Newyorkerbyheart

Spinat-kartoffelrösti (fra bogen “Kloge kalorier”) og hakkebøf med rødbeder (Spis Bedre nr. 2/09)………..

Kloge Kalorier” fra Forlaget Lindhardt & Ringhof……………….

Spinat-/bacon-/løgblandingen………..

Revne kartofler kommes på panden…………

Spinatblanding og ost lægges ovenpå………..

…………..og der sluttes af med revne kartofler…………

Hakkebøfferne med rødbeder, kapers og dijonsennep (Spis Bedre nr. 2/09)………

Den færdige rösti………..

Kryddersmørret til bøfferne……………

De færdige bøffer…………..

Aftenens tallerken………….

Dagens portion af fastelavnsboller…………….

Idag har vi fået spinat-kartoffelrösti, som er en opskrift fra bogen “Kloge Kalorier” fra Forlaget Lindhardt & Ringhof og hakkebøffer med rødbeder, kapers og dijonsennep fra Spis Bedre nr. 2/09.

Bogen “Kloge Kalorier“(Forlaget Lindhardt & Ringhof) er en flot bog, med masser af spændende opskrifter, flotte billeder og også en masse information om at lave sundt, uden at det bliver fanatisk.

Dagens aftensmad var ok, uden at være sådan rigtig GODT!. Jeg ved ikke om det var sammensætningen eller vores smagsløg der er underlige efter at vi har været syge, men vi var ikke sådan helt “oppe og ringe” over det!
Sammensætningen til kartoffelröstien lyder super lækker (kartoffel, spinat, bacon, løg, ost), men det var som om det ikke helt virkede i praksis – måske fordi jeg brugte revet mozzarella, hvor bogen skrev Prima Donna (som nok har mere smag). Men den var let nok at lave, så måske jeg skulle forsøge igen……….

Det var det samme “problem” med bøfferne: det lød lækker med rødbeder, kapers og dijonsennep i det hakkede kød – men det virkede ikke rigtigt for os. Jeg lavede også den persille-/hvidløgssmør til som de anbefaler, men jeg synes ikke rigtig at det passede. Alt i alt ikke den mest succesfulde aftensmad vi endnu har fået – men vi kan jo ikke vinde hver gang *S*

Spinat-/kartoffelrösti (fra bogen “Kloge Kalorier” fra Forlaget Lindhardt & Ringhof:

540 g kartoffel, groftrevet
200 g spinat (frossen som optøes eller friskt)
25 g back bacon i strimler
1 løg, hakket
1 fed hvidløg, fintrevet
1 tsk. olivenolie
havsalt, friskkværnet peber
½ dl persille, finthakket
25 g Prima Donna ost, revet (jeg brugte mozzarella)
På en teflonpande sauteres løg, bacon og til sidst hvidløg i olie, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Pres vandet fra spinaten og vend den i sammen med persillen. Det er vigtigt at al væden er kogt fra til sidst. Hæld det af panden. Pres vandet ud af de revne kartofler og læg halvdelen på panden, krydr med salt og friskkværnet peber. Læg spinatblandingen ovenpå og derefter revet ost. Kom de sidste kartofler ovenpå, krydr igen med salt og friskkværnet peber og steg ved lav varme i 15-20 minutter på den ene side. Vend rösti’en ud på en bageplade med bagepapir og bag den videre i en 175 grader varm ovn, til den er godt gylden. Server straks.

Hakkebøffer med rødbeder, kapers og dijonsennep med persille-/hvidløgssmør (Spis Bedre nr. 2/09), 4-6 pers.:

600 g hakket oksekød
10 skiver syltede rødbeder i små tern
1 spsk. dijonsennep
6 æggeblommer
3 spsk. kapers
salt, friskkværnet peber
olie til stegning
Persille-/hvidløgssmør:
½ potte persille, hakket
100 g blødt smør
1 fed hvidløg
groft salt, friskkværnet peber
Rør en fars af hakket oksekød, æggeblommer, finthakkede rødbeder, kapers, dijonsennep, salt og friskkværnet peber. Form til 6 bøffer og steg dem i olie til de er gennemstegte, ca. 8 minutter på hver side. Rør ingredienserne til persille-/hvidløgssmørret sammen og fordel det evt. i æggebægre og stil det i køleskab. Når det skal bruges, vendes det så bare ud på en varm bøf og serveres.

Jeg er lidt ked af det og i et træls humør i disse dage! Jeg bøvler stadig med den lungebetændelse og bare jeg laver det mindste, så puster jeg som et blæsebælg og det gør ondt at trække vejret. I går vaskede jeg gulv (det trængte i den grad til det), men det var så hårdt, at jeg indimellem troede at jeg skulle falde om. Kan det virkelig passe at det skal være sådan??? Jeg er jo godt nok stadig på penicillin og skal være det et par dage endnu, men alligevel! Jeg er så træt af min krop……………….og så er jeg bare træt, så UENDELIG træt. Jeg skal virkelig tage mig sammen for at stå op og jeg vil helst have en lur mindst en gang i løbet af dagen. Jeg er også ved at være utålmodig mht. til at træne, men noget siger mig at jeg ikke skal gå igang endnu – jeg må simpelthen vente til min krop har restitueret lidt bedre ovenpå al den sygdom! Hold da op hvor jeg piver, men jeg er altså også lidt nede over det, håber at det snart bliver BEDRE *S*…………..

Bøger:

Jeg er blevet færdig med “Ukendt fjende” af Andy McNab (jeg får da ihvert fald læst noget i disse dage *S*) og er nu startet på hans seneste “I krydsild“. Der er jo ikke den helt store forskel på denne slags bøger, andet end at de forgår forskellige – geografiske – steder. Men som jeg før har skrevet, så er jeg altså voldsom godt underholdt! Det er på ingen måde bøger der får en til at tænke så meget, det er ren underholdning – som at se en action film……………..

Jeg fik da bagt fastelavnsboller i dag, af den helt traditionelle slags, med creme indeni. Det er den samme opskrift som jeg bruger hvert år og den er fra Arla. Jeg ved dog ikke helt hvad der skete, men jeg synes dejen var noget underlig i dag – og jeg plejer ellers ALDRIG at have problemer med den dej – men de smager nu ok og ser også meget fine ud. Dog synes jeg ikke at de er let så lette og luftige som de plejer at være, måske jeg har mistet mig “magic touch”??…………..

I morgen og torsdag skal vi have eggplant (aubergine) lasagne a la min Mama og jeg glæder mig allerede *S*. Har I endnu ikke fået opskriften afprøvet, så er dette da en god mulighed…….

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Feb 10, 2009
  10:58 pm

  Auramin

  Hej Birthe!

  Nøj hvor ser det bare godt ud! Jeg har længe gået og øffet om at jeg synes hakkebøffer er død kedelige, men du fik mig da liiige right back on track! Ærgeligt at opskriften ikke bragte den store jubel hos jer, men jeg blev ihvertfald inspiriret. Om ikke til den opskrift, så at søge videre efter en anden – jeg elsker sennep, rødbeder og alt slags rösti, så det kan vel næsten ikke gå galt? 😀

  Er glad for at læse I langsomt kommer jer ovenpå sygdommen!

  Mange hilsner,
  Nicolai.


 2. Feb 10, 2009
  11:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nicolai!

  Ja, jeg ved ikke om mine smagsløg er blevet påvirket af al den sygdom, det er normalt også sådan noget mad jeg ville ELSKE….
  Jeg har før lavet nogle bøffer a la Lindstrøm (også med rødbeder i) og de var noget bedre (så vidt jeg husker)….

  Er ihvert fald glad for at have inspireret dig, det er altid rart at have noget at arbejde med 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 3. Feb 11, 2009
  10:06 am

  Vita

  Jeg har også prøvet de der rødbedeoxehakketing. Og de faldt i rigtig god jord hos mine smagsløg.

  Dejligt du er på benene igen. Håber snart du er helt rask. Man bliver ikke ligefrem kæk af at slæbe rundt på en lungebetændelse.

  Fortsat god bedring!


 4. Feb 11, 2009
  12:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Vita!

  Så er det nok vores smagsløg den er gal med 🙂 Jeg må prøve dem igen engang…….

  Man bliver bestemt ikke kæk, snarere deprimeret synes jeg, det er ikke nemt at slippe af med igen!

  mange hilsner
  Birthe


 5. Feb 14, 2009
  1:05 pm

  Anonymous

  Hej Newyorkerbyheart
  Hvis du skal lave de der rösti igen vil jeg foreslå du erstatter prima donnaen med parmesanost i stedet for mozzerella. Prima donna er en porøs salt ost med masser af smag og parmesan er en billig erstatning for Primadonnaen er ikke billig… man kan næsten høre det på navnet. Her i huset bruger vi ofte primadonnaen til morgenbordet også, især på det hjemmebagte valnøddebrød som vi næsten ikke kan leve uden.
  kh Emma
  og tak for en fantastisk blog.. man blir stærkt madinspireret


 6. Feb 14, 2009
  9:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Emma!

  Tak for din kommentar og velkommen herinde (mindes ikke at have set dig før – hvis jeg har, så velkommen alligevel *S*). Tak for tippet, det vil jeg huske og jeg er glad for at du kan lide min blog……

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!