Newyorkerbyheart

Laks gratineret med fetaost (Spis Bedre 2007)……….

Laksefileter med feta og finthakket rosmarin ovenpå…………

Aftenens – rystede – salat…………

Laksefileterne er færdigstegte………..

Aftenens tallerken…………

Babytæppets mønster tæt på……….

Projekt babytæppe…………..

I aften har vi fået en lækker lakseret, som jeg fandt inde på Spis Bedre‘s hjemmeside (hvor der er rigtig mange lækre opskrifter at finde), den har været bragt i deres blad i 2007. Laksen blev gratineret med feta og finthakket rosmarin – og smagte super GODT – virkelig lækker sammensætning, som jeg aldrig selv ville have kommet på!
Dertil fik vi ovnbagte kartoffelbåde med lidt frisk rosmarin og italiensk krydderi, en enkel salat og oliventapanade. Tapanaden kan I enten købe færdig på glas eller lave den efter denne opskrift, det er super NEMT at lave selv. Jeg lavede dog kun halv opskrift og de oliven jeg ikke brugte til tapanaden, kom jeg i salaten…….

En skøn og nem ret, med gode smagssammensætninger og som kan gøres nemmere ved at brugte frosne kartoffelbåde (men jeg lavede dem nu selv *S*).

Laks gratineret med fetaost (Spis Bedre 2007), 2 pers.:

2 laksefileter uden skind og ben
50 g feta (jeg havde et helt bæger og brugte resten til salaten)
Maldon salt, friskkværnet peber
olivenolie
lidt friske rosmarinnåle, finthakket
Smør et lille ovnfast fad med lidt olie. Dup laksefileterne tørre med køkkenrulle og læg dem i fadet. Krydr med Maldon salt og lidt friskkværnet peber. Læg fetatern ovenpå og drys tilsidst lidt finthakket rosmarin over. Dryp med lidt olivenolie og sæt i en 225 grader varm ovn (varmluft) i ca. 10-12 minutter. Server med ovnbagte kartoffelbåde (enten hjemmelavede eller færdigkøbte), oliventapanade (½ portion) og en salat af blandede salatblade, en bakke cherrytomater i halve, en rest oliven, en rest feta, Maldon salt og friskkværnet peber.

Jeg er jo ved at lave det babytæppe til vores genboer, som venter deres første barnebarn i næste måned. Jeg er faktisk ikke nået så langt og jeg skal skynde mig, hvis jeg skal nå at få det færdigt, til deres datter nedkommer. Men jeg har da lov til at håbe – og jeg har ikke lovet det færdigt til et bestemt tidspunkt (heldigvis *S*). Det bliver dog ganske fint synes jeg. Det er hæklet med dobbelt garn og lavet ud fra en ret simpel opskrift, som kan ses her, hvis der er nogen der er interesseret.
I stedet for at lave det i alle de forskellige farver, har de ønsket det helt i hvidt.

Bøger:

Jeg var faktisk startet på “Blekingegadebanden”, men jeg indså hurtigt at det ikke lige var den rette bog, på det rette tidspunkt! Jeg ved godt at jeg burde læse den, fordi dokumentarfilmen kører lige nu i biografen, men det er jeg altså ikke lige i humør til. Istedet er jeg startet på “Den våde fisk” af Volker Kutscher (Bazar Forlag). Den tegner til at være rigtig god, men jeg er kun lige begyndt så jeg kommer med en mere udførlig beskrivelse senere………..

I dag har jeg lave lidt fitnessboksning, lidt “body toning” og maveøvelser efter en af mine “gamle” dvd’er som jeg ikke har haft fingre i længe – RIGTIG længe!! Hold da op hvor var det hårdt, men også ret sjovt at tage op igen. Det er sjovt at variere min træning lidt og guderne skal vide at jeg har nok forskellige træningsdvd’er til at gøre det *S*. Jeg brugte den dvd rigtig meget for nogle år siden, da jeg faktisk var kommet ind i en rigtig god træningsrytme (det var inden vi tog til København for at være sammen med min amerikanske familie, hvor jeg kom hjem og var så syg og dermed blev den træningsrytme ødelagt), den rytme vil jeg faktisk gerne finde tilbage til. Så måske noget med lidt konditionstræning hver anden dag og noget pilates/yogalates/yoga hver anden dag. Jeg vil være glad hvis jeg kan gøre det 4 gange om ugen – 5 gange vil være det BEDSTE – og kan måske realiseres på sigt………….

I morgen står menuen på clubsandwich, måske med lidt ovnbagte – hjemmelavede – fritter. Senere på aftenen skal jeg have afprøvet den nye vaffeljern, til belgiske vafler (de tykke, firkantede) og det glæder kærestens sig rigtig MEGET til. Han har været nede og købe is *S*………..

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!