Newyorkerbyheart

Havregrød med frugt, kokos og nødder…………

20 januar , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Morgenmad/Brunch - Tags: ,

Noget af “topping’en” til havregrøden…………

Den færdige havregrød, drysset med kanelsukker…………..

Den færdige tallerken……………

I går da vi var i SuperBrugsen for at handle ind, tog jeg det seneste udgave af Samvirke med hjem og deri fandt jeg en opskrift på havregryn med frugt, kokos og nødder. Selve opskriften er fra den københavnske Cafe Granola, hvor havregrøden skulle være en “bestseller”. Opskriften lød så lækker, at jeg besluttede mig for at lave det til morgenmad. Jeg havde ikke rosiner, så jeg brugte tørrede tranebær i stedet for…………

Da jeg arbejdede fik jeg næsten altid havregrød til morgenmad, med en lille klat kold smør og ahornsirup, det er gude-spise…………..

Havregrød med frugt, kokos og nødder, 2 pers.:

2 dl havregryn
4 dl vand
ca. 1 tsk. salt
Desuden:
Kanelsukker (sukker og kanel blandet sammen)
1 lille banan, skåret i skiver
1 rød æble i små tern
1 håndfuld rosiner (jeg brugte tørrede tranebær)
lidt kokosmel
hakkede nødder (jeg brugte lidt mandler)
Vand og havregryn bringes i kog. Når grøden koger, røres der 10 gange den ene vej og 10 gange den anden vej – så er grøden færdig (siges der *S*). Grøden hældes op i dybe tallerkner og drysses med kanelsukker. Den friske frugt skæres og kommes på toppen af havregrøden. Tilsidst drysses med kokosmel, rosiner/tørrede tranebær og hakkede nødder. Serveres straks.

Det smagte virkelig godt og kan virkelig anbefales. Jeg lavede kun halv portion til mig selv og da jeg altid er ret sulten om morgenen, synes jeg faktisk at det var lige i underkanten.

I dag er det jo så O-dag, O for Obama!! Hvor bliver det spændende at følge ham, selvom forventningerne til ham er så høje, at det nærmest bliver umulig for ham at opfylde dem. Jeg har dog den holdning, at det umulig kan blive så slem som med George W. Bush og bare det er succes i mine øjne. Faktisk er det en skandale at han fik lov til at sidde så længe, især den sidste periode hvor John Kerry jo faktisk havde de fleste stemme, men hvor USA’s sære valgregler gjorde, at George W. Bush alligevel kunne forsætte………………måske ikke helt så meget demokrati, som man kunne ønske sig!!

Ihvert fald ønsker jeg Barack Obama held og lykke!! Jeg håber, at han får rettet op på noget af al det, der ligger fra den alt for LANGE Bush periode……………..
Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jan 20, 2009
  1:37 pm

  Mia

  Uhm det er godt nok lækker morgenmad. Det er noteret – jeg må simpelthen prøve det :o)

  Tak fordi du delte opskriften :o)


 2. Jan 20, 2009
  2:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mia!

  Tak for din kommentar 🙂

  Du må virkelig prøve det, det smagte SÅ godt…….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jan 20, 2009
  6:12 pm

  MissMuffin

  Uhm, hvor lyder det lækkert. Jeg elsker havregrød, så skal helt sikkert have afprøvet denne version…


 4. Jan 20, 2009
  7:27 pm

  Tanja Cederholm / Kritter

  Min søn elsker havregrød og nu her hvor han er syg, er det stort set umuligt at få noget i ham… må prøve om havregrød på denne måde er en undtagelse 🙂


 5. Jan 20, 2009
  7:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Jeg tror at du vil kunne lide det, jeg skal i hvert fald have det igen i morgen 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 6. Jan 20, 2009
  7:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tanja!

  God bedring med ham. Jeg tror måske at det vil friste ham med kanelsukker og banan på? held og lykke med det…….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!