Newyorkerbyheart

Gulerods-/squashboller med spelt- og majsmel……….

Klar til at komme i ovnen………….

Færdigbagt………..

Skøn krumme………..

I dag bagte jeg for første gang i LANG tid de “sædvanlige” boller – og så alligevel ikke helt. Jeg har bare så mange forskellig slags mel stående, så jeg blev enig med mig selv om, at det var på tide at få brugt noget af det!

Hvor meget jeg kom i af de forskellige slags mel, kan jeg ikke sige, men størstedelen af melet udgøres stadig af HVEDEMEL (tror jeg).

Af meltyper brugte jeg: majsmel, groft speltmel, italiensk hvedemel og almindelig hvedemel. Så I bruger bare denne opskrift på boller og bruger så de meltyper I har lyst til.
Prøv at eksperimentere lidt med det og der skal bare tilsættes så meget mel at dejen kan æltes og ikke hænger (for) meget fast i fingrene.
Det er altid godt at tilsætte mel lidt efter lidt, lige meget hvilken form for brød/boller I bager, for mængden af mel kan nemt variere. Så det der står I opskrifter af melmængde, skal I altid tage som vejledende når det drejer som om brød/boller……

Bollerne blev meget lækre og gode – og kæresten blev meget glad da han kom hjem og duftede sig frem til, at jeg endelig igen havde bagt boller! De er en anelse tungere i det end de normalt er, men det er helt sikkert den grove speltmel der gør det og det er heller ingen skade til. Revet squash og gulerod gør, at de ikke bliver tørre. Jeg fryser altid mine boller og beholder kun nogle få stykker oppe, når de tøes op, er de som (næsten) som friskbagte………..

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Jan 7, 2009
  9:41 am

  Anonymous

  Hej Birthe,
  først og fremmest et rigtigt godt og lykkebringende nytår til dig og dine kære!
  Kender du mon denne opskrift på boller, de er også bare supergode og kan varmt anbefales:
  http://www.heidiogper.dk/opskrifter/Havregrynsboller
  De bedste nytårshilsner
  Dorthe (Prag)


 2. Jan 7, 2009
  9:47 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Dorthe!
  Også godt nytår til dig og din familie! Det er lang tid siden jeg har hørt fra dig sidst 🙂

  Jeg vil kigge på dem, tak for tippet 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 3. Jan 7, 2009
  3:39 pm

  Simone

  Uhm, de ser lækre ud de boller – der er bare ikke noget bedre end hjemmelavede boller 🙂

  Må jeg spørge om, hvordan du tøer gærbrød op? Tager du bare et par stykker op og lader dem stå på køkkenbordet/i køleskabet, eller smider du dem lige en tur i ovnen? …Jeg synes nemlig altid mit gærbrød bliver lidt halvkedeligt efter en tur i fryseren.

  Hilsner fra Simone.


 4. Jan 7, 2009
  5:24 pm

  Bettys blog

  Øj, hvor ser de lækre ud, dine boller. Jeg er imponeret over at du har så meget disciplin at du kan træne hjemme. Jeg skal ud af huset og hen, hvor der er andre. Ellers finder jeg 1000 undskyldninger og andre ting at gøre.


 5. Jan 7, 2009
  6:27 pm

  Berliner brosten

  De der boller ser megalækre ud! Bare det var mig der kom hjem til friskbagte boller – og så en kop dampende kakao til…men her er det mig selv der står for bageriet (kæresten mere for den anden madlavning), så der er ikke andet at gøre end at komme igang.

  Ha en god aften og tillykke med beslutningen om skiferie forresten!


 6. Jan 7, 2009
  8:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Simone!

  De blev faktisk også ret gode 🙂

  Jeg fryser dem altid i små portioner, tager dem bare om af fryseren og ligger dem på køkkenbordet. Jeg synes endnu ikke at jeg har haft problemer med kedeligt brød, der har været frosset………
  Jeg tror dog sagtens at du lige kan lune dem i ovnen hvis du har lyst 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 7. Jan 7, 2009
  8:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Berliner!

  Jeg tror også at kæresten synes at det er dejligt at komme hjem til friskbagte boller, han ser ihvert fald glad ud 😀 De lyder nu som en meget god arbejdsfordeling i har….

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Jan 7, 2009
  8:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bettys Blog!

  Jeg har det lige omvendt – hvis jeg ikke kunne træne hjemme, ville jeg ikke få trænet! Jeg ville aldrig tage mig sammen til at komme ud af huset 🙂
  Jeg nyder at kunne træne herhjemme, selvom det betyder en ikke ubetydelig investering i forskellige træningsredskaber og dvd’er….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!