Newyorkerbyheart

Clubsandwich med marineret kylling og balsamico-stegte løg…………

Kyllingen marineres………….

Rødløg koges ind med balsamico………….

De marinerede kyllingefileter steges………..

1. del af sandwichen………..

Det færdige resultat………..

………..og sådan ser den uden indeni………….

I aften har vi fået clubsandwich med marineret kylling og balsamicostegte rødløg – MUMS!! Opskriften er fundet i “Tøsekogebogen“, en kogebog som jeg ikke er så imponeret af, men denne opskrift er dog super LÆKKER *S*

Vi blev meget, MEGET mætte – og jeg spiste ikke mere end halvdelen af min sandwich. Den anden halvdel blev leveret over til naboen, i håb om at de kunne spise den, så den ikke gik til spilde *S*.
Det er nogle rigtig gode smagskombinationer og at marinere kyllingefileterne kan virkelig anbefales! Jeg proklamerede godt nok i går at jeg ville lave hjemmelavede, ovnbagte fritter til………….men da det kom til stykket, så orkede jeg det ikke. I stedet blev det bare til nogle frosne nogle, men vi kunne slet ikke spise dem………..

Clubsandwich med marineret kylling og balsamicostegte rødløg, 2 pers.:

6 skiver grov toast, ristet

2 store, hele, små syltede agurker
1 pakke bacon i skiver
hjertesalatblade eller krølsalat

Marineret kylling:

2 kyllingebrystfileter
1½ spsk. dijonsennep
1½ spsk. olivenolie
2 fed hvidløg, presset
½-1 tsk. tørret rosmarin eller esdragon
salt, friskkværnet peber

Balsamicostegte rødløg:

2 rødløg i tynde både
1 spsk. olivenolie
2 tsk. sukker
1 spsk. balsamico
salt, friskværnet peber

Dressing:

4 spsk. creme fraiche 9%
2 spsk. Hellmann’s mayonnaise
1½ tsk. karry
½ tsk. flydende honning
salt, friskkværnet
Afpuds kyllingebrystfileterne og skær dem næsten helt igennem på langs, så de kan foldes ud og så de ikke er så tykke når de skal steges. Rør marinaden sammen og vend kyllingebrystfileterne i, så de er godt dækket. Lad dem marinere i ½-1 time i køleskab. Steg bacon sprøde og lad det dryppe af på køkkenrulle.
Steg kyllingefileterne i baconfedtet, krydr dem med lidt salt og friskkværnet peber, til de er gennemstegte. Skær dem i strimler.
Rør dressingen sammen og smag den til.
Varm olivenolie op på en pande til rødløgene, lad det blive godt varmt. Kom rødløg på og steg ved høj varme – og konstant omrøring – i et par minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber. Skru ned for varmen og steg i endnu 3 minutter, rør i det af og til. Drys sukker på og steg det i et minuts tid. Hæld balsamico ved og lad det koge helt ind, smag dem til. Når balsamico’en er kogt ind, så tag panden af varmen. Skær agurken i skiver, men ikke helt igennem i toppen, så de kan spredes ud som en vifte.
Tag et skive toast og smør med lidt dressing. Læg salatblade på, så et par baconskiver, kyllingestrimler, rødløg og agurk-vifte. Smør endnu en skive ristet toast og læg med dressingen nedad og tryk den godt ned. Smør også den anden side og forsæt som på 1. lag. Slut af med endnu en skive toast smurt med dressing. Sæt en tandstikker i (for at holde lidt på det hele) og skær i trekanter. Lav endnu en sandwich og server straks.

Hold da op hvor er jeg øm i kroppen i dag, efter udfoldelserne i går. Jeg har i den grad kunnet mærke at jeg har en krop! Mine lår, mine baller og mine mavemuskler – jeg troede faktisk ikke at jeg havde nogle – men det må jeg have, for det gør ihvert fald ONDT *S* Jeg kan kun konstantere, at hvis jeg kan blive ved med at træne, så må jeg få baller af stål……..

Senere i aften – når jeg er færdig med dette indlæg – vil jeg kaste mig over at lave belgiske vafler (dem får I så at se i morgen). Jeg glæder mig til at lave dem og se hvordan de bliver – og kæresten glæder sig i den grad! Jeg tror vi skal have dem med en kugle god vanilieis, et dryp ahornsirup og så har jeg optøet lidt frosne blåbær…….

Jeg har chattet med min Mama på Facebook i dag, det var SÅ dejligt!! Jeg har haft frygtelig hjemve de sidste dage og savnet min Mama og mine søskende helt forfærdelig.
Sådan lige pludselig den anden dag, mærkede jeg en underlig tristhed indeni – og så ved jeg at det er min Mama der “kalder”. Jeg savner hende, savner at dele min hverdag og mine “hverdags”-tanker med hende, at snakke med hende face-to-face og jeg savner “mit” USA. Desværre får vi ikke råd til at komme derover i år, vi må se om vi kan få skrabet nogle penge sammen, så vi kan komme derover næste år………..

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Mar 27, 2009
  9:50 pm

  Donald

  Det er et større apparat, du sætter igang for en clubsandwich, men jeg forstår det nu godt – det lyder lækkert. Jeg vil i første omgang prøve marineret kyllingebrystfilet og balsamicostegte rødløg og i dette tilfælde tøver jeg ikke med at lave en stor portion – så noget må overvintre i køleskabet i et par dage.

  Men det er en god opskrift/forklaring.


 2. Mar 27, 2009
  10:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Donald!

  Velkommen herinde og tak for din kommentar 🙂
  Ja, det var et større arbejde end til en “normal” clubsandwich, men det var al arbejdet værd 🙂 Engang imellem synes jeg at det er sjovt at lave det lidt anderledes og gøre lidt mere ud af det…….

  Jeg kan virkelig anbefale både marinaden og de balsamico-stegte løg, de blev super gode – held og lykke med det. Jeg håber at det vil falde i din smag.

  mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!