Newyorkerbyheart

Salat med sprød kylling og honningdressing (fra bogen “Vild med salater” fra Forlaget Lindhardt & Ringhof)…………

Bogen “Vild med salater” af Louisa Lorang (Forlaget Lindhardt & Ringhof)………..

Den skønne honningdressing…………….

Kyllingestykkerne steges………….

De sprøde – og MEGET – lækre, kyllingestykker………….

Salaten…………

Den færdige salat………..

Aftenens salat………..

I dag har vi fået en helt vidunderlig salat med sprød, stegt kylling – det er måske den bedste salat jeg nogensinde har fået! Smagnuancerne passede perfekt sammen, der er ikke alt for mange ingredienser og så er den nem at lave. Honningdressingen var vi begge helt vilde med, den har en helt vidunderlig smag, er lidt syrlig, lidt sød og har lidt “styrke” fra sennep’en.
Jeg kan kun anbefale Jer at lave denne salat, som er absolut VIDUNDERLIG!!

Bogen jeg har taget den fra hedder “Vild med salater” skrevet af Louisa Lorang (Forlaget Lindhardt & Ringhof) og er en rigtig flot bog fyldt med de flotteste billeder. Den har givet mig lyst til at afprøve en masse af opskrifterne. Mit umiddelbare indtryk er, at opskrifterne er forholdsvis lette at gå til, der er mange forskellige former for salater: tilbehør, middagssalater og desserter – og ihvert fald er denne salat ovenud LÆKKER!

Salat med sprød kylling og honningdressing (fra bogen “Vild med salater” af Louisa Lorang, Forlaget Lindhardt & Ringhof), 4 pers.:

Honning-/limedressing:

2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
½ tsk. salt
3 spsk. flydende honning
2 tsk. dijonsennep
1/4 dl limesaft (af ca. 1 lime)
1½ dl koldpresset rapsolie

Sprød kylling:

4 kyllingebrystfileter (jeg brugte kyllingeinderfileter)
1 dl mel
1 tsk. cayennepeber (eller efter smag)
groft salt, friskkværnet peber
2 æg, letpiskede
2-3 dl panko rasp (som er japansk, groft rasp – jeg brugte almindelig rasp)
rigeligt med olie til stegning

Salat:

100 g frisk babyspinat, godt skyllet
2-3 gulerødder, i tynde strimler
4 stængler bladselleri, i tynde skrå skiver
salt, friskkværnet peber
1 bdt. purløg, finthakket
150 g bacon, sprødstegt

Dressing:

Pisk æggeblommerne med salt, brug en el-mikser. Kom honning, sennep og limesaft i. Pisk til massen er samlet og let cremet. Tilsæt olien ganske lidt ad gangen, så dressingen bliver tyk og cremet. Smag til med salt og stil den på køl til den skal bruges.
Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker. Bland mel med cayennepeber, salt og friskkværnet peber. Vend først kyllingestykkerne i melet, så i de let sammenpiskede æg og tilsidst i rasp. Varm olien op i en pande og steg kyllingestykkerne gyldne og sprøde, til de er gennemstegte, ca. 3-4 minutter på hver side (alt efter størrelse). Læg på køkkenrulle, så de kan dryppe af.
Skyl spinaten rigtig godt og slyng den tør. Steg bacon sprødt og læg på køkkenrulle, så det kan dryppe af. Skræl gulerødderne i tynde strimler med en kartoffel-/grønsagsskræller. Bland salat, gulerodsstrimler og bladselleri sammen. Krydr med salt og friskkværnet peber. Anret de sprøde kyllingestykker på toppen. Dryp med lidt dressing og server resten til. Drys med finthakket purløg og sprød bacon til sidst og server straks med groft brød.

I går var det jo så international pandekagedag og det blev fejret på behørigvis her i huset. Vi fik pandekager og kæresten blev super GLAD da han kom træt hjem fra arbejde og kunne få en varm, friskbagt pandekage *S*
Opskriften jeg bruger til pandekager er altid den samme, fordi jeg synes at den er så god, den kan ses her.

Kæresten kom hjem ved 20-tiden i aften og meddelte at han nok skal arbejde igennem i morgen, hvilket betyder at jeg nok ikke ser ham igen før fredag morgen! Han har arbejdet meget på det sidste, fordi de har en opgave som skal være færdig hurtigst muligt – og helst igår!! Det er jo dejligt i disse tider at han har travlt, men det er også lidt hårdt for ham, godt vi snart skal på skiferie *S*.
Det “mærkelige” er jo så, at når dette projekt er overstået, så ved de ikke rigtig om de har mere arbejde. Så det er lige fra den ene yderlighed til den anden. Jeg synes det er lidt synd for ham når han skal arbejde så mange timer, så jeg skyndte mig at lave en chokoladekage, fordi jeg ved at det bliver værdsat i de sene timer *S*.
Der dufter derfor ualmindelig dejligt af friskbagt kage, mens jeg skriver dette indlæg. Hvis jeg er lidt heldig, så efterlader han et lille stykke til mig *S*

Jeg fik mig et par nye bøger i går! Mine bogreoler har jo stået og skreget på nyt “input” i de sidste lange stykke tid, de er jo næsten helt tomme *lol*. Ej, de bugner jo af bøger, men det betyder jo ikke at der ikke er plads til flere *S*. Jeg fik “Den sidste gave“, som jeg har købt inde hos på antikvariatnettet.
Jeg synes at det er en genial side, fordi jeg også kan skrive mine ønsker derinde og så får jeg en mail hvis der er nogen der har/får bogen hjem. Det er tit anmeldereksemplarer der sælges, så bøgerne er i fin stand.
Den anden bog jeg købte er “Laudrup – et fodbolddynasti“, som Kvickly i denne uge sælger til kr. 99,95 på deres bogudsalg – JUBIIIIII………….

Jeg var på crosstraineren i går i 15 minutter og derefter lavede jeg 45 minutters pilates. Jeg er stolt og glad over igen at kunne tage 15 minutter på crosstraineren. I dag har jeg været 30 minutter på Wii Fit, så det er da blevet til lidt bevægelse…………..

I morgen skal jeg vist bare have rester fra i dag, kæresten kommer jo tilsyneladende ikke hjem og spiser sammen med mig, så det er dejligt at have let mad. Jeg vender tilbage på fredag med kalvesgrydesteg…………

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Feb 25, 2009
  10:31 pm

  Inge - Viva Italia

  Hvor mange meter kogebøger har du ???? Jeg har et par meter og det synes min mand er mange. Jeg håber du har flere – så er der jo basis for at jeg kan få endnu flere…


 2. Feb 26, 2009
  8:20 am

  MissMuffin

  Uhm, hvor lyder det lækker.
  Kristian er bare ikke så vild med bladselleri, kan du evt forslå et alternativ, kan ikke selv lige finde på et?

  Jeg har samme problem som Inge, så er spændt på at høre hvor mange du har:)

  God dag til dig…


 3. Feb 26, 2009
  8:51 am

  Pia

  Jeg har længe modtaget dit nyhedsbred og surfet rundt på din hjemmeside. Respekt – den er inspirerende.

  Vi nyder godt af dine opskrifter – og den øvrige familie med.

  Jeg har derudover læste dine mere persolige beretninger, som har gjort indtryk på mig. Måske fordi jeg kan genkende dele af min egen barndom og ungdom. Alt i alt newyorker, så præsterer du både god mad og reflektion. Tak. Mh Pia


 4. Feb 26, 2009
  12:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Inge!

  Jeg har rigtig MANGE! Hvor mange ved jeg ikke – og tør heller ikke at tælle dem – de ligger spredt ud over hele huset 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Feb 26, 2009
  12:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Hmm, jeg ved ikke rigtig hvad du kan erstatte det med, måske peberfrugt?
  Det smagte fuldstændig forrrygende og faktisk synes jeg ikke at man rigtig kunne smage bladsellerien. Jeg er helt solgt til den salat 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Feb 26, 2009
  12:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pia!

  Tusinde tak for din søde og rørende kommentar 🙂 Jeg er glad for at du får noget ud af min blog, det er jo altid dejligt at høre…..

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Feb 27, 2009
  7:32 pm

  Berliner brosten

  Hej Birthe,
  her skal du lige få min kommentar til den opskrift: Det smagte jo helt igennem fantastisk! Okay, jeg havde godt nok glemt at købe bacon, men det var da helt igennem lækkert alligevel. Den dressing er en perfekt blanding til os der elsker honning og sennep. Den skal jeg snart ha lavet igen. Kæresten syns faktisk, at vi skulle få indført en skik med at lave mad fra din blog HVER fredag 😉 Faktisk en rigtig go ide! Fortsat go fredag til dig/jer.


 8. Feb 28, 2009
  12:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Berliner!
  Jeg er glad for at I kunne lide det 🙂 Jeg vil nu foreslå dig at prøve med bacon, hvis I laver det en anden gang, det tilføjer en anden smags-dimension – men jeg kan sagtens forestille mig at det også er godt uden bacon! Jeg er totalt solgt til den dressing….

  Spændt på at høre om I får afprøvet flere ting…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!