙂

  Ej er det rigtigt? hvilket program var det i? og i hvilken forbindelse? det var da sjovt, det vidste jeg slet ikke……

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jan 22, 2009
  4:15 pm

  Anonymous

  Hej Birthe.
  Desværre ved jeg ikke hvilket program hvor du og din blog blev omtalt. Som jeg skrev var jeg i min bil, på motorvejen, på vej til Metro i Århus på storindkøb. Så jeg beklager Birthe.
  Hilsen Charlotte den 2.


 8. Jan 22, 2009
  7:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Charlotte den 2.!

  Ok, blev bare lidt nysgerrig 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 9. Nov 12, 2010
  11:26 am

  Louisa Lorang

  Uhhhmmmm! Lyder såååå godt.
  Savle, gumle, snaske 😉

  Kh L


 10. Nov 12, 2010
  11:30 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Louisa!

  Ja, det må du prøve, du fortryder det ikke 😀

  KH
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!