Newyorkerbyheart

Pasta med tigerrejer og tomater………..

Tomater, snackpeber, tigerrejer og hvidløg steges………….

Mornaysauce 5% kommes ved…………

Hakket basilikum kommes i…………

Aftenens tallerken…………

I aften har vi fået pasta med tigerrejer og tomater, en opskrift fra Arla – og det var super GODT! Jeg kan kun anbefale Jer at lave det, virkelig en lækker ret, som er hurtig at lave……….

Pasta med tigerrejer og tomater:

5-6 San Marzano tomater (jeg køber dem i SuperBrugsen)
lidt olivenolie til stegning
1 stor rød snackpeber i strimler
3 fed hvidløg i tynde skiver
ca. 300 g tigerrejer, rå med skal, optøede
1 brik Mornaysauce 5%
salt, friskkværnet peber
frisk basilikum, hakket
Tag skallerne af rejerne, skær en rids i ryggen og fjern tarmen. Halver tomaterne og pres kernerne ud i en lille skål, GEM dem. Skær tomaterne i strimler. Opvarm lidt olivenolie i en gryde og svits snackpeber et par minutter, rør i det. Tilsæt tomaterne og lad dem stege med i 1 minuts tid, rør i det og krydr med salt og friskkværnet peber. Kom tigerrejerne i og lad dem begynde at blive lyserøde (men de skal ikke være helt gennemstegte endnu), rør godt rundt og krydr igen med salt og friskkværnet peber. Hæld mornaysauce og kerner fra tomaterne i, varm det igennem og nu skal rejerne gerne være helt lyserøde (pas endelig på ikke at give dem for meget, de bliver MEGET kedelige!). Kom basilikum i lige inden servering og smag til. Server med friskkogt pasta, af god kvalitet, godt al dente. Jeg bruger halv fuldkorns og halv almindelig pasta.

Idag var det igen træningsdag, omend jeg synes at benene var meget TUNGE! Jeg fik mig dog kæmpet igennem 5 km, men det holdt hårdt *S*. Jeg syntes, at når jeg nu havde kæmpet mig igennem de 5 km, så skulle jeg også lave en hård omgang pilates (hvordan jeg kom frem til det ved jeg ikke – klogt kan jeg ihvert fald ikke sige at det var! *S*)…………….derfor valgte jeg at lave “Pilates med kvalitet 3“. Det var SÅ hårdt og jeg må bare erkende, at det er jeg slet ikke stærk nok til endnu!
Jeg fik mig kæmpet igennem programmet på de 45 minutter, men jeg er så ØM (ikke på den gode måde!) og så træt. Jeg må tilbage til “Pilates med kvalitet 1” og “Pilates med kvalitet 2” i et stykke tid endnu, inden jeg igen forsøger mig med “Pilates med kvalitet 3”. Jeg må virkelig lære at blive mere tålmodig……….

Bøger:

Jeg blev færdig med “Alene på banen” af Kenneth Carlsen i går og jeg må sige, at af en “sportsbog” at være, synes jeg faktisk at den var god. Det er ikke så forfærdelig mange “sportsbøger” jeg læser, fordi jeg synes at nogle af dem er lidt intetsigende. Men jeg har læst Lance Armstrongs bøger – som jeg faktisk syntes var rigtig gode – og så selvfølgelig de bøger der har været om Michael Laudrup (som jo stadig er min store “helt”). Jeg har dog endnu ikke fået fingre i den nyeste om Laudrup’perne: “Laudrup – et fodbolddynasti“…………..men det skal jeg nok få *S*.
Jeg tror, at jeg skal læse John Grisham nu. Det er ved at være længe siden jeg har læst ham – også længe siden han er kommet med en god bog synes jeg – men “Appellen” skulle være tilbage til go’e gamle Grisham, så det glæder jeg mig til…………

I morgen står menu’en på hakkebøffer, krydrede kartoffelbåde og en kold sauce………..

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Jan 14, 2009
  3:26 pm

  Anonymous

  Hej newyorkerbyheart.

  Jeg løser din blog sådan et par gange om ugen, så jeg kan følge med. Jeg vil høre om du har nogen erfaring med nogle gode yoga dvd’er ?? Har lånt nogle på biblioteket, men de har jo kun de de har og jeg kan ikke lide når de synkroniser talen
  Jeg har prøver lidt pilates og det var ikke for mig.

  Hilsen Annette


 2. Jan 14, 2009
  11:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Annette!

  Dejligt at du følger med i min blog 🙂

  kan du ikke maile til mig: newyorkerbyheart@gmail.com så kan jeg lettere komme med links til anbefalinger af dvd’er til dig – tak.

  mange hilsner
  Birthe


 3. Jan 15, 2009
  10:12 pm

  Anne Laursen

  Hej hej…. Jeg er også en af dine daglige faste læsere som NYDER dine lækre opskrifter og de bliver lavet i stor stil herhjemme… nu det pludselig ikke så slemt at lave ugemadplan længere 🙂
  Nå men det jeg ville var lige at høre om ik alm. rejer ville kunne du til denne ret….Det nemlig lige hvad jeg har i fryseren og er ikke så vild med tigerrejer. Tænker de nok først skal i til aller sidst eller hva mon??

  Mange hilsner fra Anne


 4. Jan 15, 2009
  10:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  tak for din kommentar og fordi du giver dig til kende herinde 🙂

  Jeg vil mene at du sagtens kan bruges almindelige rejer, men som du selv skriver skal de i til aller, aller sidst. Jeg ville nok komme dem i, tage gryden af varmen, røre rundt og så servere. “almindelig” rejer bliver meget kedelige hvis de bliver varmet for meget…….

  Held og lykke med det 🙂

  mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!