Newyorkerbyheart

Blomsterbergs fastelavnsboller (Go’ Morgen Danmark)…………

Starten af cremen……….

Fastelavnsbolle med hindbærmarmelade og creme……….

De penslede boller, klar til at komme i ovnen………..

De færdige fastelavnsboller………..

Da jeg nu alligevel var igang med at bage, kunne jeg jo ligeså godt lave noget mere og da jeg så Mette Blomsterberg var i Go’ Morgen Danmark for at lave fastelavnsboller, tænkte jeg at dem jeg da lave.
Jeg havde jo selvfølgelig ikke nogle frosne solbær til at lave solbærsyltetøj af – og heller ikke noget solbærsyltetøj – men jeg havde lidt hindbærmarmelade, så det brugte jeg istedet for. Jeg havde heller ikke vindruekerneolie, så jeg brugte rapsolie i stedet for. De er lette at lave og dejen er super NEM – og dejlig – at arbejde med.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……….

Blomsterberg’s fastelavnsboller (modificeret af undertegnet), ca. 25 stk.

Vaniliecreme:
25 g sukker
2½ dl skummetmælk
20 g maizena
vaniliesukker
1 æggeblomme

God hindbærmarmelade

Dej:

½ liter skummetmælk
50 g gær
4 spsk. sukker
1 spsk. salt
6 æg
hvedemel i passende mængde
½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. vaniliesukker
150 g smør
1 dl rapsolie

Pensling:

2 æggeblommer
et ganske lille nip salt
ca. 1 tsk. sukker

Glasur:

flormesis
usødet kakaopulver
vand

Creme:

Sukker, maizena og vanilie blandes og piskes god med 1 dl af mælken. Æggeblommen tilsættes. Det resterende mælk koges op i en gryde. Når mælken koger tilsættes den sammenpiskede blanding og cremen koges igennem ved konstant piskning nogle sekunder, til den bliver tyk. Hældes i en beholder og afkøles i køleskab. Skal bruges samme – eller næste – dag.
Dej:
Gæren smuldres i en stor røreskål og blandes med æg, vaniliesukker, kardemomme og sukker. Lun mælken til den bliver håndvarm (pas på at den ikke bliver for varm) og bland den i sammen med salt og 300 g hvedemel. Tilsæt smør og olie. Kom nu så meget mel i dejen til den bliver så sammenhængende at den kan vendes ud på bordet og æltes. Kom melet i lidt efter lidt, så der ikke kommes for meget i. Hæld dejen ud på bordet, tilsæt stadig mel lidt efter lidt – efter behov – til dejen kan æltes til en smidig og glat dej. Lad dejen hvile på et meldrysset køkkenbord i 15 minutter. Del dejen i 2 og udrul til en stor firkant, der deles i ca. 12 store firkanter (ca. 10 x 10 cm.). Læg en anelse marmelade og lidt creme på hver firkant og luk den sammen – 2 hjørner overfor hinanden ad gangen. Til sidst lukkes bollen helt med alle 4 snipper, så cremen og syltetøjet er inde i bollen og ikke kan flyde ud. Bollerne vendes om og lægges på bageplade, med god afstand til hinanden. Lad dem efterhæve i 1 time. Pisk æggeblommer med ganske lidt salt og lidt sukker og pensl det på bollerne. Sæt dem i en 190 grader varm ovn og bag i ca. 12-15 minutter, til de bliver gyldne og bagt i bunden. Lad dem køle lidt af på bagerist. Pisk flormelis, kakao og ganske lidt vand sammen og kom på bollerne. De er allerbedst lune og friskbagte.

Meget lækre fastelavnsboller, med en skøn smag af kardemomme og vanilie. De er som sagt meget nemme at have med at gøre og glasuren kan jo gøres mere festlig med lidt frugtfarve i forskellig farve, istedet for kakao.

Jeg har været helt vildt træt i dag og føler ikke rigtig at jeg har fået udrettet det store. Det var meningen at jeg ville have støvsuget og vasket gulv, men kræfterne rakte ikke så langt. Jeg nåede dog lige 15 minutter på Wii Fit……….

Vores lille prinsesse er begyndt at fange imaginære mus! *S* Jeg tror i hvert fald at det er mus, som er usynling for menneskeøjne, for hun hopper rundt, løber og laver “hjulspind” på gulvet, når hun ikke rigtig kan få “vejgreb”………………..det ser meget MORSOMT ud!!

Siden jeg er begyndt at dyrke pilates – indenfor de sidste 3-4 år – har jeg anbefalet det til mange. Det tog mig lang tid at komme igang med det, fordi det krævede at jeg skulle trække vejret helt ned i maven, hvilket jeg aldrig har været god til. Mest fordi at når jeg trak vejret helt i maven, kom jeg kontakt med følelser, som jeg ikke brød mig om og som gjorde mig meget ked af det. Så ked at det at tårerne, begyndte at løbe, uden jeg helt vidste hvorfor (andet end jeg kunne mærke jeg blev vildt ked af det). Har dyb vejrtrækning virkelig forbindelse med vores følelser på den måde?? Det tror jeg faktisk på at det har! Siden jeg startede på pilates – og endelig kom af med nogle ting, som åbenbart sad i maven – så har jeg anbefalet pilates til mange. Nogle har vendt tilbage og sagt at det bare slet ikke er noget for dem, fordi det jo kun er noget med vejrtrækning at gøre! Det er lidt “sjovt”, for selvsamme personer virker på mig som om de ikke helt er balance med sig selv (ikke hviler i sig selv) og jeg kan ikke lade være med at tænke på om de måske har oplevet det samme som mig?? Om de måske også har mærket den ked-af-det-hed som jeg mærkede, men måske ikke tør arbejde med det. Er der nogen af Jer der har oplevet det samme ang. vejrtrækning og følelsen af blive ked af det???

Nå, men i morgen tager vi altså til Sjælland. Jeg ved at jeg bliver træt, fordi vi skal være “på” hele tiden, men jeg glæder mig også rigtig meget til at være sammen med Mille og Luna (de to piger på 6 og næsten 2). Det er desværre alt for sjældent at vi ser dem, hvilket også har noget med at gøre at vi er alt for dårlige til at tage turen over til dem. Det går jo lidt ud over nærheden og kontakten, at afstanden trods alt er så stor, men jeg vil nyde at være sammen med dem en hel weekend – og deres forældre selvfølgelig *S*. Vi kører i morgen tidlig og tager kærestens søster og mor med, så det er noget af en flok vi skal være…………….

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Feb 21, 2009
  11:04 am

  Rikke

  Ja, man bør vel lave fastelavnsboller på en dag som i dag. Apropos katte uden vejgreb, så kan det ske at de mister vejgrebet så meget at de kommer til skade. Vores kat endte med at få fjernet sin ene hjørnetand i overmunden fordi han kurede lige ind i en væg 😀
  Men han klarer sig nu fint uden, han er indekat og skal ikke dræbe andet end sit tørfoder og legetøjet. Og hvis andre katte så ham ville de måske tro han var lidt af en hård nød – krigsskader og sådan.


 2. Feb 21, 2009
  11:01 pm

  Bettys blog

  Dine fastelavnsboller ser meget lækre ud.
  Jeg synes, det er spændende, det du har oplevet med vejrtrækning og følelser, der bliver frigivet.
  Der ligger mange følelser gemt i spændte muskler og overfladisk vejrtrækning. Tænk på hvordan man holder vejret, hvis man bliver forskrækket – eller en vrede som ikke må udtrykkes.
  Hvis man er i den situation over tid (vred og bange) så sætter de følelser sig fast i kroppen og i nogen tilfælde kan man blive helt “følelsesløs”, fordi man spænder og holder vejret i årevis. Måske er det den måde, du har overlevet de overgreb, du har været udsat for.
  Jeg synes, det er rigtig flot, du kan arbejde med dig selv på den måde, du gør.
  Det har været mit arbejdsområde engang, og jeg ved, at mennesker kan blive både kede af det og bange, når de kommer i kontakt med gamle følelser.
  Jeg ved ikke, om det giver mening for dig alt det, jeg skriver. Du mærker selv, hvad der er rigtigt for dig.
  God fornøjelse med din træning. Jeg har før sagt, at jeg er imponeret over det. Det kan ikke gentages for tit!


 3. Feb 22, 2009
  7:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Ej, det lyder da ikke særlig rart, men godt at han ikke skal ud og fange mus 😀

  mange hilsner
  Birthe


 4. Feb 22, 2009
  8:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Betty!

  Tusinde tak for din kommentar! Så er jeg ikke helt galt på den……
  Jeg er slet ikke i tvivl om at mange af mine spændinger og frygt har siddet i mine muskler. Min smertepsykolog menter faktisk at det kan være grunde til at jeg er blevet syg, at kroppen simpelthen har været overbelastet i alt for mange år……
  Det var frygteligt de første gange jeg skulle trække vejret helt ned i maven, tårerne kom bare og jeg var SÅ ked af det – men jeg rykker mig jo heller ikke, hvis jeg ikke arbejder med det. Så selvom det ikke altid er lige rart, så kan det jo være nødvendigt 🙂

  Tak for din opbakning mht. træning og de ting jeg gør, det gør mig glad 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jan 27, 2012
  2:08 pm

  Clara

  de ser lækre ud

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!