Newyorkerbyheart

Nougathorn og mazarintærte…………….

Dejen til nougathornene……………

Formet og klar til at blive bagt…………..

De færdigbagte horn…………..

…………..afkølet og så dyppet i hvid chokolade……………

Mazarintærten klar til at komme i ovnen………….

………….og færdigbagt……………..

Pyntet og klar til at blive serveret……………

Jeg har været i bage humør i dag og så havde jeg noget blød nougat fra julen som skulle bruge *S* Jeg fandt en opskrift på nogle nougathorn på nettet, så de blev bagt – og blev faktisk ret gode – og derud over bagte jeg en mazarintærte…………….

Vores nabo var ovre til et stykke kage i eftermiddags, sammen med lille Dicte (deres datter), som bare er noget af det kæreste! Det er ikke så meget vi ser hende her i vinterhalvåret, ikke så meget som forår/sommer hvor vi alle gå meget ude………..

Det er nu hyggeligt at have nogen, som vi lige kan stikke hovederne sammen med et par timer, uden at det skal være det hele vilde – jeg nyder deres selskab.
Nougathorn, ca. 20 stk.:
50 g smør
100 g blød nougat
½ æg
1 tsk. vaniliesukker
2½ dl hvedemel
lidt chokolade til pynt
Pisk nougat og smør godt sammen i en skål med en el-mikser. Pisk så vaniliesukker og det ½ æg i. Drys melet i og rør rundt med en ske, for til sidst at samle det med hænderne, til det er en ensartet dej. Stil i køleskab i 1 times tid. Rul i pølser, ca. fingertykke, skær dem i 6 cm. lange stykker og sæt dem på bageplade. Bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 8-10 minutter. Afkøles på en rist. Smelt lidt chokolade (hvid- eller mælkechokolade) og dyp enderne i det, lad det tørre helt, inden de serveres.

Mazarintærte med nougat:

125 g koldt smør
175 g mel
2 spsk. sukker
1 æggeblomme
Fyld:
150 g blødt smør
90 g sukker
200 g revet marcipan
1 æg
1 æggehvide
Glasur:
100 g blød nougat i tynde skiver
Smuldr smørret ud i melet, til det bliver en grynet konsistens. Tilsæt sukker og æggeblommer, saml hurtigt dejen med hænderne. Hvis det er meget svært at samle, så tilsæt 1-2 spsk. KOLDT vand, men kun hvis det er absolut nødvendigt. Læg dejen i køleskab 1 time. Pisk smør og sukker rigtig godt med en el-mikser. I en anden skål kommes den revne marcipan og røres sammen med det hele æg og æggehviden. Bland marcipanmassen med smør-blandingen. Drys lidt mel på køkkenbordet og rul den afkølede dej ud til en cirkel, der passer til tærteformen. Tryk kanterne godt fast. Hæld marcipanmassen i og bag i midten af ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter. Lad kagen køle lidt af og læg så tynde skiver blød nougat på, når det er smeltet, bredes det ud med en kniv. Lav evt. et mønster i det med en tandstikke. Det ser også flot ud at smelte lidt hvid chokolade, komme nogle små dryp af det på tærten og så køre igennem dem med en tandstikker.
Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jan 17, 2009
  8:36 pm

  Anette

  Hej Birthe,

  Dit eneste problem med de her to opskrifter er at du nu bliver noedt til at sende bloed nougat ned til mig… jeg har en rest marcipan tilbage fra julen, men ikke nok bloed nougat….selvom jeg lige har spist, saa sidder jeg bare og savler !!

  Tusind tak endnu engang for dine fantastiske inspirationer !!
  Knus
  Anette


 2. Jan 17, 2009
  10:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Anette!

  jeg sender helere end gerne blød nougat ned til dig, du siger bare til og så er det på vej 🙂

  Knus,
  Birthe


 3. Jan 17, 2009
  10:31 pm

  mona

  Hej Birthe,
  Tak for opskriften på Nougathorn, jeg har lige 113 gram nougat tilbage fra jul, så jeg vil bage hornene, når vi skal have gæster om 14 dage.

  Hilsen
  Mona i Ishøj


 4. Jan 17, 2009
  10:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  det var sandelig så lidt, jeg håber at du/I vil kunne lide dem 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 5. Feb 28, 2011
  8:20 pm

  sille

  Hvor har du mange dejlige opskrifter. Har virkelig fået mange favoritter her, og så bliver de altid gode. Fantastisk jo:)


 6. Feb 28, 2011
  9:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sikke!

  Mange tak for din kommentar, det glæder mig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!