Newyorkerbyheart

Det var så den ski-ferie…………..

15 marts , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Bøger, Dagbog, Ferie/rejser - Tags: , ,

Bøf med løg og champignonsauce…………….

Masser af sne i Kleinwalsertal……………..

Udsigt fra hotellet…………….

Nede i byen, Riezlern……………

Oppe fra Söllereck………..

Vi kom hjem ved 02-tiden natten til lørdag, godt trætte! Jeg kørte de sidste 4 timer i et stræk, så jeg var noget træt, men også glad for at være hjemme………..

Prinsessen tog imod os ved døren, hun så ud til at være glad for at se os igen, vi var ihvert fald glad for at se hende *S* Vi savner hende altid så meget når vi er væk fra hende……….

Køreturen hjem gik godt: ingen kø og fint vejr, lige bortset fra de sidste par timer hvor jeg kæmpede med tæt tåge visse steder.
Vi kørte allerede fra hotellet kl. ca. 16.00 fredag, selvom vi faktisk havde værelset indtil lørdag kl. 10.00. Vi stod lidt på ski fredag, men det var dårligt vejr (læs: regnvejr) og sneen var meget tung at køre i, så vi blev enige om at pakke bilen og køre hjem……..

Det har været en uge på godt og ondt, dvs. vi har haft rimeligt vejr til at stå på ski i (dog kun lidt solskin søndag, eller snevejr hver dag), vi har hygget os og haft et sjovt………….men jeg tror aldrig at vi vender tilbage til Østrig!

Vi boede på Hotel Bellevue, som er et ok hotel, vi fik dog et virkelig dårlig værelse som var mørkt og meget lille. Det var et værelse med en “almindelig” nøgle, som var meget svær at låse, hvilket også betød at når rengøringspersonalet havde været derinde så låste de ikke døren efter sig. Vi gjorde selvfølgelig opmærksom på det, men der skete ikke rigtig noget og det var ret træls i betragtning af at vi både havde bærbar computer, kamera og Ipod liggende på værelset…………
De første par dage var maden ok, men det ændrede sig!! Hver aften fik vi en klar suppe, som ikke var andet end en opløst suppetern vi blev så trætte af den suppe så vi tilsidst ikke gad spise den. Vi blev enige om, at vi ikke skal have suppe igen i MEGET lang tid!! Det var lidt af et problem for os med maden, for det betød at vi ikke fik nok næring i forhold til hvor meget energi vi brugte på ski hver dag. Der var aftner hvor vi kun fik en ganske lille forret og bare ikke kunne spise noget af det andet de serverede for os, det var simpelthen for dårlig mad! Jeg ville hellere spise dåsemad end det mad de serverede for os. Problemet var, at vi ikke havde andre alternativer. Bilen var begravet i sne, bussen kørte ikke om aftenen og der var ikke andre steder hvor vi kunne spise. Vi overlevede på noget nødde-miks og bananer. Men når vi havde købet 12 km på ski hver dag – i et tilfælde endda 25 km. – så var det altså ikke for meget næring!

Jeg tror at vi er ret enige om at det ikke bliver Østrig igen – også pga. af deres liberale rygepolitik – og så er der ikke så charmerende som i Canazei, Italien. Ihvert fald vil jeg ikke anbefale Jer at bo på Hotel Bellevue, lige gyldigt hvor billigt I kan få det, det er IKKE pengene værd! Måske hvis I kan få et af deres bedre værelser, som vi fik lov til at kigge ind i, fordi vi kom i snak med et ældre ægtepar der boede i et af dem – så kunne det være noget – men vælg ALDRIG at få maden med i prisen!! Jeg vil til hver en tid vælge at køre de ekstra 2-300 km og så komme til Canazei i Italien, som jeg helt har tabt mit hjerte til………….

Jeg stod på ski hver dag og jeg var ret stolt af mig selv. De fleste dage to vi til Söllereckbahn, hvor “hovedløjpen” (som jeg løb ned af og som er blå) er 2,5 km. lang. Perfekt løjpe til nybegyndere og også let øvede, fordi den er lang og jeg skulle hilse at sige, at man godt kan få godt med fart på!!! Jeg faldt selvfølgelig også nogle gange, men heldigvis slog jeg mig kun slemt 1 gang, hvor jeg faktisk troede at det var slut og jeg skulle køres ned med snescooter. Mit knæ fik et vrid og det gjorde ret ondt, men jeg kom da på benene igen………..

Siden vi er kommet hjem har jeg dog ikke haft det så godt. Jeg har ikke kunnet holde noget mad i mad og jeg er helt forfærdelig træt. Mine led brænder og jeg har ondt, men det var jo at forvente. Ovenpå sådan en uge, må der komme en reaktion og det vidste jeg også inden jeg tog på ferie – så er det bare jeg må huske på hvor meget jeg har nydt det i den uge det har stået på *S*. Jeg håber at det bliver bedre i morgen, for at hænge ude ved toilettet hele tiden er ikke sjov – især ikke når jeg ikke har mere i maven!! Jeg håber, at jeg snart vil kunne begynde at holde noget med i mig……….

I går aftes fik jeg stablet mig så meget på benene at jeg fik lavet hakkebøffer med bløde løg og champignonsauce, men jeg formåede ikke selv at spise noget af det. Kæresten meddelte dog, at det smagte godt, så det må stå for troende…………

Bøger:

Jeg er blevet færdig med “Under en strålende sol” af Khaled Hosseini, en bog som gjorde et dybt indtryk på mig og som jeg ikke kan anbefale nok. Igen en bog om venskab (som hans første bog “Drageløberen”) men også om den fuldstændig undertrykkelse som Taliban udsatte kvinderne for. Mænd kunne behandle kvinder som de havde lyst til – ja, de blev nærmest tvunget til det. De skulle være helt tildækkede, måtte ikke få øjenkontakt med mænd osv. Totalt kvinde-undertrykkende og forfærdelige vilkår at leve under. Men bogen giver alligevel et indblik i de små glæder som kvinderne finder, et venskab beskrives og en kærlighed til det land (Afghanistan) som det engang var og som de ønsker bliver igen.
En smuk bog, som er helt umulig at lægge fra sig…………

I dag skal kæresten have rester, jeg tror ikke jeg skal have noget, men jeg håber på at kunne vende tilbage igen på mandag……….

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Mar 15, 2009
  2:46 pm

  Malou Klidmoster

  Hej Birte
  Det lyder da godt nok som noget af en blandet oplevelse. Godt at I er kommet vel hjem, uden skader.
  Jeg håber at du snart kommer ovenpå igen. God bedring!
  Mange hilsner
  Malou


 2. Mar 15, 2009
  3:28 pm

  Rikke

  Velkommen hjem til Danmark.

  Jeg kan også kun anbefale “Under en strålende sol”. Jeg så filmen “Drageløberen” efter jeg havde læst bogen, men jeg havde det med den, som jeg plejer at have det med filmatiseringer. Det føles lidt som en hurtig gennemgang af bogen, hvor der mangler en del ting. Ikke at filmen er dårlig, men hvis man kan lide filmen, så er man nødt til at læse bogen også.
  Ved du om “Under en strålende sol” er filmatiseret?

  God bedring.


 3. Mar 15, 2009
  4:17 pm

  mona

  Hej Birthe,
  Hvor trist at høre at jeres ferie ikke var så god, og så er du oven i købet blevet syg. ØV!

  Du ønskes en rigtig god bedring.

  Mona i Ishøj


 4. Mar 15, 2009
  6:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Klidmoster!

  Det var en blandet oplevelse, men oplevelserne i sneen var heldigvis god 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 5. Mar 15, 2009
  6:57 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Tak 🙂

  Jeg synes jeg har læst et sted at “Under en strålende sol” skal filmatiseres, det håber jeg ihvert fald……

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Mar 15, 2009
  6:58 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Ja, det var lidt træls at så mange ting ikke var så gode, men sneen var god de fleste dage, så det er da altid noget 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Mar 15, 2009
  9:02 pm

  Marianne's mening

  Det er da vist godt I er hjemme igen.
  Surt med maden og hotellet ikke levede op til forventningerne. Det ødelægger jo noget af ferien.

  Jeg håber, du snart får det bedre, og kan begynde at holde lidt mad i dig!

  Jeg tænker lidt på, om vi skal snart skal finde en dato til et møde.
  Jeg mailer dig lige :0)

  God god bedring,
  Knus Marianne


 8. Mar 16, 2009
  8:44 am

  Anonymous

  Hej Birthe
  Øv øv med hotellet og maden. Jeg har været i Østrig flere gange og måske I bare har været uheldige?
  Men jeg har også være i Italien og det er også både godt og smukt (og i følge manden; SUPER PIZZAER!!!)

  Var der ingen mulighed for at spise ude, selvom det naturligvis kostede mere, og ikke var meningen?
  En god gang Gullash-suppe (trods denne også kan variere!) plejer at gøre godt! 🙂
  Har ikke tal på alle de Gullash-supper jeg har spist! 🙂
  Hej hej Anita


 9. Mar 16, 2009
  11:11 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Ja, godt at komme hjem til DK igen 🙂
  Jeg har set din mail og skriver til dig lige om lidt – godt initiativ! 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Mar 16, 2009
  11:12 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anita!

  Ja, måske vi har været uheldige, ihvert fald var det elendig mad! Som jeg skrev i mit indlæg, havde vi ikke lyst til noget der mindede om suppe og jeg har også skrevet hvorfor vi ikke kunne få fat i andet mad, det handlede ikke om pengene 🙂

  mvh
  Birthe


 11. Mar 16, 2009
  2:46 pm

  Vibeke

  Jeg syntes godt nok, at du gav dig selv en enorm udfordring, med den skiferie!
  Flot at du klarede det, ja jeg syntes det er fantastisk, men de forbristrede “efterveer”, og det at man ved de kommer, kunne godt få mig til at melde fra, jeg har leddegigt, og får det faktisk det lige som dig, hvis jeg har “skejet” lidt ud.
  Håber du får det bedre, meget hurtigt!:)


 12. Mar 17, 2009
  9:15 am

  Anonymous

  Hej Birthe
  Du skal have en stor undskyldning! Jeg har ikke pudset mine biller. Har læst dit indlæg igen, og du skriver tydeligt problemet med andre muligheder.
  Så kan jeg heller ikke forvente at tænderne løber i vand over en lækker suppe fra dig! *S*
  Dejligt du er kommet hjem til din blog. Dejligt at høre fra dig igen!

  Hej hej Anita


 13. Mar 17, 2009
  10:39 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anita!

  Ingen grund til at undskylde! 🙂

  Vi er glad for at være hjemme igen, selvom det var sjovt at stå på ski.
  Nu er jeg bare glad for at jeg kan begynde at spise igen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Mar 17, 2009
  11:34 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Vibeke!

  Det var en stor udfordring og jeg er glad for at jeg har fået trænet så meget inden, ellers ville jeg ikke have kunnet gøre det!
  Efter-veerne er aldrig rare, men nogle gange bliver jeg trodsig og så må jeg tage det der kommer bagefter 🙂

  Mange hilsner
  BIrthe


 15. Mar 21, 2010
  10:51 pm

  Anonymous

  Hej Birthe,
  Godt at se dig på bloggen igen.
  Når du nu har læst under en strålende sol – kan jeg selv huske hvordan den nærmest sad i kroppen og hovedet på mig, da jeg selv havde læst den. En anden bog der lige har givet mig samme følelse var Abraham Verghese: Knivens æg. Den kan jeg virkelig anbefale.

  Du kunne nok trænge til en god bog og lidt ro oven på strabadserne..

  Mange hilsner Tina


 16. Mar 22, 2010
  11:00 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Tina!

  Det var godt nok sidste års skiferie 🙂

  Jeg har den på min liste, så på et tidspunkt, håber jeg at jeg får den købt – men tak for tippet……

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!