Newyorkerbyheart

My sweet Valentine…………….

Bunden er klar til at blive bagt…………..

Passionscremen koges sammen………….

…………..det færdige resultat…………..

Bunden flækkes og passionscremen smøres på………..

Hindbær-“glasuren” kommes på…………

Den lyserøde gele…………

…………og kommes på kagen…………

Den færdige kage…………
…………..sådan tager et enkelt stykke sig ud……….

I dag er det jo den 14. februar og dermed også Valentines Day – kærlighedens dag, dagen hvor du kan forkæle den du elsker og dagen hvor blomsterhandlerne lever fedt *S*. Her i huset fejrer vi altså ikke den slags “pjat” *S*, men derfor kan vi jo godt få noget godt at spise………..

I “Spis Bedre” nr. 02/09 er der en super flot kage og jeg synes at den lød så lækker, at jeg besluttede at bage den til kæresten – som heldigvis satte pris på den………………han syntes dog, at den ville have været lettere at skære af hvis den havde været rund! Er det ikke typisk mænd??? *S* Men ihvert fald, så smager den FÆNOMENAL og hvis I engang skal lave en kage hvor I vil gøre lidt ud af det, uden at det tager flere dage, så må I prøve denne!! Den har en frisk smag og er ikke så sød, som kager kan være. Virkelig, virkelig lækker kage og flotte FARVER – også selvom det ikke er Valentines Day – og den vil også være helt perfekt at servere til sommer………..
Jeg havde ikke nogen hjerteform, så jeg skar den selv ud – og den blev ikke helt perfekt! Men den kan jo altså også bare laves rund, i en springform, eller firkantet for den sags skyld.

Valentinskage (“Spis Bedre” nr. 02/08):
Kagebund:
75 g smør
2 æg
120 g sukker
180 g mel
1 tsk. bagepulver
3 dl mælk
1-2 tsk. vaniliesukker (se note 1)

Fyld:
3-4 passionsfrugter (jeg brugte nu 5!)
100 g smør
85 g sukker (jeg brugte 70 g)
2 æg

Hindbær “glasur”:
50 g hindbær – optøede eller friske
100 g flødeost naturel
2 spsk. flormelis (mere eller mindre efter smag)

Gele:
1 dl vand
1 blad husblas
1 spsk. sukker
lidt rød frugtfarve

Pynt:
25 g god mørk chokolade
50 g hindbær, friske eller optøede
evt. lidt flormelis
1 passionsfrugt

Forvarm ovnen til 175 grader.
Smelt smørret til kagebunden og lad det afkøle. Pisk æg og sukker meget luftigt, til det nærmest er hvidt, med en el-mikser. Bland bagepulver med melet og tilsæt det sammen med det afkølede, smeltede smør og mælken, bland det i med en dejskraber. Hæld dejen i en godt smurt kageform – evt. hjerteform – eller en springform (1½ liter) og bag den i den nederste del af ovnen i 30-35 minutter. Tjek med en tandstikker at den er gennembagt. Lad den afkøle 5-10 minutter i formen inden den løsnes og vendes ud. Lad den afkøle helt.

Fyld:
Halver passionsfrugterne og skrab frugtkødet ud. Pres saft og kerner gennem en sigte, til det haves ½ dl passionssaft. Bland passionssaften med smør, sukker og æg i en gryde. Kog det sammen til en tyk creme, under konstant piskning og ved ikke alt for høj varme. Lad det afkøle. Flæk kagen med en skarp kniv, smør passionscremen på og læg kagen sammen. Stil på køl, hvis cremen ikke er helt kold og stiv.

Hindbær “glasur”:
Pres hindbær gennem en sigte og bland saften med flødeost og flormelis. Smør det ud over kagen og ned ad siderne, så den er dækket.

Pynt:
Smelt chokoladen, evt. i en lille plastpose i microovnen, og sprøjt 2 tynde chokolade “pinde” ud på et stykke bagepapir. Lad det stive og så kan de tages af og lægges på kagen. Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter. Bring vand og sukker i kog. Tag husblassen op af vandet og lad den smelte i sukkerlagen. Farv den svag rosa med frugtfarve. Lad det afkøle, til lagen begynder at blive tyktflydende og kom det så over kagen. Hvis de resterende hindbær er meget syrlige, så vend dem med lidt flormelis og kom dem så på kagen, sammen med en halveret passionsfrugt. Lad kagen stå koldt i mindst 1 time, så geleen stivner og pynt med chokolade “pindene”.

Note 1:

Der skulle ikke vaniliesukker i original opskriften fra bladet “Spis Bedre” nr. 02/09, men jeg elsker altså vanilie, så jeg valgte at komme lidt vaniliesukker i………..
Den lyder måske svær og meget tidskrævende, men det er den altså IKKE!. Jeg lavede den i løbet af et par timer og stillede den på køl ind imellem hvert trin – og så er den altså al “besværet” værd…………….
Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Feb 14, 2009
  10:41 pm

  Eva

  Kære Birthe,

  Hvor er kagen blevet fin – dejligt at du brugte tiden på den. Den ser ud til at være det hele værd – den må jeg prøve at lave en dag…

  Mange hilsner

  Eva


 2. Feb 14, 2009
  10:52 pm

  Auramin

  Mmh, den ser rigtig god ud Birthe – og så er jeg vild med passionsfrugt og hindbær, så den skal helt sikkert prøves!
  Jeg lavede din banankage idag til selvsamme formål, det blev desværre over to omgange da den første gang var ubagt i midten, men anden gang lykkedes det – den var rigtig lækker og dejlig svampet 🙂

  Happy Valentine!
  Nicolai.


 3. Feb 14, 2009
  10:53 pm

  Malou Klidmoster

  Hej Birthe.
  virkelig lækker kage. Og ja, typisk mænd 🙂
  Mvh Malou


 4. Feb 14, 2009
  11:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Den må du prøve, den smagte SÅ godt 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 5. Feb 14, 2009
  11:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nikolai1

  Æv, hvor træls at du måtte efter det 2 gange, men godt at det lykkedes i sidste ende 🙂 Du vil være så vild med denne kage det er jeg sikker på……….den smager helt VIIIILDT godt! 😀

  Mange hilsner og happy valentine til dig
  Birthe


 6. Feb 14, 2009
  11:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Malou!

  Ja, det er lidt sjovt at de kommer med sådanne kommentarer 🙂 Skøn kage…..

  mange hilsner
  Birthe


 7. Feb 15, 2009
  12:31 pm

  Berliner brosten

  Hej Birthe,
  den kage ser bare fantastisk ud! Den må jeg simpelthen prøve! Og tak fordi du forklarer hvert eneste skridt – det er en stor hjælp for amatørbagere som mig. Ha en fortsat god søndag!
  Lieben Gruß aus Berlin


 8. Feb 15, 2009
  12:58 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Berlinerbrosten!

  Jeg kan ikke sige nok godt om den kage, den smagte helt forrygende 🙂 Glæder mig til at høre om du får den afprøvet…….

  mange hilsner
  Birthe


 9. Feb 16, 2009
  7:37 pm

  Anonymous

  Hej Birthe

  Jeg er enige med de øvrige kommentarer, den lyder bare helt fantastisk denne kage! Tror du man kan lave den dagen før den skal serveres? Evt. bare noget af den.. Også lige lidt ros for din opskrift på gulerodskage, den er bare super god!!

  Linda


 10. Feb 16, 2009
  8:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Linda!

  Velkommen herinde og jeg håber, at du vil komme forbi tit 🙂

  Den kage var bare så god og kan ikke anbefale den nok…………og jeg er glad for at du kan lide gulerodskagen, det er nemlig en af mine yndlings 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!