Newyorkerbyheart

Spicy kartoffelbåde med BBQ-/limedressing……………

Kartoffelbådene og krydderierne………..

Klar til at komme i ovnen…………….

Dressingen………….

De færdigstegte – og meget lækre – kartoffelbåde…………

Aftenens tallerken…………

I aften har vi fået spicy kartoffelbåde (som blev meget lækre) med en BBQ-/limedressing og hakkebøffer, det blev en rigtig god aftensmad *S*. Kartoflerne er fra Vegan A Go Go, en podcast som jeg følger med i, via Itunes……….

Spicy kartoffelbåde, 2-3 pers.:

3-4 bagekartofler, alt efter størrelse
2 spsk. rapsolie
1 tsk. røget paprika
1 tsk. chilipulver
lidt cayennepeber, efter smag
lidt hvidløgssalat + groft salt
Vask kartoflerne godt og tør dem. Skær dem i både, dup dem tørre og kom dem i en stor skål. Kom alle krydderierne ned i skålen, sammen med olien og vend det hele godt rundt med fingrene. Kom dem på en bageplade med bagepapir og sørg for at de lægger med en af skærefladerne nedad og at de ligger i et lag. Sæt dem i en 225 grader varm ovn i ca. 30 minutter, vend dem ca. halvvejs og tag dem ud når de er sprøde og brune.

BBQ-/limedressing:

creme fraiche 9%
bbq krydderi
saft fra 1 lime
frisk basilikum, hakket
bredbladet persille, hakket
1 fed hvidløg, presset
Bland det hele sammen og lad det stå i 15 minutter inden det serveres.
Hakkebøfferne var bare helt almindelige, drysset med lidt hvidløgssalt, lidt groft salt og friskkværnet peber.

Jeg har godt kunnet mærke pilatestræningen i går og det tog mig noget tid at overtale mig selv til at vælte ud af sengen i morges *S*.
Min krop har været øm i dag – og i nat for den sags skyld – så jeg bliver nødt til at nedjustere mine ambitioner lidt! I morgen tager jeg stadig crosstraineren, men jeg tager “Pilates med kvalitet” 1 eller 2, det kommer til at vare et stykke tid, inden jeg igen prøver kræfter med 3’eren………

Jeg var så træt i går aftes, at jeg ikke fik startet på min nye bog “Appellen” af John Grisham, men mon ikke jeg får taget mig sammen i aften………

Jeg fandt ud af i går, at jeg kan låne Wii spil på biblioteket – ja, jeg ved godt at jeg ikke er så hurtig *S*. Det er jo faktisk ret smart, når jeg skal finde ud af om et spil er sjovt. På den måde kan jeg undgå, at spilde penge på spil der måske alligevel ikke noget for mig.
Jeg har i et stykke tid haft øje på et CSI spil til Wii, som jeg rigtig gerne vil have (faktisk er der flere af dem) og nu er jeg kommet i kø til at låne det på biblioteket……….det glæder jeg mig til at prøve. Jeg har også bestilt et andet spil med en mordgåde, som også lød ret spændende. Det er sådan nogle spil jeg godt kan lide, enten skal det være “puzzle” spil (som Bejewled eller Tetris), quiz-spil eller noget med mordgåder som jeg skal opklare. Jeg har kun haft enkelte spil til computer, men dem jeg har haft har jeg været glade for. Jeg spillede meget “Backpacker” og “Globetrotter“. Der blev også engang lavet 2 “Mistænkt – nogen lyver” spil, dem var jeg også helt vilde med, men det er også nærmest det.
Nå håber jeg, at jeg finder nogle sjove spil til min nye Wii – og jeg glæder mig for VILDT til at min Wii Fit kommer. Den skulle komme på lager på fredag……….

I morgen kommer den til at stå på kyllingespyd…………

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Jan 14, 2009
  10:17 am

  Marianne's mening

  Lækkert mad. Måske skal jeg lave det i weekenden :0)

  Du får godt nok trænet vildt meget! Rigtig godt gået, men du skal også passe på ikke at presse dig selv alt for meget :0)

  Rigtig god dag i dag, Birthe :0)


 2. Jan 14, 2009
  10:31 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Det smagte rigtig dejligt og kartoflerne kan du gøre så “spicy” som du har lyst til 🙂

  Jeg kan godt mærke det på min krop, at jeg nok liiiiige skal skrue bare lidt ned. Jeg bliver bare let så entusiatisk, som ikke altid er godt for min krop. Tak for din omsorg 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jan 14, 2009
  12:08 pm

  Nille

  Uuuuhh, de ser lækre ud de kartofler! Og med kold dressing… øv, at jeg har sat mig selv på virkelig streng kur nu! Kun supper og salater – og helst ingen kød 😉

  Jeg var også helt vild medd Backpacker – men kan også godt lide mordgåder og hidden objects games.

  Det værste var nok Civilization – der sov jeg ikke længere om natten! Heldigvis fungerer det ikke længere på nyere styresystemer og jeg nægte at købe et nyt… jeg kommer aldrig fra PC’en så!


 4. Jan 14, 2009
  1:09 pm

  Hanne's verden

  Hej Birthe

  Ved du, hvor man kan købe røget paprika? Jeg har haft det tidligere, men da købte jeg det vist som en spotvare i Netto. Lækre ser de ud kartoflerne.

  Hilsner fra Hanne


 5. Jan 14, 2009
  1:27 pm

  Voksenmis

  Til Hanne:

  Jeg har fundet det i Tiger-butikkerne 🙂
  Ofte findes det også hos velassorterede frugt- og grønthandlere.
  Endelig fås Heiberg’s vistnok i Kvickly.

  Lækker mad som sædvanligt, Birthe. Du er ikke meget for varme sovse? Jeg elsker også kold sovs, men min mand sværger til “rigtig” sovs, så det ender det som regel med :/

  Knus, Lisa


 6. Jan 14, 2009
  8:08 pm

  Miss Book-Island

  HeyB,
  arjj…. ÆRGRER mig helt vildt over, at JEG ikke fik den idé med at låne spil på biblioteket (så jeg kunne foreslå dig det). Jeg elsker jo at bruge biblio.

  Pas på dig selv mht træning.

  Knus D.


 7. Jan 14, 2009
  9:20 pm

  Anonymous

  Hej Birthe – Det er en fornøjelse at returnere til din side, og på min arbejdsplads har vi lige talt om, hvad det er der gør at man vender tilbage til en blog – jeg har tænkt over det. Årsagen til at jeg vender tilbage til din blog, er at jeg VED, at det primære her er opskrifter – typisk på lækker hverdags mad, men så sandelig også fest mad. Du krydrer det med personlige oplevelser og tanker, og der er billeder. Indlæggene er af passende længde – Ja – Derfor vender jeg tilbage. Jeg har fået anbefalet adskillige blogs, hvor de også skriver om mad, men maden er bare en del af mange ting på de blogs, og så – ja ærligt og redeligt, så taber jeg interessen, selvom de virker interessante… Tak for en skøn blog!(jeg har glemt min google konto så jeg skriver anonym, men er Anja P Nielsen) 🙂


 8. Jan 14, 2009
  11:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne!

  Kvickly har det fast. Morten Heiberg (som bl. a. Kvickly forhandler) laver røget paprika. det er godt nok et stort glas, men du skal nok for det brugt – jeg er VILD med røget paprika 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 9. Jan 14, 2009
  11:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Tak for din hjælpsomhed, det er skønt 🙂

  Det er vist bare en fase jeg er inde i, jeg har en ide om at kolde saucer er sundere *S*, men jeg kan nu meget godt lide begge dele…….

  mange hilsner
  Birthe


 10. Jan 14, 2009
  11:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hey Miss Book-Island!

  ja, det kunne du godt have tænkt på ;o)

  Jeg får min Wii Fit SNART (i morgen eller fredag) og jeg glæder mig……

  Knus
  B


 11. Jan 14, 2009
  11:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anja!

  Tak for din dejlige kommentar og for din forklaring 🙂 Det gør mig glad også at få at vide, hvorfor min blog er blevet så populær, som den jo faktisk er. Det er rart at vide lidt om, hvad I læsere sætter pris på….

  Jeg håber, at du vil blive ved med at vende tilbage mange gange 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 12. Jan 14, 2009
  11:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Jeg havde helt overset dig – undskyld!

  Du behøver jo ikke at spise kød til, kartoflerene er fine nok i sig selv – og hvis du gør dem ekstra stærke, så sætter de jo forbrændingen i vejret ;o)

  Jeg kender ikke “Civilization”, men det lyder til at vi har samme smag inden for spil………..det undrer mig ikke 🙂

  Kærlig hilsen
  Birthe


 13. Jan 15, 2009
  7:20 am

  Anonymous

  Hej Birthe (Anja – du ved hende den anonyme.. :-)) Jeg er her skam HVER dag – og jeg har brugt adskillige af dine opskrifter – du giver mig STOR inspiration og min familie hvor af de to ‘udvælger deres mad med omhu’ nyder også retterne 🙂 – Mad er min livret, og jeg elsker også at lave det.
  De varmeste hilsner fra Anja(PS Idag består vores mad af rester da vi havde ‘madgruppe’ for 4. A, og der er så rigeligt tilbage, så ingen inspiration at hente idag.. men LÆST bliver den)


 14. Jan 15, 2009
  11:06 am

  Newyorkerbyheart

  Hej “anonyme” Anja ;o)

  Jeg er glad for at du kan bruge min blog som inspiration og at du læser den hver dag, det er jo dejligt – tak! 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Jan 22, 2009
  6:02 pm

  Line

  Tusind yak for inspirationen endnu engang 🙂 kartoflerne er i ovnen, den kolde sovs lavet og kyllingen der har erstattet bøffen steger 🙂 det dufter bare super. du har en super dejlig blog. Hilsen Line


 16. Jan 22, 2009
  7:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Line!

  Tak 🙂 Jeg håber at I kan lide det……

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Feb 11, 2009
  7:03 pm

  Henriette Weber

  wauw dette var virkelig lækkert – vi lavede dem med frikadeller og salat til – samt limedressing =) mums og helt klart noget der skal laves herhjemme igen


 18. Feb 11, 2009
  9:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Henriette Weber!

  Det er vist første gang jeg ser dig herinde (?), så velkommen til 🙂
  Jeg er glad for at I kunne lide det, de er også rigtig gode….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!