Newyorkerbyheart

Peachmelba-bradepandekage (afprøvning for Magasinet Mad! testpanel)…………….

Dejen når 1/3 af æggehviden er rørt i………..

……………når resten af æggehviderne er vendt i………..

Ferskenbåde lægges i………..

Den færdigbagte kage………..

Pyntet med hindbær og flormelis………..

I dag bagte jeg en kage som vi skal have med til Sjælland i morgen, en kage som jeg har afprøvet for Magasinet Mad!’s testpanel.
Jeg har lige smagt en lille bitte bid og den smager rigtig godt, frisk og lidt af sol og sommer. Den har en skøn smag af citron og fersknerne giver også en dejlig smag, hindbærrene er måske liiiige “friske” (læs: sure) nok – ihvert fald for kæresten – men det er jo ikke kagens skyld *S*. Der skulle have været brugt friske hindbær, men det havde jeg ikke lige, så jeg brugte frosne som jeg optøede og siede forsigtigt saften fra.
Alt i alt en god og dejlig kage, som I godt kan kaste Jer over – og jeg er sikker på at den vil være skøn med friske ferskner, når der bliver sæson………

Opskriften bliver bragt i Magasinet Mad! nr. 3/09 som udkommer 4. maj 2009. Igen, I behøver IKKE at skrive til mig ang. copyright osv. jeg HAR fået lov til at bringe opskriften………..

Peachmelba-bradepandekage:

4 æg
150 g mel
1 tsk. bagepulver
150 g sukker
125 g smør
fintrevet skal af 1 citron
500 g ferskner, friske eller fra dåse
100 g friske hindbær (jeg brugte frosne)
flormelis til pynt
Forvarm ovnen til 180 grader. Beklæd lille bradepande/ovnfast fad eller springform med bagepapir. Tag 2 røreskåle frem og del de 4 æg i blommer og hvider, hvider i den ene skål og blommer i den anden. Pisk æggehviderne helt stive med en el-mikser. Tag en 3. skål frem og bland mel, bagepulver og sukker sammen i den. Smelt smørret ved lav varme og pisk det i æggeblommerne sammen med fintrevet citronskal. Hæld æggeblomme-massen i skålen med de tørre ingredienser. Tilsæt 1/3 af de stiftpiskede æggehvider og rør med en ske til det bliver en jævn dej. Vend FORSIGTIGT resten af de stiftpiskede æggehvider, uden at slå luften ud af dem (de behøver ikke at være helt rørt ud). Hæld dejen i den valgte bageform. Skær fersknerne i både og læg dem i et jævnt lag ovenpå dejen. Bag kagen i 30-40 minutter (min skulle kun have 25 minutter), til den er gyldenbrun. Lad kagen køle helt af i formen, inden der pyntes med hindbær og sigtes flormelis over.
Print Friendly
Tilbage

11 kommentarer


 1. Feb 20, 2009
  9:02 pm

  Marianne's mening

  Den ser ret lækker ud. Jeg er ikke ret vild med citronsmag, men det kan jeg jo bare undlade.

  Tror du også æbler vil kunne bruges i stedet for?

  Ps: Min pizza blev god. Den var med lufttørretskinke, aubergine, squash, tomat og ost :0)

  Rigtig god weekend.


 2. Feb 20, 2009
  10:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Den smager rigtig godt 🙂 Du kan jo evt. bruge appelsin, hvis du er til det – eller vaniliekorn fra en stang vanilie tror jeg også vil være super godt! Jeg vil tro at æbler kan bruges, men jeg ved ikke om den bliver helt så saftig – men kast dig ud i det 🙂

  Det lyder som en VIDUNDERLIG pizza, MUMS! Jeg fik faktisk en lignende i Canazei, Italien engang vi var dernede på skiferie – god kombination….

  Rigtig god weekend til dig også 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 3. Feb 20, 2009
  10:28 pm

  Miss Book-Island

  Hey Newyorkerbyheart,
  glæder mig til et (stort) stykke af kagen og til vi ses.

  Kh D.
  som forsøger at mestre Pilates-kunsten 🙂


 4. Feb 20, 2009
  10:51 pm

  Malou Klidmoster

  Hej Birthe.
  Dejlig kage, er vild med den sød-friske kombination. God tur og god weekend. Jeg håber at det bliver hyggeligt, selv om det bliver hårdt at være så meget ‘på’.
  Mvh Malou


 5. Feb 22, 2009
  8:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Miss Book-Island!

  Fik du ikke mere end et (stort) stykke?? ;o)
  Tak for en dejlig weekend 🙂

  Knus
  B


 6. Feb 22, 2009
  8:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Klidmoster!

  Det er en ret skøn kage! Vi fik den med creme fraiche rørt med lidt vaniliesukker, MUMS! 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 7. Apr 4, 2009
  12:30 pm

  Rikke

  Jeg prøvede at lave denne kage, og den var rigtig lækker. Når man stikker i kagen for at finde ud af, om den er færdig, skal man dog være opmærksom på om man stikker ned i en fersken… 😀 Min kage kunne godt have tålt 5-10 min. mere end den fik – den var ret flydende indeni.


 8. Apr 4, 2009
  12:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  ja det er jo en af de ting, jeg ikke kan tage højde for og som man selv må finde ud af…….

  mvh
  Newyorkerbyheart


 9. Apr 4, 2009
  1:08 pm

  Rikke

  Ja, det er jo ikke din skyld, at man ikke tænker sig om 😉
  Men kagen var nu lækker, og jeg kunne godt finde på at lave den igen. Jeg brugte forresten friske hindbær, og de er jo langt fra lige så sure som de frosne. Jeg ved ikke om der sker noget i fryseprocessen, eller om det er en anden type hindbær, der bliver brugt til frost?


 10. Apr 4, 2009
  3:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Rikke!

  Ja, jeg tror også at jeg vil bruge friske hindbær næste gang, jeg har også en plan om at prøve med blåbær 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Sep 18, 2013
  11:39 am

  Thea Eriksen

  Uhhmmm virkelig lækker kage!! Har bagt den et par gange nu. Jeg har prøvet at ligge de optøede frosne hindbær UNDER ferskenen, og derefter bage den. Det gav altså også et rigtig godt resultat ift at de “bare” ligger ovenpå. Forsøger at gøre det samme med friske hindbær i dag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!