Newyorkerbyheart

Skøn ovnbagt torsk med stegte kartofler og urtedressing (Magasinet Mad! nr. 1/09)

Urtedressingen………..

Fadet med torsk, bacon, tomater, rødløg og balsamico klar til at komme i ovnen………

Færdigstegt…………

Aftenens tallerken…………

I aften har vi fået en skøn ret med torsk i fad, stegte kartofler og urtedressing (Magasinet Mad! nr. 1/09) – det smagte FORMIDABELT!!
Torsken blev virkelig lækker og fik en god smag fra tomater og bacon.
Jeg havde købt en pose frosne torskefileter og de fungerede fint, faste og lækre i kødet.
Der ser lidt voldsom ud med bacon’et, men det er nok fordi jeg kun brugte 3 torskefileter istedet for 4 *S*
Urtedressingen var også super LÆKKER, jeg sødede den dog med en anelse sukker, for ellers tror jeg ikke at kæresten ville have været så glad……..

Vi havde kærestens mor nede og spise, hun sagde også god for det, så alt i alt en SUCCES!
Jeg havde nogle sukkerærter som jeg dampede, sammen med en rest broccoli, så det blev aftenens grønne indslag.
Kartoflerne krydrede jeg med lidt italiensk krydderi for at give dem lidt ekstra smag. Torskefadet skulle have været pyntet med friske blade af basilikum INDEN servering, men det glemte jeg altså!

I får opskriften som jeg lavede den…………….

Ovnbagt torsk med stegte kartofler og urtedressing (Magasinet Mad! nr. 1/09), 3 pers.:

3 frosne torskefileter, optøede
400 g blommetomater, halverede
1 pakke bacon (måske lige et par skiver mindre, hvis I kun bruger 3 stykker torsk)
1 rødløg i tynde skiver
2 spsk. balsamico
flagesalt, friskkværnet peber
olie til fadet
Ovnstegte kartofler:
kartofler
olie
salt, friskkværnet peber
italiensk krydderiblanding
Urtedressing:
3 dl græsk yoghurt
2 spsk. friske basilkumblade, hakket
2 spsk. persille, hakket
saft fra 1 lime
salt, friskkværnet peber
lidt sukker
Skræl eller skrub kartoflerne og skær dem i grove stykker, dup dem tørre og kom dem i en bradepande. Vend med lidt olie, salt, friskkværnet peber og italiensk krydderiblanding. Sæt i en 200 grader varm ovn i 30 minutter, vend dem rundt et par gange. Smør et ovnfastfad til torsken. Dup de optøede fileter tørre med køkkenrulle og halver dem evt. hvis de er store. Læg dem i fadet og krydr med lidt flagesalt og friskkværnet peber. Klip baconskiverne i 4 stykker hver og læg dem over torskestykkerne. Kom tomater og rødløg ved, krydr med salt og friskkværnet peber. Dryp med balsamico og sæt i ovnen til kartoflerne i 10-15 minutter, til fisken er netop nok. Rør alle ingredienserne sammen til urtedressingen og smag evt. til med lidt sukker. Server torskefadet med de ovnstegte kartofler, urtedressingen og evt. dampede sukkerærter.

I går aftes bestemte vi os for at tage på skiferie – selv! De to år hvor vi har været afsted, har vi haft følgeskab af kærestens tidligere kollega, men han kunne ikke i år. Det er første gang vi selv skal afsted og selvom vi er vilde med Canazei (Italien), så er det langt at køre når vi kun er 2 – derfor bliver det heller IKKE Canazei denne gang, men Kleinwalsertal (Østrig).
Vi har booket os ind på Hotel Bellevue, hvor de har “all inclusive” og det har vi booket, vi er ret spændte på hvordan det er! Vi skal nok ikke forvente at maden er sådan helt i den gastronomiske høje ende, men det gør heller ikke noget, vi er jo på skiferie *S* Bare morgenmaden er god og stod, så er jeg sådan set mere ligeglad med resten. Morgenmaden er bare sig vigtig, fordi det er det der skal ligge grunden for hele dagen.

Kleinwalsertal ligger også kun godt 900 km fra den dansk/tyske grænse, så der er ikke så langt at køre………..

Selvom jeg har prøvet at stå på ski, men altså for MANGE år siden, så kan det godt være at jeg tager et par enetimer med en skiinstruktør……………bare for liiiiiige at få det frisket op (hvis det stadig ligger på “harddisken” et sted *S*). Jeg glæder mig, men er også meget SPÆNDT på hvordan min krop tackler de udfordringer!!!
Ihvert fald skal træningen på crosstraineren nu have en ekstra tand, sammen med pilates/yoga, for at komme i så god form, som det er mig fysisk muligt. På den anden side, giver det mig også noget målrettet at træne hen imod…….

I dag var jeg 18 minutter på crosstraineren og lavede 45 minutters pilates. Pilates træningen var HÅRD i dag, dels fordi det er 14 dage siden jeg har lavet det sidst og dels fordi det var en af de nye dvd’er. Det var også træning med elastikbånd, hvilket absolut IKKE gør træningen nemmere. Jeg har ondt i aften og ikke helt på en god måde, men det er nok fordi jeg lige skal lære teknikken………..

Bøger:


En plads i solen
” af Liza Marklund lakker mod enden, men hold da op hvor er det en god bog! Den kan måske virke en anelse tam i starten, men fortvivl ikke, det KOMMER. De sidste par aftner har den ikke været til at ligge og jeg har måttet tvinge mig selv til at sove………….den er vildt spændende!! Jeg er ret sikker på at jeg bliver færdig med den i aften og så skal jeg til at læse “Alene på banen” af Kenneth Carlsen. Kæresten mangler lige de sidste 20 sider og da det er en vi har lånt, må jeg hellere på den læst *S*

Jeg vender tilbage i morgen med frikadeller med bl. a. soltørrede tranebær og dijonsennep……

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Jan 7, 2009
  10:51 am

  Nille

  All-In kan give både gode og dårlige oplevelser – men morgenmad skal man vist rigtig dygtig for at spolere 😉 Men det er da især vigtigt på en skiferie, hvor man er aktiv hele dagen!

  Jeg har aldrig prøvet at stå på ski – jeg ville helt sikkert brække alle lemmer… jeg er alt for klodset! Men jeg er sikker på, at crosstraineren er supergod til denne forberedelse netop fordi du også bruger armene!

  Hvornår tager I afsted?

  Kærlig hilsen
  Pernille


 2. Jan 7, 2009
  10:58 am

  Newyorkerbyheart

  Det kan sagtens give både gode og dårlige oplevelser, men tro mig – det kan lykkedes at spolere en morgenmad! 🙂

  Jeg er faktisk også ret bange for at brække et eller andet, jeg er jo ikke just kendt for min ynde og elegance!! *lol*

  Vi tager afsted i uge 11.

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jan 7, 2009
  11:42 am

  Hanne's verden

  Hej Birthe

  Så fedt med skiferie (jeg er en lille bitte smule misundelig ;o))

  Min mand tager vist alene afsted i år, fordi jeg ikke er helt rask til at komme afsted og fordi jeg synes, at der har været så meget det sidste ½ år (så jeg har fået tilbudet… så bør jo egentligt ikke være misundelig..)

  Den fiskeret ser super god ud. Den tror jeg, at jeg må prøve af i morgen. Har for første gang købt nogle Pangasus (er det mon det de hedder..) filetter, de må kunne bruges. Og så vil jeg nok forsøge med noget lufttørret, mager skinke (er lidt kaloriepåpasselig i disse dage…)

  Tror vist, at jeg skal abonneret på Mad! igen. Jeg får Spis Bedre, men ét madmagasin er lige lidt nok;o)

  Hilsner fra Hanne


 4. Jan 7, 2009
  1:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne!

  Ja, det bliver dejligt med den skiferie! Alene naturen og den klare luft er dejligt og det hele værd. Jeg ved endnu ikke hvor meget jeg kan, eller om eg kan, men jeg ved at jeg vil nyde det ligemeget hvad 🙂

  Jeg tror sagtens at du kan bruge pangasius til det og jeg ville måske bruge kalkunbacon eller mindre portion bacon i stedet for lufttørret skinke………..men det er måske fordi jeg ikke er så vild med den slags skinke når det har været i ovnen 🙂

  Jeg er vildt glad for Magasinet Mad! Selvom de 2 blade ligner hinanden lidt, så er opskrifterne forskellige og jeg kunne ikke vælge imellem dem……

  mange hilsner
  Birthe


 5. Jan 8, 2009
  8:28 pm

  Hanne's verden

  Hej igen Birthe.

  Vil bare lige sige, at jeg har lavet fiskeretten i dag med Pangasius filet. Det var super, super godt. Virkeligt lækkert. Og urtecremen synes vi smagte rigtigt godt – og må nok give din kæreste ret, at et nip sukker gør en forskel;o)
  Jeg serverede frisk pasta til. Og ved fiskeretten hældte jeg en smule hvidvin ved, så der blev en sky til pastaen. Kan absolut også anbefales.

  Har også fået købt Mad! i dag – der er flere retter, som jeg skal have prøvet af.

  Hej herfra
  Hanne


 6. Jan 8, 2009
  8:54 pm

  Anja P Nielsen

  MMMM dejligt at læse skal prøve den frikadelle opskrift med tranebær.. mmm og skiferie – Vi er lige kommet hjem fra canazei henover nytåret Skøøønt sted. Hav en god tur


 7. Jan 8, 2009
  9:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne!

  tak for tippet mht. vinen, det må jeg prøve næste gang 🙂 Det er rigtigt, sukkeret giver lige det sidste og det er en dejlig dressing…
  Ja, jeg har også en del opskrifter i bladet, som jeg skal have prøvet af – godt der er lidt tid til det næste….

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Jan 8, 2009
  9:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anja!

  De frikadeller er bare SÅ gode, det er absolut IKKE sidste gang jeg laver dem! Vi har lige fået de sidste i aften…… MUMS 😀

  Åhh Canazei, jeg elsker den by og hele området! det er så skønt dernede, men det bliver jo altså ikke der vi skal hen denne gang 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jun 19, 2009
  6:56 pm

  Anonymous

  Så har jeg prøvet denne opskrift og den er da bare vildt lækker. Mine svirgerforældre kommer på besøg i morgen, og der spiser vi resten. Den kan sagtens serveres som gæsteret!

  Jeg har først nu fået øjnene op for alle dine opskrifter. Jeg prøvede kyllingefrikadellerne igår (med græskarkerner og feta) og det var også rigtig lækkert!

  Jeg kommer til at holde øje med den side 🙂

  Vh Chikaa – (Jubiidebatten)


 10. Jun 19, 2009
  7:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Chikaa!

  Tak for din kommentar og velkommen herinde, jeg er glad for at du giver dig til kende 🙂

  Dejligt at I kunne lide det, jeg kan huske, at vi også syntes det var rigtig godt – når der er bacon i, kan det ikke gå galt 😉

  Jeg håber, at du også får held med at afprøve andre opskrifter……
  Ved ikke om du har set mit opskriftsregister på: http://www.newyorkerbyheartrecipes.blogspot.com

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!