Newyorkerbyheart

Grillet soya-/limekylling med ovnstegte kartoffelskiver, grønsager med sød chili og hvidløgs-/tabascodip……….

Endnu et billed af en lille prinsesse i hendes nye kurv……….

Mmmm spanske mandler med hhv. blød nougat og sukker udenom og hvid chokolade og lakridspulver……

En hyldeblomst-børge……….

Kartoffelskiverne er klar til at komme i ovnen………

Rødløg og blomkål svitses………..

Sukkerærter og hvidløg tilsættes – og tilsidst sød chilisauce……………

De færdigbagte kartoffelskiver……….

Grillede soya-/limemarinerede kyllingebrystfileter……….

Aftenens tallerken…………

I aften har vi fået nogle skønne, grillede kyllingebrystfileter, marineret i en soya-/limemarinade. Opskriften på kyllingfileterne er fra bladet “Womans Day“, som jeg abonnerer på fra USA og hvor der altid er nogle lækre opskrifter i.
Tilbehøret blev nogle ovnbagte kartoffelskiver (som blev MEGET lækre), en varm salat med forskellige grønsager og sød chilisauce og som dip en tabasco-/hvidløgscreme. Alt i alt en skøn og meget smagfuld aftensmad – og igen grillede vi på vores nye Weber Q120 (gasgrill) – vi er så glade for den grill og har ikke fortrudt en eneste gang at vi har investeret i den……….

Grillet, soya-/limemarineret kyllingebrystfilet, 2 pers:

2 kyllingebrystfileter
3/4 dl soya
saft af 1 lime
tørrede chiliflager efter smag
2 fed hvidløg, presset
1-2 tsk. flydende honning
salt, friskkværnet peber
lidt olie
Afpuds kyllingebrystfilterne. Rør en marinade sammen af soya, limesaft, tørrede chiliflager, presset hvidløg og honning. Hæld marinaden i en pose og kom kyllingebrystfileterne i, luk posen godt til og masser marinaden ind i kyllingestykkerne. Lad det marinere i mindst 6 timer, helst natten over og vend et par gange undervejs. Tag kyllingestykkerne op af marinaden og dup dem tørre. Pensl med ganske lidt olie, krydr med salt og friskkværnet peber. Grill dem på en udendørs grill eller på en grillpande.

Ovnbagte kartoffelskiver, 2 pers.:

1 lille pose nye kartofler
groft salt
lidt olie
Vask kartoflerne godt og skær enderne af. Skær kartoflerne i skiver på ca. ½-3/4 cm., pensl dem med ganske lidt olie på hver side og læg dem på en bageplade med bagepapir. Læg dem ud så de ligger i et lag og med lidt luft imellem. Drys med groft salt og sæt dem i en 200 grader varm ovn i ca. ½ time, til de bliver gyldne og let sprøde.

Varm salat med sød chilisauce, 2 pers.:

½ blomkål i grove stykker
1 rødløg i tynde både
2 fed hvidløg, knust og hakket
½ bakke sukkerærter, halveret på langs
olivenolie
salt, friskkværnet peber
sød chilisauce
Varm olie op på en pande og sauter løgene, til de bliver bløde. Kom blomkål ved og bliv ved med at sautere, til løgene begynder at tage lidt farve. Krydr med salt og friskkværnet peber. Når blomkålen også begynder at tage farve, kommes sukkerærter og hvidløg ved. Svits i 1 minut under omrøring og hæld så 1-2 spsk. sød chilisauce ved. Vend det hele godt rundt og steg i endnu 1-1½ minut. Krydr med lidt mere salt og friskkværnet peber og server.

Som nogle af Jer måske ved, så er min yndlingsdrik danskvand uden citrus. Jeg drikker gerne 2 liter hver dag (ok, kæresten får også noget af det), jeg kan godt lide den lette brus der er i, i forhold til almindelig “fladt” vand. Jeg har smagt meget danskvand, og der er faktisk stor forskel på det, Netto’s er helt klart den aller bedste!
Hvis jeg skal have noget andet end danskvand, laver jeg mig nogle gange en hyldeblomst-børge. Som bare er lidt hyldeblomstsaft og så danskvand oveni, det er forfriskende og skønt på en varm sommerdag. Det kan også med fordel gøres med (appelsin)juice: halvt appelsinjuice, halvt danskvand.
Faktisk tror jeg at jeg vil lave hyldeblomstsaft i år. Det er nogle år siden jeg gjorde det sidst, med det smager så dejligt og kan jo anvendes til rigtig mange ting. Det er faktisk heller ikke svært at lave, så der er ikke rigtig nogle undskyldninger for ikke at komme igang………..

Jeg tror at jeg vil hækle et lille tæppe til prinsessens nye yndlingssted (den nye kurv). Nu har jeg hæklet til så mange forskellige, så er det vel også kun rimeligt, at jeg laver et til hende. Hun er jo trods alt vores lille baby *S* Mon hun bliver glad for det??

Kæresten har fri fra i dag og til på søndag, så det er rigtig dejligt. Som I ved, skal vi til Rold Skov og Rebild Bakker, hvor vi skal have en overnatning her. Vi glæder os rigtig meget og de lover jo solskin og varmt vejr, så det kan ikke blive bedre.
Jeg laver en lækker sandwich som vi tager med i køletaske sammen med lidt at drikke, en pose chips (der skal jo chips til sandwich *S*) og så bager jeg en Brownie, som vi kan tage et stykke med af. Min Mama har lært mig, at frokost altid skal sluttes af med lidt sødt: en cookie, et lille stykke Brownie osv. Det skulle jo nok være muligt at finde et skønt sted, hvor vi kan indtage vores frokost, inden vi kommer frem til vores bestemmelsessted……….

Jeg er med i nogle testpanel’er på nettet og der kan man optjene point til forskellige ting. Denne gang jeg har valgt at bruge nogle point på spanske mandler fra Summerbird. En pose med nougat og sukker uden om og en pose med hvid chokolade og lakridspulver udenom – de smager SÅ godt! Meget interessante smagskombinationer, især den med lakridspulver, men de er GODE og jeg er også bange for at de er STÆRKT vanedannende!!! *S*

Jeg regner med at vi skal op og spille lidt tennis i morgen, sæsonen er jo gået i gang og jeg har endnu ikke været deroppe. Faktisk har jeg heller ikke haft luft til det, men nu føler jeg at det er blevet lidt bedre. Jeg skal også lige have vasket gulv i morgen, så skulle vi kunne tage afsted med god samvittighed………

Bøger:

Jeg fik startet på “Kineseren” af Henning Mankell i går og jeg kan kun sige at den tegner rigtig, RIGTIG godt! Jeg er allerede fanget og havde svært ved at lægge bogen fra mig igen…….
Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Apr 28, 2009
  9:58 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Orv, det ser vel nok godt ud. Hvor er det godt at I er glade for grillen.

  Hvor er er hun bare sød i den kurv 🙂

  Hvid chokolade og lakridspulver? Det lyder som en meget interessant kombination. Har du smagt dem?

  Mange hilsner
  Malou


 2. Apr 28, 2009
  10:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Malou!

  Jeg var ikke blevet færdig med indlægget inden jeg kom til at trykke på gem – nogle gange vil mine fingre bare ikke som jeg vil 🙂

  Vi er SÅ glade for den grill, det var godt at vi købte den…..

  De er super gode de mandler – jeg har bare en stærk mistanke om at man kan blive DYBT afhængig!! *S*

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Apr 28, 2009
  10:20 pm

  Karen

  Kan godt forstå at du elsker danskvand! Det gør jeg også.
  Især blandet med saft eller juice.

  Lærte det i Tyskland,hvor det hedder “Schorle”. Ex. apfelschorle. Uhm, det er godt! Det kan købes færdigt på flaske i Tyskland og smager meget forfriskende 🙂
  Synes tit at alm. juice kan være lidt for stærkt, så er detlækkert at blande det!


 4. Apr 28, 2009
  10:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Karen!

  Jeg synes ikke at jeg har set dig herinde før, så velkommen til (også selvom du har været herinde før *S*).
  Danskvand er en virkelig god ting og især når jeg ikke drikker øl, vin eller stort set al andet med spiritus i – bortset fra et glas Asti i ny og næ. Så er danskvand lidt mere “festligt” end almindelig vand.

  Jeg synes også tit at juice kan være stærkt og ikke mindst sødt, så er det godt at blande op med danskvand – og det er en god tørstslukker 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 5. Apr 29, 2009
  7:53 am

  Anonymous

  Hej Birthe.
  Rigtig god tur til Rold Skov, vi bor meget tæt ved. M.h.t. Summerbird, de er bare så mums. Jeg er medlem af samme testpanel, og blev rigtig glad for de havde valgt Summerbird i deres sortiment. God tur. Hvad med Prinsessen????


 6. Apr 29, 2009
  10:37 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg er altså lidt hysterisk med danskvand – det skal ikke være Perrier… alt for mange bobler! Faktisk kan jeg kun lige klare San Pellegrino – men især kan jeg godt lide at blande det med grapejuice! Jeg elsker den bitre smag – ligesom i tonic (uden gin altså!!!)

  God fornøjelse med tennisspillet!!!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 7. Apr 29, 2009
  10:44 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  Hvor må det være dejligt at bo tæt ved den smukke natur, men vi skal nu ikke klage, vi har også meget smuk natur hernede 🙂

  Ja, Summerbird, kan hvis gøre de fleste glade……

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Apr 29, 2009
  10:45 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Nogle danskvand har nemlig for mange – og for hårdt – brus. Jeg synes netop at den fra Netto er god, fordi deres brus er tilpas 🙂

  Hav’ en god dag.

  Kærlig hilsen
  birthe


 9. Apr 29, 2009
  4:55 pm

  Anonymous

  Hej igen Birthe. Ja undskyld mange gange. Mig som bor nær Rold Skov. Glemte at underskrive mig, det gør jeg normalt.
  Charlotte den 2.


 10. Apr 29, 2009
  6:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Jeg tænkte nok at det var dig, men jeg turde ikke skrive det, hvis jeg nu var forkert på den 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. May 4, 2009
  3:43 pm

  Lisbeth

  Hej Birthe,
  Må man være så fræk at spørge, hvilket testpanel, det er?

  Jeg har netop benyttet din opskrift på humus og har nydt det på rugbrød med stor fornøjelse.


 12. May 4, 2009
  3:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisbeth!

  Jeg kan faktisk ikke huske hvilken en det er, men jeg er medlem af bl. a. Wilke Online, Gallup, M3 osv.

  Jeg er glad for at du kunne lide hummus’en 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Feb 17, 2012
  9:36 pm

  Thomas

  Det ser godt nok godt ud bliver helt sulten
  Tak for kigget
  Thomas


  • Feb 17, 2012
   10:27 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Thomas!

   Det var da så lidt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!