Newyorkerbyheart

Fuldkornskiks med hjemmelavet chokoladecreme…………..

10 januar , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Diverse - Tags: ,

Mandler og hasselnødder ristes lidt………….

Fuldkornskiks, klar til at komme i ovnen………….

Nødder og mandler hakkes fint……………..

Mørk chokolade, hvid chokolade og akaciehonning…………

De færdigbagte fuldkornskiks……………

Den færdige chokoladecreme………….

En rigtig godbid: fuldkornskiks med hjemmelavet chokoladecreme………..

Jeg fandt en opskrift i et gammelt Femina-blad, som jeg bare MÅTTE afprøve: fuldkornskiks med hjemmelavet chokoladecreme! SUCCES siger jeg bare!!!! *S* Det smager altså ret godt og efterlod mig siddende med et STORT smil……………..og jeg er ellers ikke meget til chokolade *S*

De fuldkornskiks er virkelig LÆKRE og super NEMME at lave, dejen er en fornøjelse at arbejde med og så tager det ikke ret lang tid at lave dem.
De smager godt i sig selv, med chokoladecreme selvfølgelig *S* og med ost – de er bare helt PERFEKTE!

Chokoladecremen er også ret nem at lave og så smager den altså noget bedre end Nutella – og der er ingen KONSERVERINGSSTOFFER i den. Jeg kom hvid chokolade i den denne gang, for det var hvad jeg havde, der står at man kan bruge hvad man har lyst til (mælkechokolade, noget med knas i osv.). Jeg kunne godt fristes til at prøve med lidt blød nougat næste gange, det bliver helt sikkert lavet igen……….

Jeg tror jeg vil bage nogle flere fuldkornskiks i morgen, bare fordi de er så lækre og fordi jeg har en del kærnemælk tilbage.

Fuldkornskiks, ca. 30 stk.:

100 g fuldkornsmel (se note)
200 g hvedemel
½ tsk. salt
2 tsk. bagepulver
130 g iskoldt smør
1½ dl kærnemælk
Varm ovnen op til 200 grader. Bland de 2 slags mel med salt og bagepulver i en skål. Skær smørret i mindre stykker og kom det i, smuldr dejen med fingrene eller i en foodprocessor. Tilsæt kærnemælk og saml dejen, ælt den igennem. Rul den ud på et let melet bord i ca. ½ cm.’s tykkelse. Stik kiks ud med en lille udstikke-form i den form der ønskes, med et lille glas eller skær dem ud i firkanter. Læg bagepapir på en bageplade og spay/pensl med ganske lidt smagsneutral olie (majs- eller rapsolie). Læg kiksene på, de flyder ikke ud, så de kan ligge rimelig tæt. Bag dem øverst i ovnen i ca. 12-13 minutter, til de er lysebrune. Lad dem køle af på en bagerist. Opbevar dem i en lufttæt dåse, når de er helt kolde.

Note 1:
Fuldkornsmelet kan skiftes ud med almindeligt mel, eller du kan forsøge dig med andre meltyper……..

Hjemmelavet chokoladecreme:

75 g god mørk chokolade (mindst 70% kakaoindhold)
40 g valgfri chokolade (hvid, lys, med knas osv.)
70 g akaciehonning
30 g letristede hasselnødder
30 g letristede mandler med skal
ca. 1 dl kogende vand
Kom nødderne på en tør pande og rist dem let. Gnid det skal der kommer af hasselnødderne af, så det ikke kommer med i cremen. Lad dem køle lidt af og kom dem så i en blender/foodprocessor og hak dem meget fint (jeg kan dog godt lide at de ikke bliver helt pulveriserede). Bræk chokoladen i stykker og kom den i en skål sammen med honningen. Smelt over vandbad. Kom chokoladeblandingen ned til de hakkede nødder, sammen med det kogende vand og kør det forsigtigt sammen til en masse. Skrab kanterne, så du er sikker på at det hele kommer med og bliver fordelt jævn. Hæld i et glas (portionen rækker til 1 glas) og stil i køleskabet til det stivner. Det får en rigtig fin smøre-konsistens og jeg vil tro at det måske kan holde sig en lille uge i køleskab – eller noget i den stil.
Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Jan 10, 2009
  10:15 pm

  Anonymous

  Må jeg spørge om din crosstrainer. Hvilket mærke er det og hvad koster den? Er nemlig ved at sælge ideen til min mand 🙂
  Jiab


 2. Jan 10, 2009
  11:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jiab!

  Det er de bedste penge vi nogensinde har givet ud til en træningsapperat 😀 vores hedder Kilberry og er bare købt hos Harald Nyborg, du kan se den her: http://www.harald-nyborg.dk/merinfo.asp?varenr=4381&Grp=47&n=40100
  den koster kr. 1.495,-

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jan 11, 2009
  1:30 pm

  Miss Book-Island

  Hey B.
  Tro mig….jeg nyder billederne af dine LÆKRE kiks.
  knus D.


 4. Jan 11, 2009
  4:25 pm

  Hanne's verden

  Hej Birthe

  De kiks ser fantastiske ud. Dem vil jeg forkæle mig selv med, når min skrumpeperiode er vel overstået;o)

  Nu I snakker om crosstraineren… Så vil jeg lige høre, om den står stabil?
  Jeg havde faktisk troet, at man skulle give 4-5000 kr for en crosstrainer. Hvis den er god den til 1500 kr, så vil jeg da overveje, om jeg ikke skal med på den bølge. Det giver jo noget mere end på en kondicykel, når man træner hele kroppen.

  Ha’ en god søndag aften.
  Hilsner fra Hanne


 5. Jan 11, 2009
  5:01 pm

  Charlotte Thomsen

  Hej Birthe. Du er noget af et livstykke. Al den energi, gid det var mig. Kiksene er så lææææææækre at se på, de skal helt sikkert afprøves næste gang jeg skal imponerer mine gæster. Har netop været på Isabella´s hjemmeside, faldt pladask for nogle ting (farligt at logge sig på der, køber næsten altid et eller andet;.)
  Hilsen Charlotte den 2.


 6. Jan 11, 2009
  6:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hey Miss Book-Island!

  Dejligt at høre 😀
  Knus
  B


 7. Jan 11, 2009
  6:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne!

  Crosstraineren er meget stabil, det gik min kæreste meget op i inden vi købte den. Bilka har også en til omkring kr. 3.000,- men jeg tror ikke at den kan mere end denne….
  Jeg er ihvert fald glad for den og godt tilfreds 🙂

  Hvis du nøjes med kiksene, så er de faktisk ikke så slemme. Der er groft mel i, selvfølgelig er der fedtstof i, men der er ingen sukker….

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Jan 11, 2009
  6:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Arh, jeg ved nu ikke med energien, jeg sover nok mere end de fleste (tager ofte LANGE eftermiddagslure), men jeg prøver på at holde mig igang – så tak 🙂

  Du må prøve de kiks, de er SÅ lækre og når du først har prøvet chokoladecremen, så er det svært at komme tilbage til Nutella. Det smager skønt og der er INGEN smør i 🙂 Det kan også varieres, jeg skal da prøve både med orangesmag og blød nougat….
  Super ide til en god gang brunch, eller bare total forkælelse 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!