Newyorkerbyheart

Nakkekoteletter med bouillonkartofler og grønsager (Magasinet Mad! nr. 01/09)…………

Nakkekoteletterne brunes af…………

Kartofler og grønsager gjort klar………..

Nakkekoteletter lægges i og der hældes bouillon ved…………

Det færdige fad…………

Aftenens tallerken…………..

I aften har vi fået et virkelig lækkert fad med nakkekoteletter, bouillonkartofler og grønsager (Magasinet Mad! nr. 01/09). Det smagte faktisk rigtig godt, husk dog at krydre godt med salt og friskkværnet peber, da det ellers godt kan virke lidt ferskt.

Jeg krydrede også med lidt rosmarin-krydderiblanding (endnu et produkt jeg har købt ved The Pampered Chef). Der skulle have været drysset hakket persille ovenpå efter fadet blev taget ud af ovnen og dryppet med lidt citronsaf, men da jeg ved at kæresten ikke er vild med nogen af delene, udelod jeg det…………….

Ellers en let ret at lave, som jo passer sig selv i ovnen. Der giver en dejlig stegesky, som vi fik op med noget ciabattabrød, ret lækkert *S*. Nakkekoteletter er jo noget ret smagfuldt kød og de steges i deres eget fedt. Jeg vil ikke anbefale at bruge almindelige koteletter, fordi jeg tror at de bliver alt for tørre!

Det er en god måde at – og fedtfattig – måde at lave koteletter i fad på, uden det sædvanlige (madlavnings)fløde………..
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Nakkekoteletter med bouillonkartofler og grønsager (Magasinet Mad! nr. 01/09):

Ca. 600 g kartofler i ca. 2-3 mm. tynde skiver
1½ rødløg i tynde skiver
1 squash i skiver
300 g gode tomater i skiver
3 fed hvidløg, finthakket
3-4 dl grønsagsbouillon (vand + flydende bouillon)
4 nakkekoteletter
salt, friskkværnet peber
rosmarin krydderiblanding
Forvarm ovnen til 190 grader varmnluft. Kom kartofler, hakket hvidløg og grønsager i et stort ovnfast fad, krydr rigtig godt med salt, friskkværnet peber og rosmarin krydderiblanding og vend det hele godt rundt. Brun nakkekoteletterne af på en pande UDEN fedtstof, vend dem et par gange, så de får en stegeskorpe men ikke brænder på. Krydr dem med salt og friskkværnet peber. Stik nakkekoteletterne ned mellem grønsagerne. Kog bouillonen op og hæld den over kød og grønsager. Sæt i ovnen nederst i ca. 45 minutter, stik i en kartoffel med en kniv, for at se om de er møre. Det er VIGTIGT at du øser noget af bouillonen over med en ske af og til, så det øverste lag ikke bliver stegt tørt. Server straks, evt. med et stykke godt brød.

I de sidste par dage, har jeg spist den herlige havregrød og jeg må sige, at den altså er virkelig lækker. Den første dag synes jeg også at den var lækker, men skulle måske lige vænne mig til sammensætningen…………….men nu er jeg bare VILD med det *S*.
Jeg laver ca. 1½ portion, da jeg synes at med kun 1 dl havregryn var det lige lidt nok til mig – jeg er altså ret sulten om morgenen (læs: formiddag *S*) – når jeg står op. Ca. 1½ dl havregryn er passer bedre for mig og så dobbelt så meget vand. Det tager ikke særlig lang tid at lave og så mætter det dejligt, jeg kan kun anbefale Jer det………….

Danmark er videre til mellemrunden til VM i herrehåndbold i Kroatien (og Norge blev besejret – YES!! *S*) – og med et virkelig godt resultat! Det har ikke været lige kønt eller godt hele hele tiden, men det vigtigste er jo resultatet og 5 kampe med 5 sejre, må siges at være godkendt *S*. Hvor ville jeg bare gerne ned og se dem spille, men det bliver nok ikke lige denne gang…………

Jeg har slappet af mht. til træning i dag, men jeg satser på at lave mine sædvanlige rutine i morgen. Kæresten skal spille squash og det giver mig ro til at træne *S*

Jeg har fundet en opskrift på fastelavnsboller, som jeg bare må prøve, så dem vender jeg nok tilbage med i morge…………..

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jan 22, 2009
  10:57 pm

  Auramin

  Hej Birthe!

  Ja, den opskrift er simpelthen bare fantastisk, jeg vil egentlig hellere have pizza fra den opskrift, end købepizza fra det lokale pizzaria.. og så har man jo også samtidig fuldstændig styr på hvad man putter på pizzaen. Det er bare SÅ lækkert! 🙂

  Håber alt er vel hos jer og prinsessen,
  Nicolai.


 2. Jan 22, 2009
  11:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nicolai!

  Du har ret, jeg vil også hellere lave det selv, efter jeg har fundet den opskrift 🙂

  Her går det godt. Det ser også til at det går godt i Prag, du får ihvert fald lavet noget lækkert mad. Jeg kigger skam med, skriver bare ikke så meget…….

  mange hilsner
  Birthe


 3. Jan 23, 2009
  8:41 am

  Trine

  Hej Birthe,
  Jeg ville shoppe på the pampered chef, hvilket land køber du fra? Synes ikke at jeg kunne finde krydderier på den britiske side…
  Du bruger også et ita-krydderi, er det også derfra?

  Tak for fantastiske opskrifter. Vi fik pasta med jordskokkecreme i går og min mand var vild med din ret med fisk, bacon, løg, tomater og balsamico (jeg brugte pangasius, det var det der var i Netto). Mums!
  I aften skal vi ha kyllinge ruller med emmeltahler, parma og spinat.

  Hver søndag sætter jeg mig med min bærbare, så surfer jeg gennem dine opskrifter og laver ugens madplan, og handler ind mandag (det er min fridag) så er ugen klar.. Tusind tak fordi du har gjort mit liv lettere 🙂

  Knus Trine


 4. Jan 23, 2009
  10:01 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine!
  Jeg må indrømme at jeg ikke har købt det over nettet, så jeg ved ikke helt hvordan det fungerer. Kærestens søsters veninde forhandler det i Chicago og det er da hun var hjemme i sommers, at jeg fik det med. Det italienske krydderi er også derfra – og det er rigtig godt 🙂

  Jeg var lige inde på deres side og hvis du går ind på den amerikanske side, går ind under “Products” og så ind under “The Pampered pantry”, så kommer du til krydderierne og der er mange forskellige – håber at det hjælper dig………

  Jeg er glad for at I kan bruge min blog så meget, det er jo dejligt at høre og gør mig rigtig glad 🙂
  Jeg håber at I kan lide de kyllingeruller, vi selv var ret pjattede med dem *S*

  tak for din kommentar og held og lykke med krydderierne, jeg kan også anbefale “All-purpose dill mix) som god til at blande i creme fraiche og bruge som kold sauce til fisk. Jeg kan se at der er nogle flere krydderier, som jeg må ind og have fingre i!

  Vil du lade mig vide hvordan det går med din evt. krydderi bestilling?

  mange hilsner og god weekend
  Birthe


 5. Jan 23, 2009
  7:14 pm

  Trine

  Hej Birthe,
  Jeg kigger på hjemmesiden 🙂
  Jeg har bare dårlig erfaring med at handle fra USA, der kommer told på, hvis man er uheldig. Det gør der nemlig ikke fra britiske hjemmesider.

  Så er der jo bare en undskyldning for at rejse til USA;)

  Kyllingerullerne var skønne, jeg fik masser af ros fra mind mand.
  Han er til ris og jeg er til kartofler, så det blev til ris til ham, så brugte han bare min hjemmelavede dressing til:
  Balsamico, dijon, honning, maldon salt, hvidløg, citronsaft, og så pisker jeg den hurtigt imens jeg hælder god oliven olie i.. Indtil den har ønsket konsistens. Det er skønt til alt!
  Fik den i sin til som dressing til chevre chaud. Mums!

  God weekend.


 6. Jan 23, 2009
  9:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Trine!

  Jeg mener at så længe du holder dig under kr. 1.200,-, så skal der ikke betales told………..og det er alligevel mange krydderier! Jeg er ikke blevet taget særlig tit, 2 gang tror jeg. 1 gang hvor jeg købte en dyr Michael Kors taske og 1 gang da jeg købte en Ipod (da kostede det kr. 125,- i told……….ellers er jeg sluppet og jeg køber stadig meget i over Ebay i USA 🙂

  Glad for at I kunne lide det og det lyder som en skøn dressing – lidt ligesom min yndlingsdressing (den med ketchup), som jeg også bruger til alt……

  mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!