Newyorkerbyheart

Auberginesalat med mozzarella og kammuslinger på rosmarinspyd fra bogen “Fyr og flamme – grill med Lene Hansson” (Forlaget Lindhardt & Ringhof)…….

Fyr og flamme – grill med Lene Hansson” (Forlaget Lindhardt & Ringhof)…………..

Kammuslingerne marineres………….

Tigerrejer marineres………….

Salaten marineres………..

Spyd med kammuslinger og tigerrejer, klar til grillen………..

………klar til servering på en bund af pesto rørt med lidt fløde……….

Den skønne grillede salat……….

Aftenens tallerken…………

I aften har vi fået et par forskellige ting fra Lene Hansson’s seneste bog “Fyr og flamme – grill med Lene Hansson” (Forlaget Lindhardt & Ringhof). Jeg kombinerede lidt på kryds og tværs og udelod noget.

Den skønne “Auberginesalat med mozzarella” blev næsten lavet efter opskriften – og dog. Der skulle bruges palmeolie og hendes egne krydderblandinger som jeg ikke har, så jeg brugte forskellige andre ting. Den skulle også serveres med en dressing med mynteblade og frisk ingefær, men da jeg ved at kæresten ikke er vild med nogen af tingene, lavede jeg min egen dressing. Salaten blev dog rigtig god, virkelig en lækker og meget dekorativ salat at lave. Den tager måske nok lidt tid, men den er det hele værd *S*
Den anden ret jeg lavede blev “Kammuslinger på rosmarinspyd”, som jeg også blandede med nogle tigerrejer, som jeg marinerede i en hjemme-komponeret marinade. Igen skulle der have været brugt nogle af Lene Hanssons egne krydderiblandinger som jeg ikke har, så jeg brugte hvad jeg kunne finde i skufferne. I hendes bog, bliver kammuslingerne serveret med en gulerodspesto, som jeg udelod, fordi jeg simpelthen ikke kunne overskue at lave det………
Bogen i sig selv er ret lækker, med nogle lækre opskrifter i. Eneste minus er dog, synes jeg, at der skal bruges så mange “specielle” ting, som f. eks. mange af hendes egne produkter. Men hvis man ikke vil bruge hendes produkter, så skal der bare improviseres lidt og så går det helt fint alligevel……….

Jeg skriver opskrifterne som jeg lavede dem…….

Kammuslinger på rosmarinspyd, fra bogen “Fyr og flamme – grill med Lene Hansson” (Forlaget Lindhardt & Ringhof), 2 pers.:

1 pakke frosne kammuslinger (jeg brugte dem fra “Princip”, som er store)
små rosmarinstilke eller træspyd der har lagt i blød i koldt vand i mindst ½ time inde de skal på grillen
Marinade:
4 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft
2 tsk. soya
saft af ½ citron
2 spsk. olivenolie
Thai-krydderiblanding (jeg havde noget jeg har købt i USA)
salt, friskkværnet peber
Bland alle ingredienser til marinaden i en skål. Skær den lille muskel af kammuslingerne, hvis den sidder på og kom dem i marinaden. Lad dem marinere i ca. 1 time. Pensl kammuslingerne med ganske lidt olie og grill dem ca. 2 minutter på hver side med en stilk rosmarin i hver musling. Lad dem hvile i 5 minutter.

Marinerede tigerrejer:

tigerrejer med skal
olivenolie
saft af 1 lime
2 fed hvidløg, presset
salt, friskkværnet peber
Pil skallen af rejerne, skær dem op i ryggen og fjern tarmen. Kom dem i en skål, hæld lidt olivenolie over sammen med saften af 1 lime, presset hvidløg, salt og friskkværnet peber. Vend det hele rundt og lad tigerrejerne marinere i køleskab i et par timer.

Note:

Jeg lavede nogle få kammuslinger med rosmarinstilk i, men jeg synes at det var lidt svært at få stilken ind i muslingerne. Så jeg satte dem på træspyd sammen med rejerne – husk at ligge træspyddene i blød i koldt vand i mindst ½ time inden de skal bruges. Jeg grillede dem over direkte varme og lagde dem så på en bund af lidt færdig pesto, rørt med ganske lidt piskefløde og krydret med lidt salt og friskkværnet peber.

Auberginesalat med mozzarella fra bogen “Fyr og flamme – grill med Lene Hansson” (Forlaget Lindhardt & Ringhof), 2 pers.:

1 aubergine, skåret i 1 cm. tykke skiver
1 rødløg i 1 cm. tykke skiver
1 kugle frisk mozzarella
6-8 semidried tomater (jeg lavede mine egne, opskrift kommer senere)
frisk basilikumblade
Marinade:
4 spsk. olivenolie
salt, friskkværnet peber
italiensk krydderi (jeg har noget jeg har købt i USA)
1 spsk. frisk, hakket basilikum
½ tsk. røget paprika
Desuden:
olivenolie
balsamico
Maldon salt, friskkværnet peber
Bland aubergineskiver og rødløg med den sammenrørte marinade – gøres nemmest med fingrene, da det ellers er lidt svært – lad det marinere i 4-5 minutter. Grill over direkte varme, til de bliver gyldne. Kom i et lavt fad sammen med semi-dried tomater, mozzarella revet i mindre stykker og basilikumblade revet i stykker. Dryp med lidt god olivenolie og lidt balsamico, drys med Maldon salt og friskkværnet peber.

Note:

Jeg lavede en dressing af creme fraiche 9%, 1 fed presset hvidløg, saft af ½ citron (ville have brugt lime, men havde ikke flere), hakket basilikum, salt, friskkværnet peber og lidt sukker.

Jeg havde nogle spinatboller i fryseren som vi fik til. Jeg kunne ikke smag alverden, så det var ikke så meget jeg fik ud af det, men kæresten sagde at det smagte godt *S*

Jeg har haft det rimelig elendigt i dag – til dels fordi jeg også har fået en BRAGENDE hovedpine oveni – så det har været en rigtig skidt dag. Efter aftensmad blev jeg så træt af al den hosteri, så jeg endelig kom afsted til vagtlægen! Dommen lød på bronkitis – faktisk spurgte han mig om jeg led af astma, fordi det peb sådan i mine lunger! Han mener at jeg har en asmatisk reaktion (hvad det så end er???). Så jeg har fået penicillin – IGEN – til 10 dage og så skal jeg op til egen læge og lyttes på. Jeg er SÅ træt af det hele og føler mig helt til rotterne, jeg er bare så led og ked af det hele, ÆV!

I må undskylde at I skal læse om alle mine elendigheder, men i disse dage er det dem der FYLDER hele min verden og hverdag. Jeg føler mig så svag og elendig, jeg håber virkelig snart at det vender!

I morgen kommer kæresten søster til lidt påske “frokost”. Jeg skriver frokost i “-tegn, fordi det bliver om aftenen. Det bliver ikke noget vildt, for jeg har simpelthen ikke kræfterne til den. Men vi har en hjemmelavet leverpostej i fryseren, jeg har taget en ribbenssteg op som jeg regner med at langtidsstege, så jeg har nogle rejer og så laver jeg en salat-agtig ting med frisk spinat, bacon og hårdkogte æg. Ikke noget der er særlig opfindsomt, men jeg håber at det kommer til at smage alligevel………

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Apr 13, 2009
  11:49 am

  Anonymous

  Hej Newyorkerbyheart Først vil jeg sige tak for dine fantastiske opskrifter. I går lavede jeg din jordbærtærte med chokolade og creme. Den blev super lækker, lige som de andre ting, jeg har lavet fra din hjemmeside. Det er synd for dig, at du i øjeblikket skal slås med sygdom og jeg håber at sommeren vil gøre dig godt. Rigtig god bedring Hanne P.


 2. Apr 13, 2009
  12:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne P!

  Tak for din kommentar og velkommen herinde – det glæder mig meget at du giver dig til kende 🙂

  Skønt at I kunne lide jordbærtærten, jeg plejer også at lave den en del gang hvert år (sommer), den er så skøn og smager mindst ligeså godt som den fra bageren…….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!