Newyorkerbyheart

Suppe fra Umbrien (Claus Meyer) og Krydrede ostebrød (Spis Bedre)……….

Feta-blandingen til brødene………….

Brødene inden de bages…………

………….og færdigbagte og LÆKRE…………

Suppeblandingen fra Umbrien fra Claus Meyer…………..

Den kogte suppeblanding……….

Skinke, bacon og grønsager svitses………….

Tomater og den forkogte suppeblanding kommes i………..

Aftenens tallerken………….

Svanen på vandretur………..

………..og badende i vores lille sø…………

I dag har vi fået en virkelige skøn, SKØN suppe – for ikke at sige FANTASTISK suppe! Det er den suppeblanding vi købte i Ribe den anden dag fra Claus Meyer og som hedder “Suppeblanding fra Umbrien“, den består af: perlebyg, perlespelt, røde afskallede linser og grønne flækærter.
Jeg lavede suppen – næsten – efter den opskrift der fulgte med posen. Den eneste ændring jeg lavede, var at tilsætte noget finthakket hvidløg. Jeg kan kun sige at det gav en lækker suppe, meget fyldig og mættende. Det er bestemt ikke sidste gang vi har købt den suppeblanding og jeg tror at næste gang køber vi et par poser (eller 3), de kan jo gemmes og så egner de sig også rigtig godt som værtindegave…….

Til suppen fik vi nogle lækre ostebrød, som jeg fandt inde på Spis Bedre‘s hjemmeside, dem kan jeg også virkelig anbefale Jer at lave, de er meget lækre og har en skøn smag. Eneste minus er, at der stod i opskriften at de skulle formes som en stjerne og at man skulle se billed – men der var ikke noget billed! Så jeg måtte selv finde ud af hvordan de skulle se ud *S* Jeg foldede dem nærmes som flade napoleonshatte, men jeg ved altså ikke hvordan de “rigtigt” skal se ud…….
Chiliflager, peber og sesamfrø skulle have være drysset på, men jeg blandede det hele i feta-blandingen.

Suppe fra Umbrien (Claus Meyer), 4 pers.:

1,2 liter vand
1 stort løg finthakket
2 stængler bladselleri, finthakket
1 gulerod, finthakket
3 fed hvidløg, finthakket
1 pakke bacon i skiver, skåret i mindre stykker
1 pakke god italiensk skinke, skåret i tern
4 modne, aromatiske blommetomater, hakket (eller hakkede tomater fra dåse)
god ekstrajomfruolivenolie
salt, friskkværnet peber
Sæt suppeblandingen i blød i 1,2 liter vand i 1 time (det er ikke nødvendigt, men det nedsætter kogetiden!). Kog derefter suppeblandingen i 25 minutter, tilsæt salt halvvejs. Hæld lidt olivenolie i en stor gryde og svits bacon, skinke og grønsager – krydr med salt og friskkværnet peber. Rør i det af og til, når blandingen begynder at tage farve og blive lidt gylden, tilsættes de hakkede tomater og den forkogte suppeblanding sammen med kogevandet. Hvis den suppen er meget tyk, kan der tilsættes lidt mere vand. Varm det igennem og smag til med salt, friskkværnet peber og en god ekstrajomfruolivenolie. Server rygende varm med noget godt brød.

Krydrede ostebrød, 10-12 stk., (Spis Bedre):

2 dl lunkent vand
1/4 pakke gær
2 spsk. olivenolie
½ spsk. sukker
½ spsk. groft salt
1 æg
ca. 360 g mel (jeg blandede almindeligt hvedemel med lidt italiensk hvedemel)
Ostefyld:
150 g fetaost
1 lille æg
1 tsk. knuste, tørrede chiliflager
1 tsk. peberblanding (jeg brugte bare friskkværnet peber)
1 spsk. sesamfrø
Opløs gæren i vandet i en skål. Tilsæt olie, sukker og salt. Pisk ægget let sammen og rør den ud i vandet. Rør melet i lidt efter lidt, til der fåes en glat og fin dej. Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt. Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til og stil den et lunt sted i ½ time. Del dejen i 10-12 stykker, som rulles ud i ½ cm. tykke cirkler med en kagerulle. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og form dem som stjerner (se note 1). Lad dem efterhæve i ½ time. Tænd ovnen på 225 grader (varmluft 215 grader).
Ostefyldet:
Mos fetaost i en skål og vend ægget i. Læg en ligge skefuld på hvert brød og drys med krydderier og sesamfrø (se note 2). Bag brødene i ca. 10 minutter, til spidserne begynder at blive gyldne. Server dem gerne lune.

Note 1:

Se ovenfor hvordan jeg foldene dem………

Note 2:

Jeg blandede bare det hele sammen.

I dag har vi haft besøg af en svane nede i vores lille sø (bare 5-6 meter fra vores hus), det er første gang det er sket. I formiddags kom jeg pludselig til at kigge ud – som jeg ofte gør – og da svømmede den store svane rundt ude i den lille sø. Jeg måtte straks ud og tage billeder som I kan se, det var et virkelig flot syn!
I det hele taget har vi et rigt fugleliv pga. af den sø – eller retteligt er der 3 søer – der er blishøns, ænder, fiskehejrer og idag altså en svane. Faktisk har jeg set 2 svaner flyve rundt over vores hus i de par dage, men i dag var der altså kun 1. Der er også en hel masse andre fugle, men jeg ved desværre ikke hvad de hedder……….

I dag har jeg fået lavet yogalates i 45 minutter, det giver sådan en dejlig ro i sindet, men tag ikke fejl det er hårdt nok alligevel *S* Jeg kan mærke, at jeg trænger til at lave yogalates/pilates/yoga idet min lænd er så øm, det er gerne et tegn på at jeg har trænet for lidt………

I morgen står den igen på boksetræning, jeg håber dog at jeg kan undgå at blive helt så øm som sidste gang!

I dag har vi haft 1 års gennemsyn af vores hus og det gik meget godt. Vi havde faktisk ikke ret mange ting på vores liste, det mest vigtige er, at vi få stoppet den stikkontakt som der trækker helt vild ind af!! Det er en stikkontakt som vi har fået fyldt skum i en gang, men det har altså ikke hjulpet. Når der er østen-vind, så står der simpelthen en jetstrøm ind og vi kan ikke varme stuen op. Det er ret mærkbart, så det skal laves. Ellers bare nogle spots der hænger lidt og nogle revner hist og pist, fordi væggene har sat sig………..

I morgen står den på rester, men jeg vender tilbage på torsdag med en pastaret……..

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Mar 31, 2009
  10:14 pm

  Miss Book-Island

  Hey B.
  Mums de ser lækre ud de dersens ostebrød.

  Flot træningsindsats :- )

  Hvor er det hyggeligt med svaner i “baghaven”.

  Knus D.


 2. Mar 31, 2009
  10:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Miss Book-Island!

  Det er SÅ hyggeligt med de svaner, de pynter 🙂

  Brødene smagte SÅ godt, men det gjorde suppen i den grad også – J var meget glad! Han er i øvrigt forkølet igen og lidt halv-sløj…..

  Vi ses….
  Knus
  B


 3. Mar 31, 2009
  11:02 pm

  Piskeriset

  Altså, det er jo farligt at følge med på denne blog! Jeg har snart en milliard opskrifter herfra, jeg skal have prøvet! 😀

  Men det er superinspirerende, og jeg skal helt sikkert have prøvet nogle af i løbet af april 🙂


 4. Mar 31, 2009
  11:38 pm

  Malou Klidmoster

  Hej Birthe
  Det ser vel nok lækkert ud. Jeg tror jeg vil prøve at kopiere den suppeblanding. Jeg har allerede de første 3 ingredienser ude i skabet. Han laver nogle lækre ting, men de koster kassen 🙂
  Brødene er lige noget for mig, jeg har et feta-flip i tiden. Jeg har lige skret til Bente og spurgt efter opskriften på tærten fra blogtræf, det var nemlig hende der havde tryllet med feta og courgetter 🙂
  Mange hilsner
  Malou


 5. Apr 1, 2009
  9:56 am

  Trine

  Til din orientering “Piskeriset”, så har jeg lavet en masse af Birthes mad, gå bare igang.. 🙂

  I går fik vi torsk på porrebund med hakket æg, rødbeder og kapers… Men jeg prøvede med hellefisk. Min mand synes at det var lidt fisket i smagen med Hellefisk, men jeg synes det var mums. Og min sennepssovs blev super (det havde jeg aldrig lavet før) Det gode ved opskrifterne er at der står de gode noter..

  I aften skal vi ha’ pastasalaten med chili-kylling og broccoli og andet lækkert.
  Min mor kommer hver onsdag og ELSKER når der står Birthe på menuen.

  Godt gået med træningen! Du er sej!

  Kh Trine


 6. Apr 1, 2009
  10:01 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg er glad for at jeg kan være med til at inspirere dig, det er jo altid dejligt at høre 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 7. Apr 1, 2009
  10:03 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Klidmoster!

  Jeg tror aldrig at jeg har fået så god en suppe! Tit når vi har fået suppe, bliver jeg sådan lidt sulten sidst på aftenen – eller meget sulten om morgenen – men ikke denne gang…..
  Jeg synes nu ikke at denne blanding var så dyr igen, jeg tror jeg gav kr. 45,- for 500 g, så det er stadig lidt tilbage og kan give en halv portion eller noget i den stil og det er ihvert fald nok til 1 måske 2 dage til os. Denne portion gav faktisk ret meget, selvom der står til 4 pers. Men hvis du selv kan fremstille det, er det jo lige så godt 🙂
  Jeg bruger – desværre – ikke så meget tørrede bælgfrugter (som jeg burde) – men måske jeg kan lære det…..

  Jeg glæder mig til opskriften, tak 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 8. Apr 1, 2009
  10:05 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine!

  Tak for din dejlige kommentar, du har gjort mig rigtig glad her fra morgenstunden (min morgenstund *S*). Jeg vil godt tro at hellefisk måske er lidt mere “fisket” i smagen, men dejligt at I lavede det og at improvisere er jo en skøn gave ved det at lave mad 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Apr 1, 2009
  12:08 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg kan da i hvert fald sende dig nogle af den slags blandinger – eller noget, der ligner 😉

  Jeg køber korallinser blandet med quinoa (det er vist perlespelt?) og gulerodsstykker – og jeg giver 3 EUR mener jeg for 500 gram!

  Jeg har dog ikke prøvet dem i supper – men der skal da prøves.

  Er du også begyndt boksetræning?m Jeg har misset et kapitel kan jeg se 😉

  Kærlig hilsen
  Pernille


 10. Apr 1, 2009
  1:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Det lyder da dejligt, jeg skal nok se om jeg kan finde det ramsløg, næste gang jeg kommer ud og handle og så sender jeg noget ned til dig 🙂

  Den suppe var bare SÅ god og meget mættende og brødene var prikken over i’et……

  Det er bare sådan en bokse dvd, jeg kan jo så holde de pauser jeg har brug for 🙂 Jeg laver ikke hop og sådan, fordi mine led ikke kan holde til de, men jeg kan lave træningen for armene og nogle af sparkene, desuden er der en del maveøvelser, som jeg har gavn af. Det tager ca. 1 time og jeg sveder ihvert fald bagefter og pulsen er kommet op, det er det det drejer sig om for mig….

  Kærlig hilsen
  Birthe


 11. Apr 1, 2009
  7:57 pm

  pepperkverna

  Dette så deilig ut! Fin blogg du har: Hege


 12. Apr 1, 2009
  7:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hege!

  Tak, det smagte også rigtig DEJLIGT!

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Apr 1, 2009
  10:10 pm

  Malou Klidmoster

  Undskyld Birthe, men jeg bliver lige nød til at blande mig igen 🙂

  Nille – quinoa er bestemt ikke det samme som perlespelt. Det er derimod et proteinholdigt frø af gåsefodsfamilien. Men det kan med fordel koges med i supper hvor det koger ud og jævner.

  Mange hilsner fra madnørden 😀


 14. Apr 2, 2009
  11:09 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Klidmoster!

  Du er altid velkommen til at blande dig 😀

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!