Newyorkerbyheart

Pasta-kødsauce med balsamico………….

Grønsagerne svitses………….

…………..kødsaucen skal sime i laaaang tid………..

Champignon tilsættes…………..

Aftenens tallerken………….

Prinsessen i “totalt-afsplappet” stil………….

I dag var det jo så meningen at vi skulle have haft spaghetti og kødboller, men det er altså lidt svært når kokken (læs: undertegnede *S*), er så fjollet at komme det hakkede kød i gryden og svitse det!!!! Så det blev til kødsauce i stedet for *S*. Jeg ved da ikke hvad jeg har stået og tænkt på, men helt sikkert ikke kødboller!!! Det smagte nu meget godt alligevel, jeg tilsatte noget balsamico og rødvin, som jeg lod koge ind………….

Pasta-kødsauce med balsamico, 4 pers.:

500 g hakket oksekød
2 dåser hakkede tomater
4 stængler bladselleri i meget små tern
2 løg, i meget små tern
2 store gulerødder, i meget små tern
4 fed hvidløg, knust og hakket fint
italiensk krydderi
1 rød peberfrugt, i meget små tern
1 gul peberfrugt, i meget små tern
1 grøn peberfrugt, i meget små tern
en sjat balsamico (ca. ½ dl, tror jeg)
rødvin (ca. 3½ dl, tror jeg at jeg brugte)
lidt flydende grønsagsbouillon
250 g champignon i kvarte
lidt sukker
lidt vand (ca. ½-1 dl)
salt, friskkværnet peber
olivenolie
frisk, revet parmesanost
Varm olivenolie op i en stor gryde og tilsæt finthakket peberfrugt, bladselleri og gulerødder, lad det svitse nogle minutter under omrøring, til grønsagerne begynder at blive lidt bløde. Krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt finthakket løg og hvidløg, svits til løgene bliver bløde, rør i det så det ikke tager for meget farve. Krydr igen med salt og friskkværnet peber. Tilsæt hakket kød og lad det svitse med til det bliver grynet, krydr med salt, friskkværnet pebet og italiensk krydderi. Hæld balsamico ved og lad det koge næsten helt væk, tilsæt vinen og lad det koge kraftigt ind. Hæld hakkede tomater, evt. lidt vand og flydende grønsagsbouillon ved, lad det koge op og skru så ned, læg låg på og lad det simre i 2-3 timer. Rør i det engang imellem. Ca. 15 minutter inden det skal serveres tilsættes champignon og det smages til med lidt sukker, salt og friskkværnet peber. Server med friskkogt god spaghetti (jeg bruger Barilla), kogt al dente og frisk, revet parmesanost. Det kan selvfølgelig også serveres med en salat eller andre grønsager og hvidløgsbrød.

I dag var jeg på crosstraineren i 17½ minut!!!! Min egen personlige rekord og jeg kan ikke sige mig helt fri for at være ret stolt af mig selv *S* Det er nogle af de bedste penge vi har givet ud til træningsredskaber og den bliver brugt BETYDELIG mere end den motionscykel vi engang købte (- og solgte igen!!). Her i juleferien har jeg ikke lavet pilates efter min træning på crosstraineren, men det skal jeg til igen nu, hvor kæresten begynder at arbejde igen. På tirsdag står programmet derfor både på crosstrainer og pilates, jeg glæder mig til at komme igang med pilates igen…………

I går aftes mens vi sad også CSI Las Vegas sæson 2 blev vi lækkersultne og jeg kom i tanke om at jeg da vist havde en god vanilieis i fryseren, som på magisk vis endnu ikke var taget hul på!!! Jeg gik hen for at finde det og tog det ud af fryseren. Da jeg fik det ud, så jeg at der var taget af det og at det tilmed var LIGHT!!! Jeg syntes faktisk at det var lidt underligt, for jeg køber normalt ALDRIG light (og slet ikke is) og jeg kunne heller ikke forstå at der skulle være taget af det?? Nå, men det var ret hårdt så jeg sagde til kæresten, at vi blev nødt til at lade det stå lidt, så det kunne blive lidt blødere og til at sætte en ske i. Efter et stykke tid gik jeg hen til det igen og det var ikke blevet blødere, hvad jeg ikke kunne forstå og jeg syntes også at det så noget hvidt ud. Godt nok var det vanilieis, men alligevel!!!
Jeg begyndte at skrabe lidt i det og konsistensen så altså noget underlig ud, så jeg sagde til kæresten at vi blev nødt til at smide det ud, for det så ud til at være blevet dårligt. Jeg ville dog lige smage på det……………………og så var det ANDEFEDT!!!!! *S* Jeg har frosset andefedtet fra julen, fordi jeg så gerne vil lave andeconfit på et tidspunkt og der skal jo bruges andefedt………………FØJ siger jeg bare *S*.
Da vi havde grinet af, kæresten lå nærmest og trillede nede på gulvet af grin, fandt jeg det rigtige is i fryseren som der IKKE var taget af – og som IKKE var light. Vi fik vores lækre vanilieis med Hershey chokoladesirup (sendt fra min Mama), hakkede valnødder og ganske lidt ahornsirup (min Papa’s). Is og ahornsirup smager SÅ godt sammen!
Men denne lille episode vil blive husket længe her i huset *S*

I morgen står den på rester, men jeg vender tilbage på tirsdag………….

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Jan 5, 2009
  9:03 am

  Signe

  Hej

  Det var da godt du ikke fik kommet det i et par skåle og spildt den gode sirup på det 😀
  Dejligt med et godt grin fra morgenstunden!!
  Mht. pasta med kødboller, så jeg din “gamle” opskrift – efter inspiration fra Rachael Ray, plejer jeg bare at koge bollerne i tomatsovsen (og da jeg har mindre børn, giver jeg lige tomatsovsen en tur med stavblenderen først). Se hvordan her http://familiemad.blogspot.com/2008/11/lady-og-vagabonden-pasta.html
  Og så sværger jeg også til Dececco pasta 🙂


 2. Jan 5, 2009
  9:29 am

  Eva

  Hej Birthe,

  Så fik jeg dagen første grin… Jeg hulkede af grin, da jeg læste dit indlæg!

  Jeg er imponeret over din nye rekord 17½ minut – det er superflot.

  Ha en rigtig god dag!

  Mange hilsner Eva


 3. Jan 5, 2009
  11:18 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Ja, det var altså ret komisk!!! Jeg kan godt fortælle dig at vi også grinede, det var bare SJOVT 😀

  Håber at I kom godt ind i det nye år?

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jan 5, 2009
  11:18 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Signe!

  Ja, godt at jeg ikke serverede det for kæresten 😀

  Jeg havde nemlig også planer om at koge kødbollerne i saucen, men det må blive en anden gang 🙂 Jeg kan godt lide saucen lidt rustik, men hvis man har børn, kan den selvfølgelig blendes……

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jan 5, 2009
  12:00 pm

  Vita

  En skøøøn historie!!
  Minder mig om dengang jeg var barn og min bedstefar kom til at tage den forkerte madpakke.
  Da han skulle have frokost åbnede han for ….. gnaveben til hunden…. Mens hans madpakke lå fint derhjemme i køleskabet.


 6. Jan 5, 2009
  12:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Vita!!

  Ejj, æv!! 😀 Gætter på at han ikke værdsatte benene så meget som hunden ville have gjort!!

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jan 5, 2009
  1:57 pm

  Anonymous

  Jeg nyder hver gang du omtaler prinsessen. Ikke mindst når du har et billede af modellen. men fik. en klump i halsen og fik næsten koldsved da jeg så prinsessen ligge på TV. Hvorfor nu det. Jo, nu skal du høre min historie. Vi har to vidunderlige katte, ikke nok med at de nyder at ligge hos os i sengen, ja så slås de om at tage sig en lur på fjernsynet, men det er slut nu.
  En aften mens jeg stod i køkkenet havde den ene kat lagt sig på det dejlige varme tændte fjernsyn, og hvad skete? Fjernsynet eksploderede det var en katastrofe uden lige, det var sidste gang de kære katte lagde sig der.
  Hi hi, den med andefedtet var rigtig morsom. Charlotte den 2.


 8. Jan 5, 2009
  2:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Uha, sikke da en historie, det lyder ikke rart!!! Skete der noget med katten??

  Det er ikke TV’et (vi har fladskærm), men computeren som hun ligger på, det ynder hun at gøre når kæresten sidder derinde og surfer eller spiller spil 🙂 Det er også grunden til at han ikke har en fladskærm derinde, selvom det unægteligt ville være pænere, men det vil jo være lidt svær for hende at ligge på det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jan 5, 2009
  2:27 pm

  Mettch

  haha, det er jo en klassiker, den med andefedtet! jeg gemmer altid det overskydende fedt fra dåsen, når jeg har lavet confit de canard, og putter det gerne i isterningeposer (super hvis man bare vil bruge en lille smule af gangen, bare en smule giver jo virkelig god smag). cola og andefedt smager ikke supergodt sammen skulle jeg hilse og sige 😉 så nu kigger jeg altid to gange på hvad, det er, jeg tager ud af fryseren. jeg følger forresten trofast din blog (og har gjort det næsten siden starten faktisk).. keep up the good work! 🙂
  xx. mette


 10. Jan 5, 2009
  3:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mettch!

  Allerførst velkommen herinde og hvor er jeg glad for at du har besluttet dig for at give dig til kende! Hvor er jeg glad for at du har fulgt mig så længe – tak 🙂

  Jeg glæder mig helt VILDT til at prøve at lave Confit de Canard og nu har jeg skrevet uden på bøtten, så jeg ALDRIG tager fejl igen 🙂

  Håber, at du vil blive ved med at følge mig…..

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jan 5, 2009
  8:59 pm

  Miss Book-Island

  Hey B.
  17,5 minut det er så FLOT. Klø på!

  Jeg vidste det bare …det med andetfedtet.. kunne næsten ikke scrolle ned og læse for bare grin. hihi. Kunne se det tydeligt for mig. Haha – grin og av mine mavemuskler.

  Knus D.


 12. Jan 5, 2009
  9:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hey Miss Book-Island!

  Ja, jeg er faktisk også ret stolt af mig selv! J siger at nu kan jeg snart stå på ski………bare ærgeligt at vi ikke har nogen der vil med os 🙁

  Jeg havde totalt GLEMT alt om det andefedt – jeg siger dig, det smagte IKKE godt!! Men her bagefter er det jo ret morsomt 😀

  Knus
  B


 13. Jan 6, 2009
  2:46 pm

  Anonymous

  Hej Birthe. Heldigvis skete der intet med katten, den fik sig en stor forskrækkelse, gemte sig under sofaen. Dog tog vi på dyrehospitalet for an sikkerhedsskyld. Hvordan går det med prinsessen efter hun fik medicin? Var det prednison? Hvores den ene kat er før blevet behandlet med prednison, det havde ret mange grimme bivirkninger husker jeg.
  Charlotte den 2.


 14. Jan 6, 2009
  2:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Charlotte den 2.!

  Godt at høre 🙂
  Vores prinsesse fik binyrebarkhormon, men det har nu ikke hjulpet sønderligt! Vi ser tiden an og skal så måske afsted med hende igen……

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!