Newyorkerbyheart

Kyllingefileter med aubergineruller………..

Hytteostblandingen……………

De stegte aubergineskiver…………

………….hytteostblanding kommes på…………

………..de rulles sammen og lægges i et fad………..

Tomatsauce og ost kommes over……….

………..lige fra ovnen………..

Aftenens tallerken………..

Waffles anyone????…………

Jeg har fået endnu en ting til køkkenet, jeg skal vist snart have en lille tilbygning bare til elektroniske køkkenting *S*. Lidl har i denne uge tilbud på et vaffeljern til belgiske vafler, som er en tykkere udgave end de “almindelige” vafler.
Jeg elskede når min Mama lavede dem til mig i USA, tykke, varme og lækre. Vi fik dem til morgenmad med iskoldt smør, min Papa’s hjemmelavede ahornsirup og blåbær……………..MUMS!
Jeg glæder mig til at afprøve den – jeg tror også at kæresten glæder sig, han har ihvert fald fingreret ved den hele aftenen *S* – men jeg ved ikke lige hvornår det bliver………..

I aften har vi fået kyllingefileter krydret med noget Jerk-krydderiblanding, dertil nogle super lækre aubergineruller og dampede, grønne asparges. Opskriften på auberginerullerne er fra en af brugerne inde på Jubii debatten og de kan virkelig anbefales, de er SÅ lækre………

Aubergineruller, 3-4 pers.:

2 auberginer
groft salt, friskkværnet peber
ca. 2-3 dl hytteost
en god håndfuld frisk, revet parmesanost
1 potte frisk basilikum, bakket
1 glas god tomatsauce (jeg brugte en fra Bertolli)
lidt revet mozzarella
olivenolie
Skyl auberginerne, skær endestykkerne af og skær dem så i ca. 3-4 mm. tykke skiver på LANGS. Drys dem med groft salt og læg dem til afdrypning i ca ½ time. Skyl saltet af dem og dup dem helt tørre i et rent viskestykke. Varm lidt olie op på en (grill)pande og steg dem til de bliver gyldenbrune. Rør hytteost sammen med salt, friskkværnet peber, hakket basilikum og parmesanost. Kom lidt af blandingen på hver aubergineskive og rul sammen. Læg rullerne, med samlingen nedad, i et letsmurt ovnfast fad. Hæld tomatsauce ud over og drys med lidt mere frisk, revet parmesanost og noget revet mozzarellaost. Sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter, eller til osten er gylden og smeltet. De kan bruges som tilbehør til mange forskellige ting eller de kan spises som en selvstændig ret med en god salat og noget godt brød til.

Jeg har helt savnet at blogge i weekenden, men der er jo ikke blevet lavet så meget mad *S*. Kæresten var til gammel klassefest lørdag og tog allerede afsted om eftermiddagen. Han havde proklameret, at jeg nok ikke skulle forvente ham hjem før sidst på morgenstunden, men han ringede nu allerede ved 2.30-tiden og sagde at han gerne ville hentes kl. 03.00. Det havde vist været sjovt nok, men han følte alligevel ikke at de havde så meget at snakke om, eller så meget til fælles længere. Det var hans gamle 9. klasse – og parallelklassen – så der er måske ikke så meget at sige til det……..

Jeg hyggede mig i mit eget selskab – og prinsessens selvfølgelig. Aftensmaden bestod af tacos – som er en af mine favorit retter.

Prinsessen syntes i øvrigt ikke at det var ok at hendes far var væk fra hende på en lørdag!! Fra kl. ca. 23.00 til jeg hentede ham, gik hun rundt og peb, sad og kiggede på mig med hendes store mørke øjne, sad ved hoveddøren, var inde og kigge på sengen og inde på kærestens kontor. Hun kunne bare ikke forstå hvor han var henne!! Da han så endelig kom hjem – og faldt om i sengen – gjorde hun det samme!!
Normalt skal hun lige løbe lidt rundt og “surfe” på dørmåtten inden hun lægger sig til, men lørdag aften/nat lagde hun sig til med det samme. Hun lagde sig ovenpå kærestens ben, så hun vidste hvor hun havde ham. Hun blev liggende i sengen efter vi stod op ved 10.30-tiden og da hun endelig stod op, var det bare for at lægge sig i kurvestolen ved vinduet og sove videre………..det er HÅRDT at være prinsesse og savne sin far!!

Fredag aften var vi jo inde og se “Operation Valkyrie” med bl. a. Tom Cruise. Det var en ok film, plottet er jo kendt og slutningen er jo givet på forhånd. I starten taler Tom Cruise tysk – meget LIDT overbevisende – og det er mest som om han mumler for at skjule hans dårlige udtalelse, så det var en lettelse da de slog over i engelsk og talte engelsk resten af filmen!

I morgen vil jeg prøve om jeg kan overtale min doven krop til at komme på crosstraineren igen – og en omgang pilates ville den nok også have godt af! Jeg har slet ikke kunnet motivere mig selv siden vi er kommet hjem fra skiferie – og jeg har også fået bildt mig selv ind, at jeg nok har haft godt af pausen *S*. Det tror jeg nu rent faktisk at min krop har nydt godt af, der blev drevet “lidt” rovdrift på den, på den skiferie. Men jeg skal jo igang igen, selvom det ikke er sikkert at motivationen er så stor, når der ikke er en skiferie der hænger og dingler foran næsen på mig *S*.

Jeg vender tilbage i morgen med pasta og kødboller – i en ny version……….

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Mar 23, 2009
  9:54 pm

  Malou Klidmoster

  Hej Birthe

  Det ser vel nok lækkert ud. En spændende måde at bruge auberginer på. Tillykke med ‘jernet’, du må godt nok ha´ en kæmpe maskinpark efterhånden 🙂
  Jeg så et eller andet sted, at man også kunne bage salte madvafler i sådan en fætter. Er det noget du kender noget til?

  Stakkels lille prinsesse, sådan at blive efterladt alene hjemme ‘kun’ sammen med dig. Myren er helt oppe i det røde feldt lige nu og går også rundt og leder efter sin farmand. Puha, det bliver slemt for hende i denne uge. Jeg skal være væk i 5 dage 🙂

  Jeg er spændt på “Operation Valkyrie”, men venter til den kommer på DVD.
  God fornøjelse med morgendagens work-out 🙂

  Mange hilsner
  Malou


 2. Mar 24, 2009
  7:26 am

  Piskeriset

  De der aubergineruller ligner bestemt noget, jeg skal udsætte min vegetar-ven for på et tidspunkt! Jeg får hende faktisk på besøg i dag, men der har jeg allerede planer om at afprøve en anden opskrift 🙂


 3. Mar 24, 2009
  9:23 am

  Michele

  I love your blog and you food looks delicious! Plus, your kitty is just so sweet!


 4. Mar 24, 2009
  10:10 am

  Newyorkerbyheart

  Hi Michele,

  thank you so much – and right back at you 🙂
  Your cats are SO beautiful and all that delicious vegeterian food makes me hungry……

  My best
  Birthe


 5. Mar 24, 2009
  10:14 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Klidmoster!

  De smagte bare super godt de aubergineruller, helt sikkert nogle der skal gentages 🙂

  I den brochure der fulgte med er der opskrift på vafler med skinke i, er det sådan noget du tænker på? Jeg har ihvert fald tænkt mig at eksperimentere lidt……

  Stakkels lille Myre!

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Mar 24, 2009
  10:15 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det tror jeg også at de vil egne sig godt til, de smagte ihvert fald godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Mar 24, 2009
  11:09 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Det ser godt nok lækkert ud! Jeg elsker auberginer…

  Jeg har ikke set forfilm eller noget til den film – men jeg er altså ikke den store Cruise-fan efter alt hans hysteri med Scientology. Men derfor kan filmen jo sagtens være god – selvom handlingen er kendt!

  Måske på DVD! 😉

  Hav en god dag!


 8. Mar 24, 2009
  11:32 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Ja, auberginer er en lækker spise 🙂

  Da jeg var yngre var jeg vild med Tom Cruise, men det var vist mest pga. af udseendet! Han har jo aldrig været den store karakter skuespiller (synes jeg), mere til de lette film. Men filmen er dog værd at se på DVD synes jeg…..

  Kærlig hilsen og også god dag til dig.

  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!