Newyorkerbyheart

Baronesse Caroline Fleming’s kyllingelasagne……….

Hakket kyllingekød med løg, hvidløg, tomatsauce og basilikum………..

Først et lag af kødsaucen og så hytteost-blandingen…………

………….så et lag friske spinatblade………..

Den færdigbagte lasagne………..

Aftenens tallerken……………..

I aften har vi fået Baronesse Caroline Fleming’s kyllingelasagne med dampede, grønne bønner og hvidløgsflute – det smagte rigtig dejligt! Hakket kyllingekød er en dejlig afveksling fra hakket oksekød i lasagne og det giver også en skøn smag til denne klassiske ret………..

Jeg tror kæresten synes at den var noget mere “tør” i det end den almindelige lasagne (hvad den også var), men jeg synes ikke at det gjorde noget.

Grønne bønner er mine “reserve” grønsager, sådan nogle jeg altid har i fryseren! Jeg ved ikke hvor sunde de er, men min vurdering er, at de er bedre end slet ikke at få grønsager til…………

I den originale opskrift skulle der bruges ricotta, men hytteost er ligeså godt – og meget lettere at få fat i *S* Jeg blandede et bæger hytteost med æg og ost. I får opskriften som jeg lavede den.

Baronesse Caroline Fleming’s kyllingelasagne, 4 pers.:

2 løg, hakket
3 fed hvidløg, finthakket
450 g hakket kyllingekød
1 glas tomatsauce (jeg brugte en med pecorinoost fra Bertolli) – find en god tomatsauce
frisk basilikum, hakket
200 g frisk spinat, godt skyllet og dryppet godt af
lasagneplader
1 bæger hytteost, ca. 450 g
1 lille håndfuld frisk, revet parmesanost
1 lille håndfuld revet mozzarellaost
1 æg
salt, friskkværnet peber
Svits løg og hvidløg i olivenolie til de bliver gennemsigtige, men ikke tager farve. Tilsæt kyllingekød og lad det svitse med. Når kødet er godt svitset, så tilsæt tomatsaucen, skru ned for varmen og lad det simre i ½ times tid ved svag varme og uden låg. Tilsæt basilikum lige inden det tages af varmen og rør rundt. Bland hytteost med æg, parmesanost, mozzarellaost, salt og friskkværnet peber. Læg lidt af kødsaucen i bunden af et letsmurt ovnfast fad. Kom lidt af hytteosten ovenpå i klatter, så de friske spinatblade og tilsidst lasagneplader. Forsæt med lagene indtil det hele er brugt op (der skal kun være et meget tyndt lag af kødsaucen og ikke så meget som du måske er vant til fra “almindelig” lasagne). Slut af med hytteostblandingen og sæt i en 200 grader varm ovn i 25 minutter. Tag ud og drys med lidt mere revet ost, giv den endnu 10 minutter og så er den færdig.

I dag har jeg næsten kunnet spise normalt, hvor er det dejligt ikke at have konstant ondt i maven og kvalme! Jeg er dog noget forsigtig med hvor meget jeg spiser, fordi jeg tror ikke at det er godt lige pludselig at begynde at spise normalt, når det er gået så længe siden jeg har haft mad i maven…….

I dag, da jeg endelig fik taget mig sammen til at støvsuge, gik jeg og tænkte på hvor dejligt det ville være at have rengøringshjælp. Altså ikke sådan til den “almindelige” rengøring, men måske 2 gange om året, hvor der kunne blive gjort hovedrent, altså sådan rigtig i bund over det hele! Det ville være fantastisk. Når jeg tænker på at tørre fodlister af (som guderne skal vide kunne trænge til det!!), ovenpå skabe (og indeni for den sags skyld), døre, dørkarme, flytte møbler rundt, alle sprosserne i vinduerne osv…………………ja så bliver jeg altså helt forfærdigelig TRÆT! Jeg ved også at det ikke er kærestens yndlings beskæftigelse, så ville det egentlig være luksus? Hvis jeg skal tage det i bidder, så vil jeg jo skulle starte forfra ligeså snart jeg er færdig med 1. runde *S*

Jeg har lige bestilt billetter til “Operation Valkyrien” med bl. a. gode, “gamle” Tom Cruise som vi skal ind og se i Rødding Bio på fredag. Jeg glæder mig faktisk, fordi jeg tror at det er en god film, så det bliver spændende hvad jeg synes om den når vi har set den. Plottet er jo ikke så hemmeligt, da den jo er baseret på virkelige hændelser, men ses det skal den………

I morgen skal vi have rester og for at være ærlig, så har jeg faktisk fuldstændig glemt hvad vi skal have på torsdag, men jeg kommer jo nok i tanke om det inden…………

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Mar 17, 2009
  10:18 pm

  Malou Klidmoster

  Hej Birthe
  Det ser godt nok lækkert ud. Hvor fandt du hakket kylling?
  Godt at høre at maven er i bedring.
  Mange hilsner
  Malou


 2. Mar 17, 2009
  10:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Klidmoster!

  Jeg købte det i Netto, de har det næsten altid, men ikke økologisk (tror jeg ikke………)

  mange hilsner
  Birthe


 3. Mar 17, 2009
  10:44 pm

  Angelika

  Hej Birthe

  Håber du får det bedre for hver dag der går. Det lyder også som en god ferie I havde trods skuffelser. Men du har ret, mange steder er maden direkte horribel. Godt vi var mange der tit lavede aftensmad sammen, det blev til gengæld rigtig godt for jeg giver ikke meget for deres friture-skinkeschnitzler, føj. Desuden manglede jeg ofte ordentlige salater dernede, så den klarede vi selv. Værst er dog deres rygepolitik.

  Jeg kom lidt til at grine af dagens billeder – troede det var popcorn du havde drysset på og ikke hytteost. Men den ser altså rigtig lækker ud. Helt sikkert en der skal prøves for den alm. lasagne er jeg gået død i.

  Mange hilsner Angelika


 4. Mar 17, 2009
  10:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Angelika!

  jeg tror faktisk også at jeg ville foretrække selv at lave maden – og du har ret, deres salater er ikke så lækre…..
  Men det værste er måske næsten deres rygepolitik, især for mig 🙂

  Du må prøve denne ret (og det kan faktisk se ud som popcorn!), virkelig en god variation over den almindelige lasagen…..

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Mar 21, 2009
  8:03 am

  Anne Laursen

  Hej Hej… Vil bare lige høre hvor du har opsnuset baronessens opskrift… har set en del af hendes programmer og syntes tit hun har lavet noget lækkert mad men jeg har ikke kunnet finde opskrifterne… Den her skal helt sikkert prøves her i weekenden:-)
  Go weekend og hilsner fra Anne

  Ps: Hvordan er det nu med det spinat… kan lassangen opvarmes??


 6. Mar 21, 2009
  10:42 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Mange tak for din kommentar 🙂

  Jeg fandt den i Billed-Bladet i sidste uge. Jeg ser ikke udsendelsen, men har hørt fra flere at opskrifterne er gode. Jeg har prøvet at søge på dem, men har ikke haft held til at finde dem – beklager at jeg ikke kan hjælpe….

  Altså jeg ved godt der er noget med spinat (og persille), men vi har fået rester opvarmet i microovn (og jeg har også før gjort det med spinat) og vi er da endnu ikke blevet syge. Men det vil jeg lade være op til dig, jeg vil ikke råde, bare fortælle hvad jeg selv gør 🙂

  God weekend.

  mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!