Newyorkerbyheart

Bagte rodfrugter med rosmarin og wasabi-/sesame-krydderi………..

Den stegte cuvettesteg…………

De bagte rodfrugter………..

Aftenens tallerken……….

I aften har vi fået en lækker cuvettesteg med ovnbagte rodfrugter og hjemmelavet bearnaisesauce, jeg er blevet VILD med at lave bearnaisesauce selv og nu går jeg nok aldrig tilbage til at købe igen *S*

Det er jo ikke den store kunst at lave bagte rodfrugter – som jeg er totalt vild med – og kunne spise hver dag. I dag kom jeg rødbeder i, hvad jeg ellers sjældent gør fordi jeg synes at det sviner sådan, men jeg er VILD med smagen af bagte rødbeder…………

Ovnbagte rodfrugter, 2-3 pers.:

3 pastinakker, skrællet og skåret i grove tern
2 rødbeder, skrællet og skåret i grove tern
3 kartofler i grove tern
Maldon salt, friskkværnet peber
olivenolie
lidt friske rosmarinnåle, finthakket
Kom rodfrugterne i et ovnfast fad, krydr godt med Maldon salt, friskkværnet peber, rosmarin og wasabi-/sesamekrydderi. Dryp lidt olivenolie over, vend det hele godt rundt og sæt i en 200 grader varm ovn i 30-40 minutter. Vend rundt i det af og til. Kan serveres til stort set alt og kan varieres med krydderier efter lyst, smag og behag.

I dag har vi været en tur i Ribe, hvor vi gik lidt rundt i de gamle hyggelige gader. Det er utrolig at nogle af de gamle huse stadig står oprejst, de “buler” ud de mest mærkelige steder og nogle af dem ser ud som om de kunne vælte i stomvejr. Men det er super hyggeligt at gå rundt og kigge på – selvom brosten ikke er det mest optimale at gå rundt på for sådan en som mig, der har ondt i led og knogler *S*.
Der var rigtig mange mennsker i Ribe, jeg gætter på at der holdt turistbusser et sted for der var især mange sjællændere og nordmænd………

Vi var inde i “Postgaarden” – som er en del af kæden “Vinoble”. Super hyggeligt sted, som både er butik og café. De har masser af lækkerier, både spiselige og til at drikke. De har masser af lækker te, kaffe, vine, øl og så de spiselige lækkerier. Vi købte en pose suppeblanding fra Umbrien (fra Claus Meyer), som jeg glæder mig rigtig meget til at prøve af og lidt Læse sydesalt.
Ellers handlede vi bare lidt i den lokale Føtex og købte nogle lækkerier med hjem til en god frokost. Lidt godt pålæg, frisbagt groft rugbrød og lidt god ost kommer man rigtig langt med og det er altid hyggeligt. Efter frokosten var det tid til en god lille “morfar” på sofaen sammen med prinsessen (hun kan ALTID overtales *S*) – alt i alt en perfekt, hyggelig lørdag.
I morgen har vi planer om at tage et sted hen og gå en god lang søndagstur, så vi krydser fingre for at vejret bliver bare lidt forårs-agtigt……………
Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Mar 29, 2009
  11:38 pm

  Voksenmis

  Nam nam nam, det ser bare lækkert ud, Birthe!
  Jeg har også en stor svaghed for bagte rodfrugter – og cuvettesteg.

  Bruger I slet ikke Weberen om vinteren/tidligt forår??

  Vi fik også cuvettesteg i aftes – værterne serverede hvide kartofler (!) og bearnaisesauce til – samt forskellige salater + flutes. Jeg undværede med glæde kartoflerne og smovsede i salat og hvidløgsflutes 😀

  God mandag –

  KH Lisa


 2. Mar 30, 2009
  11:28 am

  Angelika

  Hej Birthe

  Hvor ser de vafler gode ud. Sidder her og ligefrem småsavler 🙂

  Jeg tror, at jeg lokker min kære kæreste til at lave de der clubsandwich i aften. Jeg elsker at der skal syltede agurker i – min favorit.

  Men balsamico? Kan det erstattes af noget andet? Jeg har vist kun hvidvinseddike men ikke balsamico. Kan man mon det?

  Hilsen Angelika


 3. Mar 30, 2009
  11:31 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Angelika!

  Jeg er også VILD med syltede agurker, især de hele. Jeg købte et glas i Aldi til omkring kr. 17,- tror jeg – et stort glas – og de smager faktisk rigtig godt! 🙂

  Jeg ved ikke om du kan bruge hvidvinseddike, det får nok ikke så “dyb” en smag………men prøv det. Ellers bare brug rå rødløg…

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Mar 30, 2009
  11:33 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!
  vi burde have brugt grillen, men jeg gad ikke til at slæbe den frem 🙂 Når den ikke står ude, er det nemmere at tænde for ovnen. Men vi skal da have den frem nu….

  Det er altså lidt synd at servere almindelige hvide kartofler til sådan en steg – synes jeg, men godt at der var andet du kunne spise 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!