Newyorkerbyheart

Frikadeller med tranebær, selleri og dijonsennep, dertil halve bagte kartofler og selllerisalat……….

De halverede, ridsede kartofler……….

Farsen er klar til at blive rørt sammen………….

………..så er frikadellerne på panden………..

Den lækre, sellerisalat……….

De færdigstegte frikadeller………….

…………..og kartoflerne……………

Aftenens tallerken………….

I aften har vi fået nogle lækre frikadeller med selleri, soltørrede tranebær og dijonsennep (en opskrift fra bladet “Sund Nu”), dertil lavede jeg en lækker selleri og halve, bagte kartofler…….det blev super LÆKKERT alt sammen!

Jeg har længe gerne villet lave en sellerisalat og idag blev det altså, det smagte ligeså godt som jeg havde regnet med. Frikadellerne blev også virkelig gode! Hvis der er nogen der er lidt “forskrækket” over at der er selleri, så vil jeg bare sige, at jeg ikke synes at det kan smages.
Smagen af de lidt søde, tørrede tranebær giver en fantastisk smag sammen med den dijonsennep, dem må I virkelig prøve at lave…………

Frikadeller med selleri, soltørrede tranebær og dijonsennep (fra bladet “Sund Nu), 4 pers.:

500 g hakket kalv og flæsk
1 dl skummetmælk
3 spsk. havregryn
1 æg
3 spsk. soltørrede tranebær, evt. hakket lidt
1 spsk. dijonsennep
100 g knoldselleri, fintrevet
1 løg, fintrevet
salt, friskkværnet peber
lidt friske timianblade, eller 1 tsk. tørret
oliemargarine til stegning
Rør alle ingredienserne sammen til farsen og lad den stå og trække i køleskab i 15-30 minutter. Kom flydende oliemargarine på panden og varm det op til det bruser. Form frikadeller og steg dem ca. 7 minutter på hver side ved middel varme.

Halve, bagte kartofler:

kartofler
groft salt
lidt olivenolie
Vask/skrub kartoflerne godt og tør dem. Halver dem og rids et rudemønster skærefladen på dem, ikke alt for dybt. Læg dem i et ovnfast fad, dryp med lidt olivenolie og drys meg groft salt (hvis I kan finde sådan noget groft Himalaya salt, så er det rigtig godt at bruge her!). Sæt i ovnen ved 225 grader i ca. 30-45 minutter, til de er gyldne og let sprøde på overfladen. Rudemønsteret gør dem ret dekorative og de kan serveres til hvad som helst. De kan også krydres med forskellige ting, kun din fantasi sætter grænser………..

Sellerisalat, 4 pers.:

½-3/4 knoldselleri, fintrevet
persille, finthakket
ca. 3-4 dl græsk yoghurt (se note 1)
½-1 spsk. dijonsennep
3 spsk. mayonnaise (jeg brugte Hellmann’s
salt, friskkværnet peber
saft af ½ citron
evt. et nip sukker
Skær skrællen af knoldsellerien og riv den fint – jeg brugte min køkkenmaskine – kom det i en skål sammen med persillen. I en anden skål blandes græsk yoghurt, dijonsennep, salt, friskkværnet peber og citronsaft, smag evt. til med lidt sukker. Rør dressingen i sellerien lidt efter lidt, så der ikke kommes for meget i. Al sellerien skal være dækket, men det skal IKKE ligge og søbe rundt i dressing. Rør kun så meget dressing i som der er nødvendigt, men det kræver at der røres lidt, for sellerien hænger sammen. Lad det trække i 15-30 minutter inden servering. Kan bruges til stort set ALT.

Note 1:

Jeg ved ikke helt hvor meget græsk yoghurt jeg brugte, men jeg vil tro at det er noget i den stil som jeg har opgivet. Det behøver IKKE at være græsk yoghurt, det kan være også være fromage fraiche eller creme fraiche 9% eller 18% – alt efter temperament.

Jeg har været øm i dag, rigtig øm! Den pilates træning i går med elastikbånd var rigtig hård ved min krop og i morgen vil jeg bare træne “almindelig” pilates………..ikke noget med træningsredskaber. Når jeg træner med elastikbånd er det altid hårdt for mine hænder og det er da også i hænder og fingre jeg har en ømhed, som ikke er helt godt!
Jeg er også øm i resten af kroppen, men det er nu mere en “sund” ømhed (jeg kan SÅ meget mærke mine baller!!! *S*).

Øv, hvor har det været glat i dag, ikke lige et føre for mig! Kæresten havde sagt til mig, at jeg nok skulle holde mig indendøre – han er ikke så vild med at jeg bevæger mig for meget rundt udenfor når det er glat, fordi jeg typisk vælter rundt og slår mig *S*.
Han påstår jo stadig hårdnakket, at jeg skal have sådan en dragt på som Michelin-manden, fordi jeg konstant slår mig, falder over ting eller går ind i noget! Jeg skulle dog ud med affaldsposen og det var nok ikke noget kønt syn at se mig trippe rundt udenfor – omend det kan have set sjovt ud!! *S*
Jeg kom dog helskindet hen til affaldsspanden og tilbage igen………

I morgen står den på rester, men jeg vender tilbage på fredag………..

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Jun 13, 2009
  11:11 am

  shayera

  Jeg prøvede denne opskrift igår, bortset fra at jeg i et anfald af dovenskab lavede et farsbrød ud af farsen. Men det var en virkelig dejlig oplevelse, god smag.
  Sellerisalaten var en øjenåbner især, tusind tak for den ide


 2. Jun 13, 2009
  11:13 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Shayera!

  Velkommen herinde og tak for din kommentar, det gør mig glad at du giver dig til kende 🙂

  Dejligt at du kunne lide det – og god ide med farsbrødet – det vil jeg gøre en anden gang…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!