Newyorkerbyheart

Barack Obama’s chili……………..

Løg og peberfrugt sauteres…………

Krydderi-blandingen………….

Hakket oksekød, hvidløg og tomater tilsættes…………

………….og til sidst kidneybønner…………

Aftenens tallerken…………

I aften har vi fået Barack Obama‘s chili, som han siges at prale med, og hvis den smager nogenlunde som det vi fik i aften – så kan jeg faktisk godt forstå det! Det smagte super GODT og er meget nem at lave.
Jeg ændrede lidt på mængden af ingredienserne, men det kan I jo selv eksperimentere med. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Jeg brugte chili-kidneybønner (det ved jeg ikke om Hr. Obama gør), men ellers vil jeg godt anbefale ham det – han læser måske ikke denne blog, fordi han sikkert ikke kan dansk……………..meeen det kan være at det kommer *S*

Jeg brugte hvid cheddar ost til at drysse over ved servering (lidt fintsnittede forårsløg ville også have været godt, men det havde jeg ikke), creme fraiche 18% og så fik vi tortillachips og brune ris til. Alt i alt en virkelig god aftensmad, som I godt kan kaste Jer over………..

Barack Obama’s chili, 4-6 pers.:

2 store løg, hakket
2 store grønne peberfrugter i tern
5 fed hvidløg, finthakket
500 g hakket oksekød (der kan også bruges hakket kalkun/kyllingekød, hvilket Obama også skulle bruge engang imellem)
6-8 smagfulde tomater (alt efter størrelse), skåret i tern
3 spsk. rødvinseddike
1 ds chili kidneybønner
½ tsk. spidskommen
½ tsk. gurkemeje
1 tsk. tørret oregano
½ tsk. tørret basilikum
1 spsk. chilipulver
lidt cayennepeber efter smag (eller lidt tabasco)
salt, friskkværnet peber
Sauter løg og grøn peberfrugt i lidt olie, til de bliver bløde. Rør i dem tit, for de skal ikke tage farve, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt hakket kød og lad det brune med. Tilsæt hvidløg og lad også det svitse med, men pas på at de ikke tager for meget farve. Bland alle krydderierne sammen i en lille skål, inden de kommes i retten. Tilsæt rødvinseddike og tomater, når tomaterne er kogt lidt ud, så tilsæt bønnerne og lad dem varme igennem. Smag til for at se om den har den ønskede styrke. Server med brune eller hvide ris, creme fraiche og revet cheddar.

Min krop har været lidt øm i dag efter mine trænings-udfoldelser i går, men ikke mere end at det har været en “god” ømhed. Jeg har dog stadig lidt problemer med mine ankler, efter den time lange gåtur i lørdags, de er stive og meget ømme.
Jeg har været på Wii Fit’en i ½ time i dag, så lidt motion har jeg fået! Jeg har fået min “Fit age” ned på 36 år – jeg startede på 64!!! – så det er da et positivt skridt – det ender måske med at kæresten kommer til at bo sammen med en på 18 *S*

I morgen skal jeg igen på crosstraineren og lave pilates………………….jeg glæder mig allerede.

Menu’en står på rester i morgen, så der bliver ingen bloggeri fra min side, men jeg vender tilbage på fredag med en pastaret og en kage – som vi skal have med til Sjælland…….

Print Friendly
Tilbage

7 kommentarer


 1. Feb 19, 2009
  4:36 pm

  Belle Blues

  Ser lækkert ud.. gad godt vide hvordan det smager med hakket kyllingkød! Nu spiser jeg nemlig ikke selv oksekød.. eller prøver at undgå det. 🙂


 2. Feb 19, 2009
  4:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Belle Blues!

  Som jeg også har skrevet i opskriften, så skulle Obama også lejlighedsvis bruge både hakket kylling- og kalkunkød, så jeg er sikker på at det nok skal smage godt 🙂
  Jeg glæder mig til at høre hvad du synes om det (hvis du får det lavet)……

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Nov 24, 2009
  8:02 pm

  lakrids

  Uhmmm så fik jeg lave chili (godt nok i en mildere udgave som børnene kunne spise) mums det var godt, vi fik også ris til og tortilla chips, salsa og cremefraiche. Dejlig ret og let at lave.

  mange knus Christina


 4. Nov 24, 2009
  8:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lakrids/Christina!
  Dejligt at høre at I kunne lide det og heldigvis kan det jo tilpasses, så børn også kan spise det 🙂
  Det er en virkelig skøn ret…….

  mange hilsner
  Birthe


 5. Jan 30, 2012
  12:33 am

  Michala

  Dejlig nem og økonomisk ret…skønt!


  • Jan 30, 2012
   1:23 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Michala!

   Det er min kærestes yndlings chili ret 🙂 Dejligt at du også kunne lide det.

   Mange hilsner
   Birthe


 6. Feb 4, 2013
  11:40 am

  Anne

  Jeg spiser ikke kød, så derfor lavede jeg denne chili med et svampeprotein istedet. Og det var bare fantastisk!
  Så tak for en fantastisk opskrift, som gav en meget smagfuld vege-chili også 🙂
  Hilsen Anne

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!