Newyorkerbyheart

Søndags-biks…………..

Løg, kartofler og squash steges………..

Sukkerærter tilsættes…………

Dressingen med sød chilisauce og frisk basilikum…………

Aftenens tallerken med mørbrad-rest fra igår………….

Det har været en rigtig søndag i dag, det er ikke særlig meget vi har fået udrettet. Vi har dog fået taget os af sofaernes behov for nærhed og pleje, men det er faktisk også en krævende opgave! *S*

Vi har talt lidt om at prøve at tage til Skiarena, for at jeg ligesom kan teste kroppen lidt og se hvordan den reagerer på skiløb. Fra Skiarena kunne turen så gå til DanParcs Søhøjlandet, for at prøve deres indendørs skiløjpe…………..på den måde, kan vi næsten få en hel dags ski ud af det og vi kan teste hvordan min krop vil have det. En ret god ide synes jeg *S*
Det lyder måske som om jeg er meget NERVØS – og det er jeg faktisk også – men I skal ikke tage fejl, jeg GLÆDER mig ikke desto mindre til at vi skal afsted! Om jeg kommer til at stå på ski eller ej, hver dag, hveranden dag eller hvordan det bliver det er lige meget – jeg glæder mig bare til at se BJERGE!!!

Aftensmaden i dag var let. Vi havde en rest mørbrad fra igår, som ikke smagte mindre godt i dag og nogle pillede aspargeskartofler.
Det var faktisk meningen at vi skulle have haft kartoflerne igår fordi jeg troede at kærestens søster kom og spiste med os (de skulle have været lavet med soltørrede tomater, oliven og feta – den må I vente med til en anden gang), men da hun alligevel ikke kom, valgte jeg nachos istedet for (som skulle have været forretten). Men kartoflerne kom os så til gode i aften, de var pillede og klar til brug. Jeg fik blandet noget sammen og lavet en kold sauce til, det blev faktisk ret godt………..

Søndags-biks:

en rest kartofler, skåret i tern
½ squash, kerner skrabet ud og skåret i tykker
1 løg i tynde, halve ringe
1 bakke sukkerærter
salt, friskkværnet peber
Kom først løg på panden og lad dem svitse til de begynder at tage lidt farve. Tilsæt kartofler og lad dem stege med, lad dem for stegeskorpe, så smager de bedst (synes jeg *S*). Krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt squash og steg det med 3-4 minutter, kom til sidst sukkerærterne ved og lad dem stege med i 1-2 minutter. Smag til og server.

Kold sauce med sød chilisauce:

creme fraiche (jeg brugte 18%)
sød chilisauce efter smag
salt, friskkværnet peber
frisk basilikum, hakket
lidt citronsaft
et nip sukker
Bland det hele sammen, smag til og server. Kan bruges til mange forskellige ting.

Bøger:

Jeg er ved at læse “Alene på banen” af Kenneth Carlsen og det er faktisk lidt skræmmende læsning! Han har været ret langt ude, med alle hans mani’er og ritualer, fuldstændig manisk og sygeligt (hvilket han også selv indrømmer). Hvor må det være forfærdeligt at have det sådan, at være opfyldt af tvangstanker og tvangsritualer. Det giver også et godt indblik i, at selvom der er mange penge i tennissporten – til de gode – så er der altså også mange rejsedage på kryds og tværs af kontineter og tidszoner. 290 rejsedage om året, så må det være svært at føle sig hjemme nogle steder………..

Jeg må indrømme, at jeg er lidt “forarget” over at TV2 skal så meget igennem og have så svære tider. Jeg har jo aldrig lagt skjul på, at jeg så langt foretrækker TV2, fremfor DR! DR2 laver mange fine programmer og er bestemt værd at beholde, men jeg synes at det er noget forfærdelig rod, at DR skal have så mange penge og støtte som de får. De laver dårlige programmer, har dårlige værter og i det hele taget synes jeg bare, at det er gået nedad bakke for dem.
Jeg ville til enhver tid hellere smide mine licenspenge efter TV2 end efter DR! Hvorfor kan TV2 ikke bare få del i de licenspenge?? Hvorfor skal DR have det hele, når de nu ikke for noget ordentlig ud af det? TV2 har visionerne, er fulgt med tiden og har så langt de dygtigste folk i folden – lad dog dem være Danmark “pucblic” station istedet for DR, der har stået helt stille og ikke er fulgt med udviklingen………….

Prinsesse har haft krise i et par dage, her kommer grunden:

Den anden dag kastede hun op på hendes “sækkestol/-pude”, den pude, som hun nærmest var groet fast med – og som hun har lagt på i timevis, siden hun kastede sin kærlighed på den! Siden hun kastede op på den – og jeg har altså gjort GRUNDIGT rent efter hende – har hun ikke villet bruge den.
Hun har stået og kigget på den og kommet med nogle små ynkelig piv, men op på den ville hun ikke. I formiddags var det helt galt. Hun gik hvileløs rundt, mens hun små-miav’ede hele tiden og var meget urolig. Vi prøvede at gnide puden med musen (den fra min Mama, med katteurt i), men det var først da vi vendte den om (så en ny og helt ren flade – også uden kattehår – kom frem) at hun igen blev forenet med hendes elskede pude. Nu ligger hun igen på den, er blevet rolig og snorker “as if there’s no tomorrow” ………………freden er genoprettet i det lille hjem (det er mere end hvad man kan sige om Gaza-området!) og roen kan igen falde over os *S*

Jeg vender tilbage i morgen med tigerrejer og pasta…………

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Jan 12, 2009
  12:14 am

  Voksenmis

  Åh, den prinsesse… how catty does it get? 😉

  Ang. Kenneth C’s biografi, ja så glæder jeg mig til at læse den. Jeg er selv OCD’er, dog ikke så hårdt ramt længere, som jeg har været. Men hvor er det befriende, når en kendis “springer ud” med en sygdom, som man selv har inde under huden. Det gør det nogle (mange) gange lettere at forklare folk, hvordan man har det.
  Depressioner er også blevet af-tabuiseret, takket være folk som Henning Jensen, Isabella Miehe-Renard m.fl. DET kan man bare være glad for, altså at kendte mennesker står frem og siger: “Det rammer også os”, ikke at de er blevet syge.
  Du ved nok, hvad jeg mener.

  Kram herfra,
  Lisa


 2. Jan 12, 2009
  11:11 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Jeg blev færdig med bogen i går og jeg synes faktisk at det var en god bog – af en sportsbog at være *S*. Når det skal være sportsbøger, er jeg jo mest til Michael Laudrup-bøger 😀

  Jeg ved præcis hvad du mener, men jeg synes nu alligevel at der stadig er noget tabu omkring depressioner – og jeg tror aldrig at vi kommer dem helt til livs………desværre.

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jan 13, 2009
  7:00 pm

  Anonymous

  Jeg er nød til at sige, at jeg er så inderligt uenig i forhold til dit synspunkt omkring licenspenge. Hvis der er noget TV2 IKKE er, så er det visionær. De sender samlebåndsproducerede programmer og film; i bedste fald danskproducerede, men som regel af amerikansk fabrikat. De oplærer og uddanner ikke nye studieværter, men holder fast i de sikre kort. Rigtig mange nye studieværter er oplært internt i DR; og headhuntes så efterfølgende til bl.a. TV2.

  Jeg er vild med dine madopskrifter, men som du kan høre meget uenig i dit forhold til de største danske tv-kanaler.


 4. Jan 13, 2009
  7:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej anonym!

  Det er helt ok at du er uenig 🙂 Jeg synes jo det stik modsatte, at TV2 netop er udviklende og jeg er sikker på at hvis de fik pengene til det, ville det bliver endnu bedre. Men det er jo svært at lave TV, når de ikke får noget støtte. DR derimod får masser af støtte og laver stadig elendig TV, så jeg synes i det mindste godt at de kunne fordele goderne lidt. At de ikke kan holde på deres studieværter er jo netop fordi de ikke kan udvikle sig – og TV2 har nu også en del studieværter, som har været med fra starten eller næsten fra starten. jeg kan godt forstå at de holder fast i deres gode kort, for de gør det godt og kommer i den grad ud over skærmen 🙂

  mvh
  Birthe


 5. Jan 14, 2009
  8:31 am

  Anonymous

  Du har ret i at vi er uenige om TV. Tror ikke vi er det i så meget andet; siger jeg, der har fulgt med i din blok længe.

  Vil iøvrigt gerne undskylde, i fald mit indlæg havde en hidsig tone. Havde vist haft en lidt for lang dag.

  Og så er det iøvrigt for dårligt af mig, at min første kommentar til dig bliver så sur i tonen. Jeg er vild med din blok. Nyder den og læser den dagligt. Tak for det.

  De allerbedste hilsner /Anna


 6. Jan 14, 2009
  10:34 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anna!

  Uenighed er ok 😀

  Du skal ikke undskylde, jeg har ikke opfattet det som en hidsig tone – overhovedet…..

  Jeg er glad for at du kan lide min blog og at du – selvom du er uenig *S* – giver dig til kende herinde. Det betyder meget for mig – og min nysgerrighed – at vide hvem der læser med 🙂

  Håber, at du vil blive ved med at læse med herinde…..

  mange hilsner
  Birthe


 7. Oct 27, 2009
  3:08 pm

  Mette

  Bare lige for at få det på det rene, så får TV2 også nogle af licenspengene 😉

  Det er en fin blog, hvor det er sjovt at se opskrifter blive prøvet af og få din mening om smagen med på vejen. Man kan næsten altid finde en opskrift på et eller andet herinde 🙂

  Vh Mette


 8. Oct 27, 2009
  8:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mette!

  Ja, de får lidt, men efter min mening, burde de få meget mere! Jeg synes ikke at DR når dem til sokkeholderne 😉

  Tak for din kommentar og det glæder mig, at du kan bruge min blog som inspiration…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!