Newyorkerbyheart

Spinatsalat med æg og bacon………..

19 marts , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Om mig, Salater - Tags:

Dressingen………..

Den lækre salat………..

………..og serveret på tallerkner…………

Forårsstemning og ænder i søen………….

Sikke et fantastisk forårsvejr der er blevet, svært at være i dårlig humør, selvom I kan se at det lykkedes meget godt for mig *S*

I går fandt jeg en dejlig lækrog ude på terrassen og sad og læste lidt, mens solen bagte ned på mig. I dag fik jeg min søde nabo med ud og gå en tur, en rigtig dejlig tur, TAK Gunvor! Det er længe siden vi rigtig har fået snakket sammen og af en eller anden grund, så snakker man så godt når man går…………..

Jeg har haft virkelig svær ved at overtale min krop til at lave noget som helst der ligner træning siden vi er kommet hjem fra skiferie – og det er stadig ikke lykkedes mig – andet end den gåtur i dag og en lille gåtur i går aftes (vi besøgte kærestens mor). Men mon ikke min krop bare trænger til lidt fred og ro efter de fysiske udfoldelser den var udsat for i sidste uge? Det er ihvert fald det jeg vælger at tro på………..

I går aftes fik vi rester fra i tirsdags og da der var noget spinat tilovers fra lasagnen, lavede jeg en spinatsalat med æg og bacon, MUMS siger jeg bare! Virkelig lækker salat, meget enkel, men med MASSER af smag……….

Spinatsalat med æg og bacon:

frisk spinat, godt skyllet og slynget tør
1 lille rødløg i meget tynde skive
3 hårdkogte æg, hakket
1 pakke bacon, sprødstegt (gem lidt af stegefedtet).
Dressing:
1-1½ spsk. baconfedt (fra stegningen)
ca. 1½ spsk. sukker
3 spsk. hvidvinseddike eller hvid balsamico
1 spsk. vand
salt, friskkværnet peber
Steg bacon sprødt, læg til afdrypning og bræk i mindre stykker. Tag 1-1½ spsk. af stegefedtet og bland med de andre ingredienser til dressingen.
Lige inden servering:
Skær evt. spinatbladene i mindre stykker/strimler og læg dem i et halvdybt fad. Kom rødløg i meget tynde skiver over og vend det godt rundt. Kom hakket æg på og så sprøde baconstykker. Drys med ganske lidt flagesalt og lidt friskkværnet peber. Tag den sammenpiskede dressing og kom den i microovnen ved fuld effekt i ca. 50 sekunder-1 minut – den skal være RYGENDE varm. Dryp dressingen over salaten og vend rundt – server STRAKS!

Jeg føler mig som om jeg er fanget i en 100-årigs krop, jeg er helt VILDT træt! Men som jeg skrev på Facebook, så er det godt at jeg stadig føler mig som en 20-årig oppe i hovedet *S*. Nogle gange, når det kan lykkedes mig at se helt bort fra min trætte krop, så kan jeg stadig bilde mig selv ind at jeg kun er “et sted i 20’erne”. Jeg synes at alder er noget underligt noget, det er “kun” tal, men nogle gange tal som vi lægger utrolig meget i – og som kan få os til at styre vores liv. Få os til at spørge os selv: “kan jeg virkelig det i MIN alder???” Svaret er: JA!!!!! Hvis du mærker efter indeni dig selv og det føles rigtigt, så skal tal ikke stoppe dig (eller mig).
Go for it, du har kun denne ene liv – måske flere hvis du tror på reinkarnation – men ellers, kun dette ene liv til at gøre dig selv lykkelig i………

I mellemtiden er jeg også kommet i tanke om hvad jeg besluttede mig for skulle være på menu’en i dag: nemlig hjemmelavede calzone (indbagte pizza’er) med skinke, champignon og ost. Vi ses i aften…………

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Mar 19, 2009
  4:15 pm

  Voksenmis

  Yes Ma’m!

  Der er alt for mange, der har travlt med: “Er du ikke for gammel til det?” eller “Ej, det kan man da ikke, det er da kun børn”…

  Sludder og vrøvl!

  Hvis jeg har lyst til at bestille to Happy Meals eller tage en tur ned ad rutschebanen på legepladsen, er jeg jo tydeligvis ikke for gammel til det!
  Og, som kendere af mig vil vide, hvis der er et totalt hysterisk skrigende barn i supermarkedet, som 10 gange er blevet bedt om at tie stille (på en meget pædagogisk måde) af forældrene – og det ikke har virket – er jeg ikke spor bleg for enten at gå hen og lave en meget høj lyd til barn + forældre – eller allerbedst sige til barnet: “Fik du ikke besked på, at du skulle være stille?” Det plejer at virke…..
  Og jo, ja, jeg er sær på det punkt, men det kan for hulan da ikke passe, at man skal tvinges til at være til jammer-koncert, når man køber ind, fordi forældre er bange for at irettesætte deres børn (de små pus skulle jo nødigt få traumer). Og ja, måske er jeg en enkelt gang kommet til at råbe “aaaaaaAAAH” til et barn, som ikke kan gøre for det – i form af at det har en adfærdsforstyrrlse el. lign. – og det beklager jeg.

  Det kan være, at det er det, jeg selv har, en adfærdsforstyrrelse 🙂

  Nå, det var et sidespring.

  40 er de ny 30, siger de.
  Næ, 40 er de ny “jeg har det sjovt og jeg vil blæse på min alder!”.

  Undskyld, hvis jeg har stødt evt. småbørnsforældre… men I er sgu belastende engang imellem med jeres evige “talen til rette”. Prøv dog af og til at sige “NEJ” så det ikke kan misforstås – eller Gud bedre det, lære barnet hjemmefra, at der er steder, man er velkommen til at støje og andre steder, det ikke er så hensigtsmæssigt.

  Pyha, det lettede.

  Endnu engang undskyld, hvis jeg kommer til at tale til dit barn, så det skal til krisepsykolog…

  Ellers har det jo været endnu en dag med pragtfuldt vejr. Det er som om man tør tro på, at en nat bliver det sommer…

  😀

  Knus fra Lisa

  – som måske har en flig af Tourette’s Syndrom


 2. Mar 19, 2009
  5:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Lisa!

  Hvor du dog fik mig til at grine og jeg kan lige se dig stå og råbe ind i hovedet på et barn (og dets forældre), mens deres hår står blæst bag ud! 😀 Og jeg kender dig endda “kun” fra cyberspace…..
  Men du har ret, engang imellem er det bare belastende! Den anden dag jeg var i den lokale DagliBrugs var der en far med sit barn og de skulle faktisk have ret mange ting, alligevel insisterede faren på at barnet skulle lægge varerne op på båndet (selvom det tog en evighed og barnet mistede interessen for det undervejs!). Pyt med at der stod andre bagved, som måske havde andre gøremål end lige at se hans pode lægge varer på båndet hele dagen – eller gud forbyde det – havde et liv hvor alt ikke drejede sig om hans barn 😀

  Nå ja, vi kan jo sagtens, os stakkels barnløse mennesker 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Mar 19, 2009
  10:46 pm

  Piskeriset

  Ja, alder er heller ikke en begrænsning i min verden, og det har min omgangskreds heldigvis indset. Da jeg for et par uger siden havde fødselsdag og havde valgt at holde det i ægte børnefødselsdagsstil med farverig dug, paptallerkner, paphatte (!), serpentiner og balloner, så undrede gæsterne sig ikke det mindste – og jeg er rundet de tredive, og nej vi har ikke børn!

  Det ærgrede mig blot, at jeg ikke nåede at planlægge en skattejagt inden, men nu er ideen givet videre til jer andre 😉


 4. Mar 19, 2009
  10:57 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke at jeg har set dig herinde før 🙂

  Sikke en god – og sjov ide – som hermed at givet videre. Dejligt at høre at alderen ikke sætter grænser for Jer derude, det er sådan det skal være, det er jo bare tal…..

  Skøn side du har iøvrigt, jeg sætter dig på min blogroll, håber at det er ok 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Mar 19, 2009
  11:23 pm

  Piskeriset

  Nej, jeg har ikke skrevet herinde før – til gengæld tør jeg ikke tænke på, hvor mange timer jeg efterhånden har nydt at bruge på at læse din blog igennem den seneste tid! Jeg har blandt andet fået en hel ustyrlig lyst til at tage forbi den amerikanske shop i København og snolde sjove US-varer 😉

  Helt ok med blogroll – og hav en skøn weekend! 🙂


 6. Mar 20, 2009
  11:06 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Piskeriset!

  Det glæder mig at du har læst med herinde, det er jo altid dejligt at erfare 🙂

  God ide med den amerikanske butik i København, den er bare desværre lidt dyr….

  God weekend.

  mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!