Newyorkerbyheart

Chiliwok med hvidkål, oksekød og sesamfrø (Årstiderne)………..

Hvidkålen lynsteges……………

Oksekød, chili, ingefær og hvidløg lynsteges……….

Sesamfrø tilsættes og hvidkålen kommes tilbage……….

Aftenens tallerken…………

I aften har vi fået en wokret – tilberedt på panden for at narre kæresten til at tro, at det IKKE var en wokret *S*. Det er med at være snu, når nu han har en aversion mod wokmad…….

Det smagte faktisk rigtig dejligt, gode smagskombinationer og lidt anderledes med æblejuicen. Jeg serverede det med brune ris til.

Opskriften har jeg fundet hos Årstiderne, som jeg synes har rigtig mange lækre opskrifter på deres side, men jeg tror at dette er den første af deres som jeg prøver at lave. Retten er nem og hurtig og lave – og der er ikke så mange forskellige ingredienser i, som der somme tider kan være til wokmad. Jeg tilsatte lidt hvidløg, bare fordi jeg godt kan lide hvidløg og fordi kæresten er godt forkølet, så jeg tænkte at det kunne være godt for ham (nu krydser jeg bare fingre for at jeg IKKE bliver smittet – jeg orker ikke at være syg igen!).

I får opskriften som jeg lavede den……….

Chiliwok med hvidkål, oksekød og sesamfrø (Årstiderne), 2-3 pers.:

1/4-½ hvidkål (alt efter størrelse), fintsnittet

lidt rapsolie til stegning

400 g oksekød i tynde strimler

1 frisk, rød chili, finthakket

50 g sesamfrø

lidt frisk ingefær, finthakket

3 fed hvidløg, finthakket

2 spsk. fishsauce

1 dl æblejuice

salt, friskkværnet peber

Varm en pande – eller wok – godt op og kom lidt olie på. Steg hvidkålen ved høj varme til det bliver gyldent, rør godt i det og krydr med salt og friskkværnet peber. Steg evt. ad et par gange, hvis det er nødvendigt. Kom i en skål. Kom lidt mere olie på og kom så oksekødet på, steg igen ved høj varme og lad være med at røre i det, til det har fået rigtig godt med varme for ellers koger det i stedet for at stege. Krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt chili, sesam, ingefær og hvidkål, vend godt rundt i det og lad det stege i ½ minuts tid. Kom fishsauce og æblejuice ved, kog retten hurtigt igennem og smag den til. Server straks.

I går var der jo et helt FANTASTISK vejr – hvor var det bare dejligt. Allerede fra morgenstunden (læs: ved 10.30-tiden *S*) kunne vi sidde ude på vores terrasse. Vi har et dejligt lille hjørne ved terrassedøren, hvor der var absolut læ – ikke at der var meget vind, men alligevel. Vi sad og hyggede lidt med vores naboer og nød livet….

Senere gik vi en tur ved den ene af Jels søerne, vi gik rundt om den mindste af søerne, ca. 3½ km. Desværre glemte vi kameraet, jeg ved ikke hvorfor, men vi glemmer altid det kamera når vi bevæger os ud på vores gåture. Jeg skal prøve at huske det næste gang, for der var virkelig smukt i skoven og langs søen, helt perfekt for en søndags gåtur og det er bestemt ikke sidste gang vi har gået den tur………..

Vi har faktisk som målsætning her i 2009 at vi skal gå nogle flere ture, det er jo en skøn måde at bruge en søndag eftermiddag på, istedet for at sidde og hænge foran computeren eller TV’et. Faktisk har vi snakket om at gå den tur i Middelfart, som vi gik for efterhånden mange år siden. Vi gik ca. 10 km fra da vi startede ved Gals Klint Camping ned til Gammel Havn, op forbi stadion, ud til den nye lystbådehavn, så ind igennem skoven igen, forbi Byggecentrum og Hindsgavl Slot for at ende ved Gals Klint Camping igen. Det er en rigtig lang tur og jeg ved ikke om jeg kan gøre det igen, men nu har jeg noget at træne frem mod igen……….

I dag har jeg trænet i 50 minutter til en dvd fra Iform, hvor der er opvarmning, 2 forskellige pulstræninger og styrketræning tilpasset efter hvordan din kropsform er (slank/buttet/pæreform/æbleform). Det var hård træning og jeg måtte holde nogle pauser, men det føltes godt bagefter…………

Bøger:

Jeg er blevet færdig med “Den våde fisk” af Volker Kutscher (Bazar Forlag), I kan se mit indlæg om den her. Nu er jeg startet på “Englen i Groznyj – historier fra Tjetjenien” af Åsne Seierstad. Jeg har haft den liggende i et par år efterhånden, men jeg har det lidt sådan at jeg skal føle for at læse lige netop den bog. Derfor har jeg også altid et lager af bøger jeg ikke har læst, for så kan jeg gå og mærke lidt på dem, læse lidt i dem og så ved jeg om det er den jeg har lyst til at læse lige nu – er jeg den eneste der har det sådan??
Nu havde jeg altså lige lyst til at læse den og den er rigtig god! Jeg tror faktisk at jeg har fået lyst til at læse den, efter jeg har læst Khaled Husseini’s bøger (“Drageløberen” og “Under en strålende sol”). Jeg har også “Boghandleren i Kabul” og den tror jeg faktisk at jeg vil læse bagefter.

Hun skriver rigtig godt og fortæller om de rædsler og den fattigdom hun mødte i Tjetjenien. Tjetjenien hvor alt er kaos, hvor russerne skyder på alt og alle om dagen og hvor krybskytter gør det om natten………

Jeg vender tilbage i morgen med suppe fra Umbrien (som jeg fortalte om her), en suppeblanding fra Claus Meyer. Dertil skal vi have nogle hjemmebagte brød………..

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!