Newyorkerbyheart

Grove pandebrød………….

Brødet bages på panden……….

De færdigbagte pandebrød……….

Jeg havde lavet en stor portion hummus, som vi havde med til Sjælland i weekenden. Vi fik det lørdag aften, inden den lækre lammekølle, sammen med lækker feta, pitabrød i små trekanter og SUPER godt oliven.
Jeg tror, at jeg kunne spise hummus hver dag, jeg er helt pjattet med det *S*

Vi fik resten med hjem igen, men da jeg ikke havde nogle pitabrød i huset, bagte jeg 3 pandebrød ved frokost til. Jeg fandt en opskrift på grove pandebrød hos Arla, så det blev dem jeg lavede.
De smagte rigtig godt og er meget lette at lave. Jeg halverede original opskriften, som lyder på 6 brød………

Det var en rigtig dejlig frokost, efter min dejlige gåtur.

Grove pandebrød, 3 stk.:

½ dl rugmel
1 1/4 tsk. bagepulver
1/4 tsk. sukker
½ tsk. groft salt
ca. 125 g mel
1 1/4 dl mælk
Bland alle ingredienserne sammen, det kan være nødvendig at tilsætte en anelse mere mel, så dejen kan hældes ud på bordet og æltes. Ælt dejen godt igennem og del den så i 3 dele. Rul hver dejstykke ud til en cirkel, rimelig tynd. Kom ganske lidt olie på en slip-let pande og bag dem 1 ad gangen til de bliver gyldne, ca 2-3 minutter på hver side.

I morgen er det pandekagedag, en dag som faktisk udspringer af kristendommen. I gamle dage var en det en del af kristendommen at faste i 40 dage op til påske, dagen inden skulle alle forgængelige fødevarer derfor spises. Nogle af ingredienserne blev brugt til at lave pandekage af og derfor kom dagen til at hedde “Pandekagedagen”.
Dagen er også kendt som “Hvide tirsdag”, fordi man bl. a. ikke måtte spise hvidt brød og mælk, men kun fisk, grød og grovbrød. Indenfor kristendommen faster man ikke længere, men dagen er blevet – og det er vel egentlig ikke så tosset??

Jeg plejer normalvis ikke bage pandekager lige præcis på denne dag, men imorgen skal det være. Når kæresten kommer træt hjem, efter en lang og hård arbejdsdag, vil jeg overraske ham med lune, lækre pandekager. Mon ikke han bliver glad for det??

I morgen skal vi have rester fra i dag, hvor vi fik min Mama’s eggplant (aubergine) lasagne (jeg havde frosset en portion fra sidste gang jeg lavede det), sammen med en salat og hvidløgsflutes. I morgen skal vi have rester (måske de bedste rester i verden *S*). Jeg vender tilbage på onsdag med noget med hakket oksekød………..

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Feb 24, 2009
  8:04 am

  Hanne's verden

  De ser gode ud. Har egentligt aldrig tænkt på at bage brød på en pande. Men super idé – og hurtigt. Det må prøves.
  God pandekagedag til dig.
  Hilsner fra Hanne


 2. Feb 24, 2009
  8:09 am

  Anne Mette Toft

  Den er jeg med på. I hvert fald til Sander, for farmand skal til whiskeysmagning. Pandekager it is. 🙂


 3. Feb 24, 2009
  9:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne Mette!

  Ja, mon ikke han vil sætte pris på det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Feb 24, 2009
  9:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne!

  Du skulle prøve det, det er faktisk ret godt. Jeg har før lavet et par varianter 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Feb 24, 2009
  9:53 pm

  mona

  Hej Birthe,
  Hvor ser de gode ud de pandebrød, det lyder som noget jeg kan finde ud af!! (Er ikke så god til at bage, så har derfor købt en bagemaskine!)

  Men hvordan får du pandebrødene så fint runde???

  Mange hilsner
  Mona i Ishøj


 6. Feb 24, 2009
  9:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Du skulle prøve disse, de er virkelig lækre, nemme at lave og dejen er nem at have med at gøre 🙂

  Mht. hvor runde de er, så har jeg vist bare været heldig da jeg rullede dem ud…..

  mange hilsner
  Birthe


 7. Sep 18, 2009
  7:37 pm

  Helle B.

  Hej Newyorker.

  jeg lavede idag dine (og Arlas) grove pandebrød. I dejen tilsatte jeg 2 spsk. hjemmelavet dukkah. Hertil fik vi Grøntsager i hyoghurt med Garam masala (hjemmelavet efter opskrift). Se evt. opskriften her: http://www.madabc.dk/frontpage.aspx?id=0&plan=5&week=38&dbid=5003fcb7-140e-4c90-ba3e-c81b03f0b1c2

  Summasummarum er, at pandebrødene passede supergodt til retten. 🙂 tak for en inspirerende blog!
  Helle


 8. Sep 19, 2009
  11:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Helle B!

  Velkommen herinde – og tak for rosen 🙂
  Også tak for tippet, det er hermed givet videre. Jeg har aldrig prøvet dukkah, men så Anne Hjarnøe lave det i Anne Mad engang på DR2 og det lød så lækkert, så jeg må have prøvet det. Jeg synes at fladbrød/pandebrød er ret geniale….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!