Newyorkerbyheart

Pangasius og fettuccine med DanaZola…………

Pangasiusfileter med DanaZola og krydderurter…………

Fileterne halveres og rulles……………

Gulerødder og porre svitses………….

Madlavningsfløde og hvidvin hældes ved………..

Friskkogt fettuccine……………

Porre-/gulerodsblandingen hældes over og pangasiusfileterne sættes ovenpå………..

Det færdige fad…………

Aftenens tallerken………….

I aften har vi fået en fantastisk VELSMAGENDE ret: pangasius og fettuccine med DanaZola. DanaZola er mildere i smagen end andre blåskimmeloste og har en blød konsistens – men en rigtig FIN smag! Hvis I er til oste, skulle I prøve den. Den har vist været på markedet i knap et halvt års tid, men det er første gang jeg prøver den…………..men absolut IKKE sidste!!

Opskriften er fra en reklame for osten, men det gør ikke retten mindre fantastisk. Det er let at lave, helt utrolig velsmagende og vil også gøre sig godt som gæstemad, idet den er meget præsentabel. Jeg kan kun anbefale Jer at lave det *S*

I opskriften står det at det skal laves med rødtungefileter, men nu havde jeg pangasiusfilter, så det var det jeg brugte. Selvom vi kun er 2, så lavede jeg saucen til 4 pers., for jeg ved at kæresten gerne vil have væde ved hans pasta – og jeg synes nu heller ikke at der var for meget. Faktisk tilsatte jeg lige en lille sjat madlavningsfløde mere end der skulle i………….

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Pangasius og fettuccine med DanaZola, 2 pers:

1 pakke frisk fettuccine pasta
2 porrer i julienne
3 gulerødder i tynde bjælker (lidt tykkere end julienne, hvis I godt kan lide at der er lidt bid)
1 dl tør hvidvin
1½ dl madlavningsfløde
salt, friskkværnet peber
25 g DanaZola i små klumper
2 pangasiusfileter
100 g DanaZola skåret i tynde skiver
1 potte dild, finthakket
1 god håndfuld persille, hakket
25 g smør
Smelt smørret og lad det blive gyldent – PAS PÅ at det ikke bliver brunt!. Kom porrer og gulerødder i og lad det svitse under omrøring i 2 minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld hvidvin og madlavningsfløde ved, lad det koge op, smag det til og tag det af varmen. Dup pangasiusfileterne tørre med køkkenrulle og krydr med groft salt og friskkværnet peber. Læg skiver af DanaZola på og derpå krydderurterne, der er blandet sammen. Halver fileterne på den lange led og rul hver stykke fisk stramt sammen og fæstn med en tandstikker. Krydr ydersiden med lidt groft salt og friskkværnet peber. Kog den friske pasta al dente i rigeligt, godt saltet vand – efter anvisning på emballagen. Hæld vandet fra og lad det dryppe af kort. Hæld den friskkogte pasta i et ovnfast fad, hæld gulerods-/porreblandingen over og sæt fiskerullerne ovenpå. Sæt i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-17 minutter. Når det tages ud, plukkes de sidste 25 g DanaZola i små bidder og lægges på fadet. Serveres straks, evt. med et godt stykke brød.

Selvom jeg ikke synes at motivationen var helt i top i dag – jeg har haft meget ondt i hovedet i de sidste dag og også i dag – fik jeg alligevel slæbt mig på crosstraineren. Nogle dage når jeg starter, så kan jeg nærmest ikke se mig igennem med at skulle være på den i næsten 20 minutter *S* Jeg synes jeg er træt, benene er tunge og jeg føler at tiden slæber sig afsted! Men når først er ovre de første par minutter og musikken brager ind i ørerne på mig, ja så går det lige pludselig helt af sig selv. Det er en ret underlig mekanisme der går igang, det er som om at alt pludselig træder i baggrunden og jeg går ind i mig selv – det eneste der eksisterer i verden er musikken og crosstraineren………..ret FEDT faktisk *S*. I dag fik jeg presset i 5 km. ned på 18.02 minutter, i stedet for de 19.35 jeg tidligere har lagt på, det er da ret GODT…………..

Efter crosstraineren lavede jeg ½ times yogalates og så 20 minutter på Wii Fit, så alt i alt er jeg ret godt tilfreds med mig selv.

Jeg har fået et par nye kogebøger, som jeg roligt kan sige, at I nok skal få lov til at stifte nærmere bekendtskab med, gennem mig. De er begge ret interessante og har masser af lækre opskrifter, som jeg må have prøvet af i det næste stykke tid. Den ene bog er “Pasta Nostra” af Giovanni Penco, som er fyldt med de mest fantastiske og skønne pastaretter. Den anden bog er “Kloge kalorier” af Birgitte Escherich (Forlaget Lindhardt & Ringhof), ikke bare er fyldt med lækre, fedtfattige opskrifter – men også giver gode råd hvis man ønsker at tabe sig, eller vedligeholde sin vægt.

Jeg vender tilbage i morgen med nakkekoteletter……………

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Jan 22, 2009
  9:44 am

  Eva

  Hold op hvor er det flot Birthe…Jeg er så imponeret! Din krop må efterhånden være flot trænet op. Kan du ikke mærke det?

  Glæder mig i øvrigt til du blogger nogle af retter/opskrifter fra kloge lalorier…

  Mange hilsner Eva


 2. Jan 22, 2009
  10:20 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Tak 🙂 jeg er faktisk også stolt af mig selv…….
  Jeg kan mærke på min krop, at jeg blive mere strammet op og at jeg kan holde til mere – får mere energi – det er jo dejligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jan 22, 2009
  2:13 pm

  Anne Mette Toft

  Godt gået Birthe! 🙂 Og spændende opskrift – den må jeg prøve en dag.


 4. Jan 22, 2009
  2:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne Mette!

  Tak – og jeg kan ikke rose den ret nok, det smagte virkelig GODT! 😀

  mange hilsner
  Birthe


 5. Jan 24, 2009
  12:54 pm

  Anonymous

  Hej birthe

  Jeg leder efter en god dvd med noget yoga (ikke pilates og ikke yogalates (tror jeg nok))
  Jeg har ikke så mange penge og så er det lidt svært at prøve sig frem.
  Har lånt lidt på biblioteket og kunne med sikkerhed ikke lide udenlandske bånd hvor der var synkroniseret dansk tale henover.

  Har du nogle erfaringer med yoga ??

  Hilsen Annette


 6. Jan 24, 2009
  11:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Annette!

  Jeg har ikke nogen dvd’er hvor der kun er yoga på, jeg ynder at kombinere det, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig.
  Prøv at gå ind på http://www.denintelligentekrop.dk de har vist også yoga dvd’er ellers må du igang med at søge på nettet og prøve dig frem 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Apr 22, 2013
  9:39 am

  Christine

  Hej 🙂

  Jeg har tænkt mig at lave denne pastaret i aften for hvor ser det bare lækkert ud! Er det muligt at bruge en anden ost end Danazola, og hvis jeg hvilken? 🙂

  Hilsen christine


  • Apr 24, 2013
   2:05 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Christine!

   Som du kan se, kan du ikke forvente at skrive til mig og få svar samme dag. Jeg tjekker ikke hver dag og derfor må du beregne mere tid, beklager.

   Der kan bruges almindelige gorgonzola, som jo er mere eller mindre det sammen.

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!