Newyorkerbyheart

Tærte med bacon og broccoli…………..

En del af vores aftensmad var dette…………

…………..som ser sådan ud når det har været i ovnen………..

Min hjemmelavede dip, til de lækre snacks…………..

Ægge-/ostemassen til at komme på tærten…………..

Broccoli, rødløg og bacon kommes i bunden af tærteformen…………

Ægge-/ostemassen hældes over og der drysses med revet ost…………

Den færdigbagte tærte…………..

Aftenens tallerken………….

Jeg havde købt en æske med noget der lignede utrolig lækre snacks, inden nytår i vores lokale Kvickly, fordi jeg regnede med at vi skulle have dem nytårsaften. Vi var dog så mætte nytårsaften at vi ikke kunne spise noget, så vi fik dem i dag i stedet for – og de smagte ligeså godt som de ser ud!!! Jeg synes faktisk at der var mange stykker i æsken, som jeg gav kr. 50,- for og de var alle med store rejer.
Da jeg så senere, mod nytårsaften, var i Fakta så jeg at de havde en endnu større æske dernede – så den købte jeg (heldigvis) også. Den bliver gemt i fryseren til en god anledning, eller bare en hygge-aften *S*.
De var sprøde og lækre, og de kan tages direkte fra fryseren og sættes i ovnen. Jeg lavede min egen dip til, der er også dip med, men jeg har så dårlig erfaringer med færdige dip………………de kunne nu godt spises i dette tilfælde *S*.

Den anden del af aftensmaden bestod af en tærte med bacon og broccoli, dertil salat. Der blev nu ikke spist så meget af den – de andre snacks var mere interssante – så resten får vi til frokost i morgen! Tærten blev dog god og lækker, kan sagtens anbefales og den er nem at lave………

Asiatisk dip til snacks:

soya
presset hvidløg
en anelse risvinseddike
lidt forårsløg, meget finthakket
Rør det hele sammen og lad det stå i 5 minutter inden brug.

Tærte med broccoli og bacon, 4 pers.:

½ broccolihoved, delt i små buketter og stokken skåret i små tern
2 rødløg i smalle både
1 pakke bacon i tern
salt, friskkværnet peber
5 æg
1 dl mælk
200 g hytteost
friske timianblade
50 g revet emmentaler + lidt ekstra til toppen
Kom broccoli og rødløg i kogende, letsaltet vand, giv det 5 minutter. Hæld det i en sigte og lad det dryppe af. Steg bacon sprødt på en pande og lad det dryppe af på køkkenrulle. Smør et tærtefad og hæld broccoli og rødløg i bunden. Drys bacon over. Pisk æg, mælk, os, timian og hytteost sammen, krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld blandingen over grønsager og bacon, drys med lidt ekstra revet emmentaler. Sæt i en 180 grader varm ovn (varmluft) og lad det stå i 25-30 minutter, til den føles fast og er gennembagt. Server med salat og evt. lækkert brød.

Salaten i aften bestod bare af blandede salatblade, nogle blommetomater i tern, agurk (uden kerner) i tern, 1 mango i tern, sorte oliven og tørrede tranebær.

Bøger:

Jeg er jo ved at læse “En plads i solen” af Liza Marklund og det er altså virkelig en fremragende bog, Liza Marklund når hun er bedst. Hun er utrolig god til at beskrive sindsstemninger og nogle gange, kan jeg næsten føle Annika Bengtzon’s desperation og savn efter hendes børn (som bor ved deres far hveranden uge!). Annika Bengtzon er blevet voksen og mere velovervejet, mens vi har været med på sidelinjen hele vejen………….

Jeg har fået bestilt en Wii Fit, jeg har bestilt den her til kr. 728,- INKL. porto, det var det billigste jeg kunne finde den til. De har den dog ikke på lager, så jeg må væbne mig med tålmod (som jo er min stærke side *lol*) og vente – jeg glæder mig SÅ meget til at få den!!!

Bortset fra det, har jeg nu ikke fået lavet noget vildt idag…………..jeg har været TRÆT! Jeg har dog fået støvsuget og vasket gulv i hele huset, det TRÆNGTE i den grad til det og det har givet mig ro i sindet at få det gjort…………..

I dag var kærestens sidste feriedag, nu er det bare weekend og så starter hverdagen igen på mandag. Selvom jeg har nydt at have ham hjemme, så bliver det nu alligevel rart at komme ind i faste rytmer igen. Jeg fungerer bedst når tingene er som de “plejer” at være – og når der er ferie bliver alting forskubbet og intet er “normalt”. Nu skal der for alvor tages fat på det nye år………..

I morgen står menuen på kylling.

Print Friendly
Tilbage

15 kommentarer


 1. Jan 3, 2009
  10:23 am

  Hanne's verden

  Hej Birthe

  Det er skønt med snacks. Jeg elsker sådan noget hips-hapsmad. Lækre småting og så, at man kan spise med fingrene, imens man dypper i dejlig dip og dressing. Lige mad efter mit hoved.

  Du var lige træt og lavede ikke så meget… udover støvsuge og gulvvask af hele huset. Jeg er imponeret. Hvad mon du udretter på dage, hvor du ikke er træt;o)

  Ha’ en dejlig weekenden, inden hverdagen igen melder sig på banen. Du har ret – det er fedt med ferie, men hverdagen er bestemt ikke at foragte.
  Hilsner fra Hanne


 2. Jan 3, 2009
  10:46 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne!

  Ja, jeg er også vild med sådan noget hapse-mad, rigtig hyggeligt 🙂

  Gulvvask var nu kun fordi det var en nødvendighed, ellers var det ikke blevet gjort – lidt pinligt at sige det, men jeg havde ikke fået vasket det siden vi havde gæster juleaften – og det var ret beskidt………

  Hurra for hverdagen 😀

  mange hilsner
  Birthe


 3. Jan 3, 2009
  10:59 am

  Anonymous

  Kære Birthe.

  Endnu en lækker middag fra dit køkken. Også jeg holder hapsere:-)
  Jeg har flere gange set den “hapsepakke”, men lagde den ikke i indkøbsvognen, jeg troede ikke det var pengene værd, men er nu på min næste indkøbsseddel.
  Jeg er temmelig vild med en hapser, A. Hjernøe har lært mig at sætte pris på disse godbidder. Et rigtigt godt nyt år ønskes du af C. Lynggård


 4. Jan 3, 2009
  11:05 am

  Newyorkerbyheart

  Hej C. Lynggård!

  Vi deler i øvrigt, næsten, efternavn 🙂
  Jeg ved ikke om der findes flere variationer af disse snacks, men dem med rejer kan du roligt købe, de smager SUPER godt! Synes ikke rigtig at jeg har set dem før, måske fordi jeg ikke kommer de “rigtige” steder……..

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jan 3, 2009
  11:16 am

  Anonymous

  Hej Birthe

  M.h.t. mit efternavn staves det faktisk Lynggaard. Men næsten alle skriver det med å, så derfor gør jeg ofte det. men ellers ret træls når ens navn staves forkert:-)


 6. Jan 3, 2009
  11:20 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen C. Lynggaard!

  Det har du nemlig ret i 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jan 3, 2009
  2:49 pm

  foodbin

  looks yummy even though i can’t understand what you wrote


 8. Jan 3, 2009
  2:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hi Foodbin,

  thanks 🙂
  the appetizers is storebought, but I made my own dip….
  The pie with broccoli, bacon and red onions was really good……

  My best,
  Birthe


 9. Feb 9, 2011
  2:24 pm

  Tante Grøn

  Har både noget bacon og en broccoli i køleren jeg skal have brugt. Dette kunne være et godt bud på aftensmaden:)
  Tak for ideen:)


 10. Feb 9, 2011
  5:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tante Grøn!

  Spændt på om du får det lavet, men det smagte virkelig dejligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. May 23, 2011
  5:21 pm

  Apple

  Haps haps – jeg låner lige din opskrift på denne tærte 🙂
  Den hjemmelavede tærtebund er i køleskabet – gad vide om den bliver god. He he.


 12. May 23, 2011
  9:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Apple!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg håber, at tærten vil smage dig…..

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Aug 12, 2011
  6:37 am

  Christian og Giang

  Elsker virkelig din blog! kan sidde flere timer og savle over alt det lækre mad 🙂 Jeg vil prøve at lave tærten senere i dag.

  Knus Giang


 14. Aug 12, 2011
  11:23 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Giang!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Det glæder mig at du kan lide min blog, det er jo rart når jeg putter så mange timer i den, at andre også synes den er værd at læse…….

  Jeg håber, at tærten vil smager jer.

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Apr 1, 2013
  2:14 pm

  Kurt Leth

  Hej Birthe

  En god kollega til mig har sendt mig et tip om dig og din person. Jeg producerer hver uge et program i TV SYD Kaffe med Kurt. Er det noget for dig?

  Gider du skrive/ringe

  Venlig hilsen Kurt Let tv syd 40 87 15 00

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!