Newyorkerbyheart

Oksespidsbryst med flødepeberrodssauce…………….

Oksespidsbryst i gryden med pastinak, gulerod, løg, hvidløg, porretop, timian og laurbærblade……

Flødepeberrodssaucen………………

Den færdigkogte oksespidsbryst……………

Aftenen tallerken………….

I aften har vi så fået oksespidsbryst med flødepeberrodssauce, pillede kartofler og kogte gulerødder – MUMS hvor det smagte GODT!!!! En af de gamle, traditionelle danske retter som vi klart får for sjældent. Det er jo ret let at lave, fordi det står og passer sig selv………

Saucen kunne godt have været lidt stærkere, men jeg var bange for at gøre den for stærk. Jeg brugte frisk peberrod, som jeg selv rev.

Jeg brugte ikke al den skønne suppe som der blev ud af at koge oksespidsbrystet, så jeg tror at jeg vi skal have det i morgen som suppe med kød- og melboller i, efterfulgt af resterne fra i dag. Det kan kun blive godt *S*

Oksespidsbryst med flødepeberrodssauce, 4 pers.:

1 oksespidsbryst, ca. 1,1 kg
1 gulerod, skrællet og groft skåret
top af 1 porre
et par kviste frisk timian
2 laurbærblade
1 pastinak, skrællet og groft skåret
3 fed hvidløg, uden skal og mast let med en kniv
lidt hele peberkorn, lidt groft salt
vand
Kom kødet i en stor gryde sammen med de groftskårne grøntsager, laurbærblade, timian, peberkorn og groft salt. Hæld vand ved så det hele er dækket og bring det i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i 2½-3 timer, det skal være RIGTIG mørt. Når det er færdig tages det op af suppen det har kogt i og skæres i tynde skiver. Serveres med flødepeberrodssauce, pillede aspargeskartofler og grønsager af en art.
Flødepeberrodssauce:
smør
mel
suppe fra kødet
(madlavnings)fløde
frisk, fintrevet peberrod efter smag
salt, friskkværnet peber
Smelt smørret og kom mel i, til der dannes en smør-bolle. Hæld lidt suppe i under konstant piskning, så der ikke dannes klumper. Hæld mere suppe i efter behov, sammen med (madlavnings)fløde. Lad det koge igennem, så melsmagen koges ud, under konstant piskning. Kom peberrod i lidt efter lidt og smag til mellem hver gang, smag til sidst til med salt og friskkværnet peber.

Jeg tror at jeg endelig er feberfri, men jeg har det stadig ikke helt super! Jeg bliver sådan lidt halvdårlig, hver gang jeg spiser og spiser kun små portioner ad gangen. Jeg var lige på Wii’en i går, for at veje mig og jeg fik næsten et chok: den viste et vægttab på 8(!!) kg på 1 – EN – uge! Ikke så smart og så er det jo ikke noget at sige til, at jeg har svært ved at komme mig igen.
Det er jo klart mest væske jeg har tabt, så jeg må se at få indhentet noget igen, så jeg kan komme af med den følelse af svaghed der er i min krop.
Jeg – og kæresten – hoster stadig lige meget og vi lyder nærmest som nogen der ryger 60 cigaretter UDEN filter, hver dag! Det raller, bobler og piver hver gang vi trækker vejret og I skulle høre os når vi griner *S*, vi har indgået en aftale om IKKE at få hinanden til at grine, for så kommer vi helt automatisk også til at hoste – og det er SÅ træt af. Jeg har så ondt i hele kroppen af at hoste………..

Det er så også lige det, at jeg altså har lidt travlt med at komme mig 100%, for om godt 1 måned tager vi altså på ski-ferie og tiden til at komme i form bliver pludselig mindre og MINDRE!
Det gik jo lige så godt inden jeg blev syg, men jeg må nok indse at jeg ikke lige starter ud hvor jeg sluttede. Den første gang på crosstraineren må jeg nok hellere liiiiiige tage det bare lidt roligt og måske starte ud med 7-10 minutter. Jeg ved ikke helt hvornår jeg starter med at træne igen, men jeg håber efter søndag……………….

I morgen er det jo så at Danmark skulle have spillet den guld-kamp ved herrehåndbold i Kroatien, hvis altså det ikke lige var fordi der kom nogle STORE franskmænd i vejen! Det kunne de altså ikke være bekendt, men jeg må også sige, at gode var de – og det skulle jo ikke være nogen skam at tabe til nogen der er bedre end en selv – og det må jeg sige at de var. Ikke bare en klasse, men et par klasser. Jeg holder KLART med “Le Bleu” i morgen – og så må vi “bare” tage den bronzemedalje…………

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Jan 31, 2009
  11:58 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Min mund løber altså i vand ved tanken om den middag – der er nogle rigtigt gode gammeldags retter, som man spiser for sjældent! Ikke at man kan få den udskæring hernede tror jeg – men jeg elsker peberrodssauce!

  Tag det nu roligt inden du går i gang igen – og især masser af væske!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 2. Feb 1, 2009
  12:58 pm

  Sus

  Tak for en dejlig blog! Det er jo ingen sag at finde på mad, når man har dig :o)


 3. Feb 1, 2009
  8:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pernille!

  Det smagte også rigtig dejlig, en ret vi slet ikke får tit nok 🙂

  Dit råd er taget til efterretning……..

  Kærlig hilsen
  Birthe


 4. Feb 1, 2009
  8:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Fru Lipka!

  jamen, det er da så lidt 🙂 Jeg er bare glad for at du kan bruge den……

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Feb 2, 2009
  7:44 pm

  Anonymous

  Kære Birthe.

  Rigtig god bedring og pas godt på dig selv.

  Vi venter gerne på dine skønne mad-ideer 🙂

  venlig hilsen
  Anette


 6. Feb 2, 2009
  8:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anette!

  Tak, det skal jeg nok 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Feb 12, 2012
  11:39 pm

  John Hinge

  Endnu engang en dejlig opskrift.
  Tak fordi du deler dem med os


  • Feb 13, 2012
   12:26 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej John!

   Tak for rosen, den gør mig glad 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!