Newyorkerbyheart

Første forsøg med “Belgiske vafler”…………

28 marts , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Diverse - Tags:

Den noget tykke dej…………

Vaflerne bages……….

Serveres varme med en god vanilieis, min Papa’s hjemmelavede ahornsirup og blåbær…….

I går aftes bagte jeg de første belgiske vafler i mit nye vaffeljern og de blev faktisk meget gode – for ikke at sige rigtig gode *S*.

Jeg brugte den opskrift der fulgte med vaffeljernet. Dejen var nem at røre sammen og vaflerne nemme at bage – og hurtige. Vi fik dem varme med en kugle god vanilieis, min Papa’s hjemmelavede ahornsirup (som er den bedste der findes *S*) og blåbær – MUMS!!

Jeg synes dog nok at der er rimelig meget fedtstof (læs: smør) i den opskrift, så jeg vil se om jeg kan finde en anden opskrift. Jeg tror også at jeg vil prøve at putte noget groft mel i, især hvis de skal serveres som morgenmad. Men alt i alt er jeg godt tilfreds – og det er kæresten også – skal jeg hilse og sige *S*.
Jeg lavede halv portion af den opskrift der stod i det lille hæfte der fulgte med og det gav ca. 10 vafler. I dag fandt vi så ud af, at selvom de var fra i går, kan de SAGTENS lunes på brødristeren. De blev næsten bedre af det, for de blev helt sprøde igen……….

Belgiske vafler, ca. 10 stk.:

125 g smør
100 g sukker (jeg brugte ca. 75 g rørsukker)
2 tsk. vaniliesukker
2 æg
250 g mel
1 tsk. bagepulver
2 dl mælk
Pisk smørret godt med en el-mikser først, så det bliver som skum. Tilsæt sukker, vaniliesukker og æg, rør det godt sammen. Bland melet og bagepulver, pisk det i ved laveste hastighed. Tilsæt tilsidst mælken, mens der stadig piskes ved laveste hastighed. Når mælken er pisket nogenlunde ind i dejen, piskes der videre på højeste hastighed i 2-3 minutter. Dejen skal være ret tyk (som grød), hvis den er for tyk, kan den fortyndes med lidt mere mælk. Varm vaffeljernet op, pensl med lidt smeltet smør den første gang og så behøves det ikke at gøres mere. Bag dem ca. 2½-3 minutter, til de er gyldne. Læg dem på en bagerist, så de ikke blive bløde.
Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Mar 29, 2009
  12:10 am

  Piskeriset

  Uha. Jeg tror ikke, jeg skal vise gemalen dette indlæg – han er helt vild med belgiske vafler 😉


 2. Mar 29, 2009
  7:56 am

  MissMuffin

  Uhm tænker jeg bar!
  Jeg elsker belgiske vafler med is, så jeg er SÅ misundelig.


 3. Mar 29, 2009
  9:24 am

  Huset i Hou

  Uuhmmn… jeg havde helt glemt at belgiske vafler findes! Det minder mig allermest om jul og tid hos den svenske del af min familie. Der fik vi tit vaflerne da jeg var barn. Tak for påmindelsen.


 4. Mar 29, 2009
  4:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Min kæreste var altså også ret glad for mig, da han fik sådan en vaffel serveret 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Mar 29, 2009
  4:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Huset i Hou!

  Det var da sandelig så lidt, mange tak for kommentaren 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Mar 29, 2009
  4:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Det smagte altså også dejligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Oct 17, 2011
  9:51 pm

  Mia Sommer

  Jeg vil bare sige TAK for din opskrift! Jeg eksperimenterede med rigtigt mange forskellige opskrifter, før jeg fandt din, og den er LANGT den bedste.

  Jeg har brugt den rigtigt mange gange, og de er lige fantastiske hver gang!!


 8. Oct 17, 2011
  9:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mia!

  Velkommen herinde, tror ikke at jeg har set dig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg er da glad for at du fandt en opskrift som du kan bruge. Jeg har ikke rigtig fået eksperimenteret mere med det, jeg må vist i gang igen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Feb 16, 2012
  9:25 pm

  Michael Scharstein

  Har ikke prøvet disse endnu – er lige ved at finde ingredienserne frem nu… Jeg så denne side forleden dag og i dag i Netto fandt jeg endelig et sted hvor jeg kunne købe et billigt B.V. jern – så kan vi prøve det og falder vi så helt for det, kan vi altid købe et ordentligt 🙂

  Det er altid rart at have nogle man er sikre på… Når jeg ser på dine opskrifter og høre på dine kommentar, så ved jeg med det samme om jeg kan li det… For når du skriver det smager godt – så smager det godt og når du skriver at du er på vej i 7. himmel så kommer jeg det også – dejligt og endnu engang tak for din side…

  Men nu kommer spørgsmålet – “min Papa’s hjemmelavede ahornsirup (som er den bedste der findes *S*)” Hvordan laver man det – er der mulighed for at du kan afsløre opskriften og fremgangsmåden? Vil gerne selv prøve at lave det…

  Mvh og et lille smil

  Michael


  • Feb 16, 2012
   9:39 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Michael!

   Uha, nu håber jeg sandelig ikke at du bliver skuffet. Jeg kan sagtens afsløre hvordan det laves. Du køber sådan ca. 100 eller flere ahorntræer og lader dem gro til de bliver store. Så laver du huller i dem og forbinder dem med plastikslanger, som så igen forbindes til et stort kar. Du håber på en kold vinter og når foråret så kommer, så håber du på at dagene bliver varme, så ahornsafte begynder at løbe. Når al saften er løbet ned i det store kar, skal det ind i et “sukkerhus” (sugarhouse) og så skal det koges i et stort kar, over åben ild. Meget forsigtigt og til det bobler på den helt rigtige måde, dvs. til det koger ind til den rigtige konsistens 🙂
   Ahornsirup er 100% et naturprodukt, i hvert fald hvis det laves som i New England og Canada, hvor de laver rigtig ahornsirup og hvor du finder utallige små sugarhouses. Her laves der et kvalitetsprodukt, som du ikke kan finde i Danmark og som ikke ligner det, du kan købe her – desværre.

   Mange hilsner
   Birthe


   • Feb 18, 2012
    12:34 am

    Michael Scharstein

    *LOL*
    Tjaa, den del var jeg med på, men jeg viste ikke om I havde en bestemt måde at behandle et eller andet på, så man bare fik en endnu bedre sirup 🙂

    / Michael


    • Feb 18, 2012
     7:24 pm

     Newyorkerbyheart

     Hej Michael!

     Der er desværre ikke så meget at gøre, andet end at få fat i det bedste 🙂 Desværre er det man kan få herhjemme, ikke særlig godt…..

     Mange hilsner
     Birthe


 10. Sep 22, 2012
  3:44 pm

  cille

  Tak for opskriften og som min søn på 3 år sagde. Mor det er da bare for fantastisk smums : )


  • Sep 22, 2012
   8:39 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Cille!

   Det er jeg glad for at høre, tak 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

 1. Pingback Homepage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!