Newyorkerbyheart

Italiensk kylling (indsendt opskrift)……………..

Brunede kyllingefileter med rødvin…………

Hvidløgs-/citronsmørret kommes ovenpå………….

Blancherede porre lægges på…………..

…………….så tomatskiver og revet ost…………..

Den færdige ret………….

Aftenens tallerken…………..

I dag lavede jeg en ret, som jeg har fået tilsendt – TUSINDE TAK FOR DET, HANNE!!!! Hold da op hvor smagte det fantastisk, I kan godt komme igang med at lave det – og det kan faktisk kun gå for LANGSOMT *S*. En super skøn kombination af smag fra rødvin, porre og hvidløgssmør – og så er det helt vildt nemt og hurtigt at lave………..

I får opskriften som jeg lavede den, jeg har ikke lavet meget om, men der skulle have været frisk basilikum i og det havde jeg ikke.
Jeg lavede også til 2 personer i stedet for 4, men tog alligevel næsten den mængde rødvin som skal bruges til 4 personer, fordi vi kan godt lide at der er lidt at få over pastaen *S*.
Jeg satte den hele parmesanost på bordet, så vi selv kunne rive ost over – og så brugte jeg selvfølgelig en god kvalitets pasta (i mit tilfælde Barilla pasta). Hanne foreslår at lave hjemmelavet pasta, men det orkede jeg ikke lige idag, det må blive en anden gang – for der bliver helt SIKKERT en anden gang!!

Italiensk kylling a la Hanne, 2 pers.:

2 kyllingebrystfileter, afpudsede
ca. 25 g smør
1½ fed hvidløg, presset
et par spsk. persille, hakket
1 spsk. citronsaft
salt, friskkværnet peber
1½ dl rødvin
1 porre i ringe
1 stor tomat
evt. et nip rørsukker
revet ost
Bland smør, hvidløg og citronsaft. Brun hurtigt kyllingebrystfileterne i en blanding af lidt smør og olivenolie, på begge sider. Krydr med salt og friskkværnet peber. Læg i et ovnfast fad og kog panden af med rødvin, hæld det over kyllingebrystfileterne. Blancher porreringene i kogende, letsaltet vand i et par minutter. Hæld i en sigte og skyl med koldt vand, lad dem dryppe af. Smør hvidløgssmørret på kyllingebrystfileterne, kom porreringe ovenpå og tilsidst skiver af tomat – drysset med et nip rørsukker, salt og friskkværnet peber. Dæk tomatskiverne med revet ost og sæt i ovnen ved 220 grader i 17-20 minutter, til kyllingen er gennemstegt og osten gylden og smeltet. Server med friskkogt god pasta, kogt al dente, gerne en form for grønsager (vi fik dampede sukkerærter) og frisk, revet parmesanost.

Note:

Retten kan forberedes indtil punktet hvor de skal sættes i ovnen, så det er let gæstemad. Der kan også serveres noget lækkert brød til, for at INTET af den lækre sky går til spilde………

I dag har jeg vitterligt ikke lavet noget, andet end at tage en eftermiddagslur på 3 timer, tæller det???? Jeg var bare SÅ træt at selvom jeg burde have været på crosstraineren, så trodsede min krop mig og ville hellere i seng!!! Nogle gange har den altså sin egen vilje *S*.
I morgen er der dog ingen vej udenom, der skal jeg overtale kroppen til at komme på crosstraineren………

Hold op hvor sov jeg godt i eftermiddags!! Da prinsessen kom ind til mig – og vækkede mig – var jeg helt disorienteret! Jeg vidste knap nok hvor jeg var og slet ikke hvad tid på døgnet det var. Faktisk troede jeg at det var nat og kunne slet ikke forstå hvor kæresten var henne?? Det er altså lidt underligt at vågne op så disorientere *S*

Vi er begyndt at tale lidt om skiferie, det er ved at være et par år siden vi sidst var afsted. Vi har været i Canazei, Italien og vi har været vilde med byen. Vi har dog talt om, at hvis vi skal afsted i år, så vil vi prøve noget bare en anelse tættere på! Vi har kigget på Zillertal, Østrig. Er der nogen af Jer derude der har erfaringer med stedet?? Altså jeg vil jo gerne til Canazei (ikke mindst pga. maden), men kæresten vil gerne finde et sted der er bare en anelse tættere på………….

Print Friendly
Tilbage

17 kommentarer


 1. Jan 4, 2009
  7:27 am

  Hanne's verden

  Hej Birthe

  Jeg er glad for, at du kunne lide retten. Vi vender også tilbage til den gang på gang. Og ja, lidt ekstra rødvin er altid god for pastaen!!

  Vi har været på skiferie i Østrig nogle gange. Har dog valgt Wagrain. Jeg har været afsted 3 gange og er ikke så habil… hvorimod min mand er en god skiløber. Wagrain har løjper til os begge og så er det en hyggelig by.

  Jeg synes, at Østrig er fantastisk. Super, super hyggeligt – skønne, venlige mennesker. Selvfølgelig er det ikke italiensk mad, men jeg synes, at vi har fået noget godt mad…de dage, hvor vi har orket at tage ud at spise ovenpå en dags skiløb;o)

  Jeg er helt misundelig, selv om jeg nu har fået budet om en tur i år… men har alligevel ikke orket pga flere ferier i 2008 og sygdom. Så jeg vil glæde mig til næste vinter og kan måske læse lidt om en fantastisk skiferie her på bloggen :o)

  Hilsner fra Hanne


 2. Jan 4, 2009
  9:32 am

  Hanne's verden

  Hej igen

  Kom lige i tanke om noget… Jeg synes også at Barilla pasta er noget af det bedste tørrede pasta. Men hvis du falder over mærket DE CECCO, så prøv det. Jeg sværgede til Barilla, indtil jeg prøve DE CECCO.
  Hej hej fra Hanne


 3. Jan 4, 2009
  11:34 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne!

  Jeg er så glad for at du delte den opskrift med mig – kæresten var også rigtig glad!! 😀

  Jeg må lige prøve at kigge på Wagrain. Jeg står jo ikke på ski pga. af min (dumme) krop og min sygdom, men jeg har altid nydt at gå rundt i Canazei bland de skønne italiener og få mig en kop cappucino. Det ville være fedt at komme til et sted, hvor der er bare lidt by (læs: butikker *S*) at kigge på…..
  Vi går ud og spiser hver aften, det er min friuge 🙂

  Jeg kender godt De Cecco pasta, jeg sad lige og snakkede med kæresten om det i går – altså jeg talte og han lyttede (tror jeg nok *S*). Jeg kan også godt lide De Cecco, men er allgevel gået tilbage til Barilla, men jeg synes de står lige og kan jeg ikke få det ene, så tager jeg bare det andet 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jan 4, 2009
  1:41 pm

  Anonymous

  Hej Birthe

  Jeg har vist hverken fået fået ønsket god jul eller godt nytår! Har fejret julen hjemme i Danmark uden så meget internet. Så det blir’ lige glædelig bagjul og godt nytår! 🙂

  Tillykke med Wii’en 🙂 Jeg fik selv én sidste år og til jul fik jeg Wii fit – det er altså et stort hit! Det er virkelig motiverede og den skal nok minde dig om, hvis den synes at du træner for lidt 😀

  Jeg har ikke været i Zillertal, men kan anbefale Skiwelt, Wilder Kaiser Brixental. Vi var der sidste år og skal afsted igen her i februar.

  Uhm den kyllingeret ryger vist lige med på næste uges madplan!

  Jeg ønsker dig et godt nytår med et godt helbred!

  Mange hilsner fra

  Anja


 5. Jan 4, 2009
  2:07 pm

  Hanne's verden

  Hej igen Birthe

  Wagrain er nok ikke sagen, hvis du gerne vil kigge på butikker… Det er en meget, meget lille by.

  Men min mand har været flere forskellige steder i Østrig og har været vildt begejstret alle steder. Så jeg tror godt, at du kan springe ud i det – bare du vælger en by med forretninger og mange restauranter.

  ;o) nå, din kæreste må også lægge øre til udredninger om diverse produkter, mærker osv… Jeg nyder, at jeg har fundet din blog, så jeg kan vende tingene med en madelsker ind imellem, istedet for min mand;o) (det nyder han sikkert også…)

  Hilsner fra Hanne


 6. Jan 4, 2009
  6:36 pm

  angelika

  Hej Birthe og godt nytår.

  Hold fast den ret ser dejlig ud. Den må jeg prøve en dag. Alt det hvidløg tiltrækker mig enormt meget. Jeg er en sucker for hvidløg.

  Zillertal – er det samme sted som zell am ziller? Der skal jeg hen på skiferie nemlig. Det skulle være et rigtig godt begyndersted, hvilket jeg må sige jeg er, så jeg glæder mig.

  Hilsner Angelika

  Ps. Hvorfor vil den aldrig stave mit navn med stort forbogstav? Jeg skriver det altid med stort, men det bliver vist som med småt. Lidt underligt for ved andre skriver den med stort…?


 7. Jan 4, 2009
  8:25 pm

  Berliner brosten

  Hej newyorkerbyheart,
  nu vil jeg da lige ind og hilse på, selvom jeg ikke har nogen tips til skiferie og opskriften her har jeg heller ikke prøvet (endnu). Men der var lige noget andet: Jeg har brugt det meste af dagen på at oprette min blog og hvis jeg skal være helt ærlig, så var det din der inspirerede mig til at tage det sidste skridt. Til vores nytårsfest ledte jeg efter en opskrift på indbagt is og landede ved dine “baked alaskas”. Det lykkedes altsammen, men det var godt nok sødt 😉
  Jeg er mest til bagning og desserter, men sådan i hverdagen er der sjældent tid og lyst til det helt store. Derfor er det jo så perfekt med en side som din – jeg elsker dine beskrivelser og især alle de smukke billeder!
  Nu skal jeg igang med at finde mig tilrette i mit nye blogliv…godt med et så fint udgangspunkt som her!
  Ach ja – et sundt, godt og lykkeligt nytår til dig og dine. Bis bald einmal…


 8. Jan 4, 2009
  9:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anja!

  Hvor dejligt at høre fra dig og også godt bagjul og nytår til dig 😀

  Du kan godt glæde dig til denne ret, det er SÅ godt, glæder mig til at høre hvad du synes om det…..

  Tak for dit tip ang. skiferie 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jan 4, 2009
  9:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Hanne!

  Ok, så bliver det nok ikke Wagrain 🙂 Vi taler dog også stadig om Canazei, som altså kun er ca. 1½ times kørsel mere, så……. Det er jo ingen hemmelighed at jeg stemmer på Canazei ;o)

  Ja, min kæreste bliver altså ret fjern i blikket når jeg begynder at tale om fortræffeligheder ved forskellige tomatsaucer jeg prøvede i USA, forskellen på de forskellige pasta osv….. Han synes overhovedet ikke at det er interessant 🙂

  mange hilsner
  birthe


 10. Jan 4, 2009
  9:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Angelika!

  Jeg ved ikke hvorfor den ikke vil skrive dit navn med stort bogstav, det lyder da lidt underligt……

  Zillertal er et stort område (tror jeg nok) med flere småbyer og jeg tror at Zell am Ziller er blandt dem – men jeg er absolut ikke sikker 🙂

  Du må helt sikkert prøve denne ret, Angelika, det er SÅ godt og jeg er sikker på at du vil kunne lide det……

  mange hilsner
  Birthe


 11. Jan 4, 2009
  9:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Berliner Brosten!

  velkommen til blog-verden og velkommen herinde, skønt at du giver dig til kende 🙂 Skønt blognavn du har fået, nogen bestemt grund? Jeg må ind og kigge på din blog……

  Ja, de “Baked Alaska” er MEGET søde også alt for søde efter min smag, men jeg tager altid marengsen af mit stykke, fordi jeg ikke kan have alt det søde….

  Håber at du får tid/lejlighed/lyst til at prøve andre ting 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 12. Jan 5, 2009
  7:25 pm

  Berliner brosten

  Hej igen,
  med sikkerhed får jeg tid og lyst til at prøve nogle af dine opskrifter!
  Jeg ved heller ikke lige hvordan jeg kom på berliner brosten – okay, jeg elsker stavrim eller det der ligner det og så er Berlin jo fuld af brosten, i hvert fald der hvor jeg bor: Friedrichshain/Østberlin. Jeg kan se at du har været her. Det må jeg lige ha læst 😉
  Ha en go aften. Ciao


 13. Jan 5, 2009
  8:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Berliner brosten!

  Jeg tror ikke vi kom til Friedrichshain, men jeg er ikke helt sikker…………..men Berlin er en skøn by 🙂

  Jeg har tilføjet dig til min blogroll…..

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Jan 8, 2009
  9:20 pm

  Anonymous

  Hej – vil lige sige tusind tak for opskriften, afprøvede den med en veninde i dag og vi var begge meget begejstrede, rigtig lækker og nem 🙂


 15. Jan 8, 2009
  9:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  jeg er glad for at I kunne lide retten, vi var også vilde med det og må helt sikkert lave det igen………..snart! 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Jul 4, 2011
  11:49 am

  Monet

  Det så rigtig lækkert ud! Den opskriften skal jeg hjem og prøve i aften – Takk!:)


 17. Jul 4, 2011
  12:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Monet!

  Velkommen herinde, tror ikke at jeg har set dig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Det smager virkelig godt – tror da snart vi skal have det igen…

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!