Newyorkerbyheart

Pastaruller (Spis Bedre nr. 3/09)………..

Squash og champignon svitses………..

En forkogt lasagneplade med skiver af emmentaler ost, skinke og squash-/champignonblanding……..

Bechamelsauce i bunden og så rullerne stillet op på rad og række………..

Tomatsauce hæld over og drysset med revet emmentaler………..

De færdigbagte pastaruller…………..

Aftenens tallerken…………

I aften har vi fået pastaruller, en opskrift fra “Spis Bedre” nr. 3/09 og det smagte helt VILDT godt!! Det tog lidt tid at lave, men var så absolut det hele værd *S*.
Vi fik hvidløgsflutes og råkostsalat til – og i morgen har vi heldigvis rester………..

Der står i original opskriften, at der skal bruge friske lasagneplader, men det kunne jeg ikke finde. Jeg tog derfor nogle almindelige, tørrede lasagneplader og kogte dem i lidt letsaltet vand, tilsat et dryp olie så de ikke klistrede sammen. Jeg kogte dem omkring 5 minutter vil jeg tro, tog dem op med en hulske og lagde dem på et rent viskestykke for at køle af. Det fungerede fint!
Jeg havde også nogle champignon som skal bruges inden vi tager på skiferie på fredag, så de kom også i………..

Retten har en virkelig skøn smag og man kan smage alle de gode ting der er i, der er ikke noget der overdøver det andet. Det er også en meget dekorativ ret, som sagtens kan egne sig til gæstemad. Rullerne kan forberedes i forvejen og bare lægges på køl. Tomatsaucen kan også forberedes og så er det bare at lave bechamelsaucen og “samle” det hele. En lækker grøn salat vil gøre sig godt til og et stykke lækkert brød er et must, til at opsuge den gode sauce *S*

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Pastaruller (Spis Bedre nr. 3/09), 4 pers.:

9 almindelige, tørrede lasagneplader
1 squash
1 spsk. olivenolie
200 g champignon i skiver
salt, friskkværnet peber
250 g emmentaler
150 g kogt skinke i tynde skiver

Tomatsauce

1 løg, hakket
3/4 dl olivenolie
1 dåse blommetomater
salt, friskkværnet peber
et nip sukker

Bechamelsauce:

2½ spsk. smør
2½ spsk. mel
ca. 5 dl mælk
salt, friskkværnet peber
frisk, revet muskatnød
Skær squash i skiver og så i strimler. Skær champignon i skiver. Steg det hele i lidt olie, krydr med salt og friskkværnet peber. Lad det afkøle.
Tomatsauce:
Hæld olien i en gryde og kom løg i, lad dem sautere i ca. 3 minutter, uden at de tager farve. Tilsæt tomater, salt, friskkværnet peber og et nip sukker. Kog saucen ved svag varme UDEN låg i 15-20 minutter. Hæld det gennem en sigte og pres det godt med bagsiden af en ske, så al væden og saften fra tomaterne kommer med – men uden at der kommer nogle klumper i saucen.
Skær skinken i “strimler” som passer nogenlunde til lasagnepladerne. Skær ca. 150-175 g af emmentaleren i skiver med en ostehøvl – eller en skarp kniv – riv resten. Tag de forkogte lasagneplader (se tip ovenfor). Læg osteskiver, skinke og squash-/champignonblanding på og rul dem stramt sammen fra den korte ende. Læg rullerne meget tæt sammen og pak dem stramt ind i film. Læg dem i køleskab til de skal gratineres – og de er nemmere at skære hvis de har lagt i ½-1 time.
Bechamelsauce:
Smelt smørret i en gryde og pisk melet i, lad det “stege” i et par minutter under konstant piskning. Pisk mælken i lidt efter lidt og lad det komme op og koge ved svag varme mellem hver gang. Smag til med salt, friskkværnet peber og muskatnød.
Tænd ovnen på 225 grader. Smør et ovnfast fad og kom halvdelen af bechamelsaucen i bunden. Tag pastarullerne ud af køleskabet og skær dem midt over. Stil dem i bechamelsaucen, hæld resten af bechamelsaucen og al tomatsaucen over. Drys med den revne ost og stil det i ovnen i 18-20 minutter, til det er gyldent og boblende.

I går var vi så i SkiArena Århus og det var faktisk ret sjovt. Jeg ved ikke hvad underlaget er, men det er ihvert fald IKKE lettere end sne, det er teknisk ret svært at stå på! Det er jo så oveni købet også et rullende bånd man står på og det havde jeg lidt svært at vende mig til. Vi kunne stå på 2 ad gangen – 3 når instruktøren trådte op – og vi stod foran et stort spejl. Der var en barre foran forneden og den holdt jeg krampagtig fast i den første halve times tid.
Jeg skulle virkelig vænne mig til det rullende bånd og jeg har panisk angst for at falde og slå mig (når man tænker på hvor klodset jeg er, er det ikke uden grund *S*). Instruktøren, som står hos os hele tiden, kan så skrue op og ned for tempoet for det rullende bånd.
Jeg nåede ikke så meget, men endelig fik jeg da overtalt mig selv til at give slip for barren og stå lidt uden at holde ved. For at komme op ad båndet (op på toppen af “bjerget”), skulle vi stille os i “plov” og når hælene kom langt nok ud, blev vi trukket opad. Der var bare den hage ved det, at det var svært at finde det punkt mellem at blive trukket langsomt op………………eller flyve op og blive “klasket op ad væggen”! Ok, helt så slemt var det ikke – og de kunne selvfølgelig stoppe båndet straks de så vi var i problemer – men der var sådan noget kunstigt “græs-agtigt” nogetn udenfor “bakken” og hvis du kom ud på det var det altså ikke rart, fordi din bevægelse stoppede med det samme. Så hvis vi landene med et ben på “bakken” og et ben på græsset, så kunne man altså godt flyve af. Jeg faldt et par gange, men kom heldigvis ikke alvorlig til skade *S*.
Den ene gang hang jeg i armen, i barren, nede foran. Den anden gang var jeg halvvejs oppe ad “bakken”, da jeg pludselig mistede fokuseringen og faldt så jeg fik et lille vrid i knæet. Det tog lidt tid inden ømheden forsvandt, men nu er det ok.
Jeg endte med at kunne stå i en perfekt “plov”, men jeg var stadig meget bange og spændte totalt meget i hele kroppen.
Kæresten havde det også svært, selv han har stået mere på ski end mig. Som jeg skrev før, så er det teknisk meget svært, så det kræver en del øvelse på det (specielle underlag), for at blive god. Kæresten faldt dog ikke, men kæmpede noget med den grønne “plæne” udenfor “bakken”.
Det var ret hårdt og anstrengede og selvom vi var på i 10 minutter og så holdt pause i 10 minutter, så måtte jeg have et par ekstra pauser.
Men alt i alt gik det godt og det kan godt anbefales at tage derop og prøve det af. Instruktørerene er ihvert fald søde og MEGET tålmodige…………

Da vi kørte hjem var jeg totalt TRÆT, mest fordi jeg tror at jeg har haft så meget adrenalin i kroppen (pga. angst), så det det slipper op så kommer trætheden. Jeg var egentlig ikke så øm som jeg havde forventet, hvilket jo er SÅ positivt. Mine lårmuskler havde det fint og det tror jeg er takket være pilates træningen – og selvfølgelig også træningen på crosstraineren.
Jeg havde – og har faktisk stadig – mest ondt i armene (og hænder) fordi jeg knugede om den barre til mine knoer var helt hvide – og derfor har jeg spændt alt for meget. Så mine finger, hænder og håndled er helt hævede i dag………….

Jeg har fået støvsuget og vasket gulv idag, så nu ser det da nogenlunde ud inden vi skal afsted fredag aften. Det bliver nok lige til en gang støvsugning mere på fredag, så prinsessen har et helt fint, rent gulv hun kan gøre beskidt *S*. Jeg er faktisk ikke begyndt at pakke endnu og det ligner slet ikke mig. Jeg har pakkelisten klar og har vasket noget tøj, men intet er kommet i taskerne endnu. Måske det er fordi vi først skal køre ved midnat, at jeg ikke føler at jeg skal have så travlt? Men jeg regner nu med at begynde så småt i morgen………

Bøger:

Jeg er blevet færdig med “Den sidste gave” og jeg kan kun anbefale den. Selvom den på mange måder er trist, meget trist selvfølgelig, så er en også livsbekræftende. Tænk, at hun formår få sit liv til at fungere igen ovenpå den tragedie det er at miste et barn – og så på den måde. Jeg tager hatten af for hende!!
Jeg er startet på “Under en strålende sol” af Khaled Hosseini og den tegner til at blive god – jeg er ikke nået så langt endnu…………

Jeg tror ikke at jeg når mere inden vi tager på ferie. På fredag skal vi bare have en pizza inden vi tager afsted. Jeg tager dog computeren med mig, så hvis gud – og internettet – er med os, så får I et par indlæg dernede fra………..

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Mar 5, 2009
  12:31 am

  Foodfanatic

  Jeg læste bogen for ganske nylig. Fantastisk bog. Er også helt vild med Drageløberen, så hvis Under en Strålende Sol falder i din smag MÅ du læse den (hvis du da ikke allerede har 🙂 ¨

  Din aftensmad ser iøvrigt super lækker ud.


 2. Mar 5, 2009
  6:01 am

  MissMuffin

  Jeg har selv lavet pastarullerne med friske plader, et synes jeg ikke var særligt nemt, for det er jo ret stift i det. Så laver jeg det en anden gang tror jeg at jeg vil prøve med de tørrede ligesom dig, for dine ruller er noget pænere end mine..
  God skitur:)


 3. Mar 5, 2009
  11:26 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Foodfanatic!

  Det var en meget lækker aftensmad, helt sikkert noget der vil blive gentager 🙂

  Det er ikke så længe siden jeg læste “Drageløberen”, som jeg også skrev om herinde……

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Mar 5, 2009
  11:28 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Missmuffin!

  Jeg ville da tro at de friske pastaplader ville være bløde i det? Nå, men disse var heller ikke sådan super bløde i det, men de var ok at rulle aligevel…..

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Mar 5, 2009
  12:35 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Det lyder godt nok specielt med den skitræning… ikke noget for mig tror jeg! Men jeg er også altid bange for at falde – efter for mange gange overrevne ledbånd!

  Rigtig god skiferie – nyd det!!! Og ikke tænke for meget på blog – det er jo ferie 😉

  Kærlig hilsen
  Pernille


 6. Mar 5, 2009
  12:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Det var en meget angst-fremkaldende oplevelse, men det var også lidt fedt i – få sekunder – hvor det lykkedes 🙂

  Du kan være helt sikker på at jeg vil nyde det – og ikke tænke (ret meget) på blog, det bliver kun hvis jeg føler for at lave et indlæg……

  Kærlig hilsen
  Birthe
  – der stadig funderer over blå hjerner *lol*


 7. Mar 5, 2009
  1:51 pm

  Angelika

  Kære Birthe

  Jeg håber I får en fantastisk skiferie. Gid det var mig der skulle afsted igen – jeg er blevet ret vild med det 🙂 Pas på lemmerne og så ser jeg frem til nogle dejlige indlæg fra dig på ferie 🙂

  Mange hilsner Angelika


 8. Mar 5, 2009
  5:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Angelika!

  Hvornår var det at du var afsted?? Var det god sne?
  Jeg er meget spændt og glæder mig, det bliver dejligt med noget frisk alpeluft og forhåbentlig solskin…..

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Mar 8, 2009
  2:30 pm

  Pernille på 1.

  Det var dog en lækker opskrift den skal afprøves i løbet af ugen, selv om jeg godt kan se at den tager lidt tid 🙂

  Det var da noget af en skitræning. Rigtig god skiferie


 10. Mar 15, 2009
  7:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pernille på 1.!

  Først velkommen herinde, jeg tror ikke at jeg har set dig herinde før 🙂

  Jeg håber, at du får det afprøvet, det smagte SÅ godt og helt sikkert noget der skal laves igen……

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!