Newyorkerbyheart

Rødspætter med radisesauce og asparges (testpanel for Magasinet Mad!) serveret med rosenkålssalat (Go’ Morgen Danmark)………….

16 februar , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Salater - Tags: , , , ,

Fiskefadet inden det kommes i ovnen…………

Den skønne rosenkålssalat…………..

Det færdige fiskefad, med de smukke farver…………

Aftenens tallerken…………….

I dag har vi fået et skønt og meget lækkert fiskefad med radiser og asparges, en opskrift jeg har afprøvet for Magasinet Mad!’s testpanel og som bliver bragt i det blad der udkommer den 4. maj 2009 (nr. 3/09) – OG JA, JEG HAR FÅET LOV TIL AT BRINGE OPSKRIFTEN………..

Sidste gang jeg bragte en opskrift inden det kom i bladet vakte det nærmest mail-storm, hvor jeg blev kaldt for alt muligt mellem himmel og jord, men I behøver IKKE at maile – jeg har fået lov til at bringe opskriften *S*

Det var virkelig en smuk lyserød “sauce” som radiserne gav til rødspættefadet, men desværre glemte jeg det purløg som skulle have været drysset på…………..men I kan måske forestille Jer hvor flot det ville have taget sig ud? Purløget står stadig på køkkenbordet og griner af mig *S*

Smagen var meget mild og delikat. Inden vi skulle have det, kunne jeg ikke lige forestille mig varme radiser, men de smagte faktisk godt!
Kæresten udtrykte det på den måde, at han troede det var den bedste fiskeret han nogensinde havde fået!
Vi fik kogte kartofler til og en rosenkålssalat fra Go’ Morgen Danmark, som var virkelig lækker. Jeg lavede også en kold sauce til, fordi jeg ved at kæresten sætter pris på at der er noget at dyppe i og jeg regnede ikke med, at han ville synes at det “sauce” der havde samlet sig i fadet ville være nok.

Den kolde sauce bestod bare af creme fraiche og så noget dild-mix som jeg har købt hos “The Pampered Chef” og som er virkelig godt til fisk.

Rødspætter med radisesauce og asparges (afprøvning for Magasinet Mad!’s testpanel), 4 pers.:

2 bdt. radiser
500 g rødspættefileter
2 spsk. olivenolie
salt, friskkværnet peber
3 spsk. citronsaft
2 spsk. vand
1 bdt. grønne asparges
purløg
Tænd ovnen på 200 grader (180 grader varmluft). Rens radiserne og skær dem i skiver, læg dem i et ovnfast fad. Dup rødspætterne tørre, krydr med salt og friskkværnet peber, rul dem sammen og placer dem mellem radiserne i fadet. Dryp olivenolie over og hæld citronsaft og vand ved. Dæk fadet med stanniol og sæt i ovnen i 20 minutter. Knæk det nederste grove del af aspargesene, læg dem i en gryde med lidt vand i bunden og bring vandet i kog. Lad det koge i 3-4 minutter, til de er sprøde. Drys med groft salt. Server rødspættefadet, drysset med purløg og med de dampede asparges og kogte kartofler til.

Rosenkålssalat med feta (fra Go’ Morgen Danmark):

friske rosenkål
god feta, smuldret groft
½ skalotteløg, finthakket
50 g mandler, smuttet og groft hakket
soltørrede tranebær (se note 1)
Dressing:
3/4 dl olivenolie
2 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. dijonsennep
1-2 tsk. flydende honning
salt, friskkværnet peber
Skyl de friske rosenkål og pil bladene af dem, det tager noget tid, men er besværet værd. Det inderste er ikke til at plukke i blade, så gem dem. evt. og brug dem til noget andet eller snit dem helt fint, så kan de godt blandes i. Kom dem i en skål sammen med finthakket løg. Ryst dressingen sammen og hæld den over. Bland feta, mandler og soltørrede tranebær i. Vend det hele godt rundt og lad det stå i ½ time, inden servering.

Note 1:

Der er ikke soltørrede tranebær i original opskriften, men jeg synes at de passede godt i og så giver de en flot farve til salaten.

Er der nogen af Jer der har fulgt med i “Stjernetræf 2009“? I år var der med Mads Larsen (bokser), Martin Kirketerp (sejler), Frank Høj (cykelrytter), Peter Stokkebroe (danser), Thomas Ebert (roer), Linda Villumsen (cykelrytter), Camilla Stefansen (racerkører), Kristina Stokkebroe (danser), June Fladborg (vandskiløber) og Juliane Elander Rasmussen (roer). Jeg synes faktisk at det har været nogle gode programmer, hvor deltagerne har været udsat for en masse forskelligt.
Jeg synes dog at især en skilte sig ud: Thomas Ebert, sikke en pragteksemplar af en sportsudøver, han er da bare for SEJ! Han er medlem af “guldfireren” i roning og har vundet en masse medaljer i både VM og OL.
At se ham trække Mads Larsen hele vejen op ad bjerget i cykel-konkurrencen det var helt unikt og sikke et overskud. Det blev da også Thomas Ebert der vandt “Stjernetræf 2009” for mændene, mens Juliane Elander Rasmussen – også roer) vandt hos kvinderne…………

I morgen vil jeg kaste mig ud i træningen igen………..ligeså stille (selvfølgelig *S*). Jeg vil lidt på crosstraineren og så vil jeg se om jeg ikke kan få lavet lidt pilates. Jeg føler, at min krop skriger på at jeg begynder igen, så nu må det briste eller bære. Jeg håber at det bærer!! *S*

Vores genbo venter deres første barnebarn og jeg har lovet at lave et barnvognstæppe til deres datter. De har valgt dette tæppe, bare i helt hvidt, så jeg må se at komme igang med hæklenålen………

I morgen har vi inviteret kærestens mor og hans søster til spisning, vi skal nemlig lige have detaljerne på plads til vi skal til Sjælland i weekenden. Vi skal over og besøge den anden søster, hendes mand og deres 2 herlige piger (som vi jo desværre ser alt for sjældent). Luna bliver 2 senere på måneden og Mille blev 6 i januar, så vi fejrer begge pigerne i denne weekend. Vi glæder os, for det er desværre for sjældent at vi får os taget sammen til at besøge dem.

Nå, men jeg tænkte at vi ligeså godt kunne mødes over en bid mad og få aftalt det sidste, så de kommer i morgen til kylling i stegepose (fra Isabella’s), “mormor”salat, hjemmelavet agurkesalat, kartofler og skysauce. Til dessert har jeg bestemt mig for at lave jordbær-/hindbærgrød, mon ikke det bliver meget godt?

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Feb 16, 2009
  10:26 pm

  Voksenmis

  Hej B!

  Du formår jo at få en spættefilet til at se interessant og appetitlig ud! Noget der ellers ikke er nemt 🙂
  Jeg ville ønske, at jeg turde prøve din rosenkål-salat, men jeg har en frygtelig aversion mod rosenkål og kan slet ikke spise feta, så mon ikke jeg skal prøve en non-feta-udgave første gang?

  Det er godt at høre, at du har mod på cross-traineren igen. Selv skal jeg i denne uge opfylde det STORE mål at komme ud og gå et kvarter hveranden dag. Når kroppen gør ondt over det hele, kan det være svært nok at gå en lille tur, men det er jeg sikker på, at du ved alt om. Men kan jeg komme ud tre eller fire dage i denne uge, vil jeg selv synes, det er en vææældig sejr 🙂

  KH Lisa

  P.S. Darn good hotwings, but I missed the coleslaw 🙁 Had to set for fried potatoes and tzatziki…


 2. Feb 16, 2009
  10:33 pm

  Anonymous

  Hi hi – ja, den læserstorm kan jeg godt huske Birthe.

  Pusler lidt med at lave en hjemmeside/blog. Meget apropos rettigheder, hvor henter du så de billeder, som du ikke selv har taget? Fx det af pigen, der springer op i lufte? Jeg tænker på om man kan melde sig til en hjemmeside/fotoarkiv, hvor man så kan bruge billederne fra eller hvordan man gør.
  Jeg tror nemlig desværre ikke, at jeg bliver lige så flittig som dig med kameraet:-)

  Håber I får en skøn tur til Sjælland. Jeg elsker selv at besøge min fars søster i København. Bare det lige at komme ud og se noget andet – herligt.

  Mange hilsner
  Astrid


 3. Feb 16, 2009
  10:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  ja, tak det kender jeg alt til – det kan være mere end svært. Mine ankler er stadig ømme og stive, efter gåturen i lørdags…………for slet ikke at tale om min lænd!
  Jeg har heller aldrig kunnet lide rosenkål, men hvis du piller dem ud i blade som her, vil du aldrig gætte på at det er rosenkål hvis du ikke vidste det……
  Jeg har efterhånden prøvet rosenkål i mange afskygninger og er blevet helt glad for det 🙂

  Jeg er ked af at jeg ikke kunne komme til “hotwings”, det ville have været hyggeligt…..

  mange hilsner
  Birthe


 4. Feb 16, 2009
  10:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Astrid!
  Ja, det var noget værre noget 😀

  Altså jeg er ikke tilmeldt nogen billedside, men jeg spørger som regel og linker som regel tilbage til den kilde hvor jeg har hentet evt. billeder. Held og lykke med det, jeg håber at det bliver til noget……..

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Feb 16, 2009
  10:56 pm

  Malou Klidmoster

  Hej Birthe.
  Det ser rigtig godt ud.
  Jeg har aldrig brugt radiser i varm mad. Får varmebehandlingen lidt sødme frem i dem?
  Spændende rosenkålssalat, har aldrig forsøgt at kombinere dem med feta. Er der et bestemt mærke feta du foretrækker?
  Pøj pøj, med hæklingen. Det virker som et stort projekt.
  Mvh Malou


 6. Feb 17, 2009
  10:37 am

  Marie Ulletved Holmgaard

  Sikke en forårstallerken, bliver helt sulten 🙂


 7. Feb 17, 2009
  11:30 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke jeg har set dig herinde før 🙂
  Den ville have været endnu flottere, hvis jeg havde husket purløget – men det smagte virkelig dejligt……

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Feb 17, 2009
  11:30 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Klidmoster!

  Jeg synes egentlig ikke at smagen ændrer sig helt vildt i radiserne, men jeg var bange for at de ville blive bløde, men det blev de ikke….
  Feta i rosenkålssalaten smagte rigtig godt. Jeg har ikke noget foretrukket mærke, jeg køber sådan noget fårefeta i SuperBrugsen, som jeg synes er meget godt. Det er sådan en lille flad pakke….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!