Newyorkerbyheart

Marineret kalkunspyd med peberfrugtsalsa (“Spis sundt” af Gordon Ramsay)…………

Spis Sundt” af Gordon Ramsay, forlaget Lindhardt & Ringhof……………..

Marinaden…………

Kalkunstykkerne marineres…………

Spyddene grilles…………..

Peberfrugtsalsa……….

De færdige spyd………….

Aftenens tallerken…………

I aften har vi fået en super LÆKKER ret fra Gordon Ramsay’s nyeste kogebog “Spis Sundt“, Forlaget Lindhardt & Ringhof, det smagte virkelig GODT og var faktisk ret let at lave.
Jeg er slet ikke i tvivl om, at de også vil være super lækre på den udendørs grill! Gordon Ramsay er igen kommet med en lækker kogebog! Flot layout, lækkert papir (læs: tykke sider), utrolig flotte billeder og så er det opskrifter, der er lette at gå til. Det er lige nøjagtig sådan nogle opskrifter jeg er vild med, sådan nogen hvor der ikke skal bruges 100 forskellige, “mærkelige” ingredienser. Sådanne kogebøger kan jeg bare ikke få nok af……….

Jeg kunne ikke lige finde grillet peberfrugter på glas, så da jeg selv havde 1 stor snackpeber, grillede jeg bare den.
Jeg skar den i grove stykker, fjernede kerner, lagde den på bagepapir i et ovnfast fad og stillede den i ovnen (i den øverste del af ovnen) ved 250 grader til skindet blev sort. Da skindet var helt sort, tog jeg dem ud, lagde dem i en dyb talleken og dækkede dem med film. Når de er kølet lidt af, kan det sorte skind fjernes og så skal de bare skæres i stykker.

Jeg er ret sikker på at denne marinade også vil passe godt til både kyllinge kød og til oksekød. Det er en virkelig smagfuld dressing og det røgede paprika, gør det bare endnu BEDRE. Jeg får tit spørgsmål om røget paprika. Jeg har også haft svært ved at finde det, men jeg har nu fundet ud af at bl. a. Kvickly har det. De fører Morten Heiberg’s produkter og han har en røget paprika i sit sortiment – endda et stort glas, der er rimelig i pris.

Jeg skriver opskriften som den står i bogen – som jeg kun kan anbefale Jer at anskaffe……

Marineret kalkunspyd med rød peberfrugtsalsa (“Spis Sundt” af Gordon Ramsay, Forlaget Lindhardt & Ringhof), 4-5 pers.:

500 g kalkunbryst, skåret i 2½-3 cm. store tern
havsalt, friskkværnet peber
2 rødløg i grove tern
1 gul peberfrugt i grove tern
1 orange peberfrugt i grove tern
olivenolie til at pensle med
Marinade:
1 spsk. limesaft
1 spsk. olivenolie
½ tsk. røget paprika
½ tsk. sellerisalt
½ tsk. maizena
½ knsp. cayennepeber
1 stænk tabasco (jeg brugte lidt mere)
1 stænk worcestershiresauce (jeg tog lidt mere)
Rød peberfrugtsalsa:
250 g grillede, røde peberfrugter i olie (fra glas) – jeg lavede dem så selv, se ovenover…..
1 lille rødløg, meget finthakket
1 håndfuld korianderblade, hakket (jeg brugte persille)
4 forårsløg, finthakket
saft af 1 lime
½ tsk. flydende honning eller efter smag
Pisk ingredienserne til dressingen sammen og kom kalkuntern i, vend det hele godt rundt, så alle kødstykkerne er dækket. Kom det hele i en frostpose og læg i køleskabet, lad det marinere i alt fra ½ time til natten over (jo længere det marinere, jo mere smag). Vend det en gang imellem og tryk lidt på posen, for at fordele marinaden godt i kødet. Læg 8-9 træspyd i blød i koldt vand i ½-1 time inden de skal bruges.
Sæt skiftevis rødløg, peberfrugt og kalkunkød på spyd, pensl dem over det hele inden de grilles på grillen udenfor eller på en grillpande i 10-15 minutter, krydr med salt og friskkværnet peber. Vend den ofte og de skal føles faste når der trykkes på kødet. Pas på med at give dem for meget, for så bliver de tørre og kedelige, de skal bare netop gennemsteges.
Hæld olien fra peberfrugterne og hak dem fint. Kom dem i en skål og tilsæt resten af ingredienserne, bland det sammen og smag til med salt og friskkværnet peber. Den kan spises med det sammen eller sættes i køleskab i op til 1 time. Server spyddene med salsaen (se note).

Note 1:

Jeg valgte at lave nogle ovnstegte kartofler til, vendt i lidt olie, drysset med italiensk krydderi og groft salt.

Endnu en træningsdag er overstået og idag føltes benene ikke så tunge på crosstraineren. Selvom jeg var fristet til mere, holdt jeg mig til de 5 km og derefter 45 minutters pilates (“Pilates med kvalitet 2” af Lotte Paarup). Det føltes godt i dag og min krop var i en noget bedre tilstand end i mandags! I dag var den træt, men føltes også godt og ikke øm på den der “forkerte” måde, som er meget ubehagelig.

I dag fik jeg en mail om, at min Wii Fit er på vej – jeg glæder mig for VILDT!! Jeg håber at få den i morgen, men ellers nok på fredag…………jeg kan bare slet ikke vente og er meget spændt på hvad det er for noget *S*

Bøger:

I går fik jeg startet på “Appellen” af John Grisham og jeg må sige at han er tilbage i storform! Jeg synes, at han har lavet et par bøger i de sidste år, som ikke helt levede op til hans sædvanlige standard. Her er han tilbage i retssalen, i hans rette element og ordene flyder bare fra ham. Jeg må indrømme, at jeg havde meget svær ved at lægge den fra mig igen og kunne nemt have læst hele natten.
John Grisham er jo ikke på nogen måde “dybe” bøger, men jeg synes at det er god underholdning – og de giver mig altid lyst til at læse jura *S*. Mine favoritter fra Hr. Grisham’s hånd er uden TVIVL: “Juryen” og og “Partneren“. De 2 bøger har jeg læst en del gange, især “Juryen”……….

I morgen står den på rester, men jeg vender tilbage på fredag med “Fettucine Al Fredo”………….

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jan 15, 2009
  9:20 am

  Anne Mette Toft

  Hej! 🙂
  Jeg har haft Ramsey bogen i hænderne nogle gange i boghandlen men har hver gang lagt den fra mig igen. Umiddelbart synes jeg, den virker lidt uoverskuelig og med et lidt forvirrende layout. Den tanke har du ikke haft?
  am


 2. Jan 15, 2009
  11:02 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne Mette!

  Nej det har jeg faktisk ikke 🙂 Jeg synes at det er en rigtig flot bog, med et lækkert layout. Jeg tror måske at det der kan gøre at den virker forvirrende, er at det er et anderledes set-up end vi måske er vant til fra kogebøger………men Gordon Ramsay er jo også lidt anderledes…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jan 15, 2009
  5:40 pm

  Anonymous

  Hej
  Er spændt på din kommentar vedr. Wii Fit…mon jeg selv skal overveje at købe en sådan? 😉

  KH
  HV


 4. Jan 15, 2009
  5:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej HV!

  har desværre ikke modtage den i dag – æv! Men der jo forhåbentlig en dag igen i morgen 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 5. Jan 16, 2009
  8:56 pm

  Anonymous

  Åh ja, Grisham, han er simpelthen skøn med skøn på.
  Min favorit er nok klienten, men vi kan også sagtens blive enige om juryen:-)

  En dejlig weekend til dig og manden herfra.

  Astrid


 6. Jan 16, 2009
  10:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Astrid!

  Ja han er go’ ham Grisham 🙂

  God weekend til dig og dine også….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!